jun

21

 
Spring maar achterop

Over ‘n kleine 2 maanden wordt Jonne alweer 3 jaar. Nou zijn we van plan om ‘n fietsje voor ‘m te kopen maarja… wát is nou handig? 12″, 14″ of op de groei, een 16″? Ik heb wel wat dingetjes op ‘t oog hoor. Nieuwe, die niet veel duurder zijn dan de tweedehands. Maar ‘t gaat meer om de maat. Wát is wijsheid? Zo’n kleintje daar doet ie misschien maar ’n jaar mee, een wat grotere doet ie langer mee, maar kan ie daar nú al op fietsen? Nou goed, we hebben nog ff…

14 reacties »

 • Wij hebben voor Manon een 12 inch gekocht en ze scheurt er de straat mee door, een voordeel deze fiets gaat weer door naar zuslief en ze kan nu ook bijna goed met haar voetjes bij de grond, wel zo makkelijk als zo de zijwieltjes weg zijn. Buurvriendje van Manon heeft trouwens deze fiets ook (de laatste van de drie)

  Reactie door San op zaterdag 27 juni 2009 om 9:44


 • Sterre heeft een nieuwe fiets van 12 inch gekregen. We hebben hier nog een oudje staan die kleiner is (een Loekie), maar die superhandig is om zonder zijwieltjes te leren fietsen. Aldus mijn zus van wie we het barreltje hebben gekregen. En als ze het daar goed op heeft geleerd fietst ze straks zo op haar 12 inch weg. Hopelijk.

  Het hangt natuurlijk helemaal van de lengte van Jonne, maar Sterre is veel te klein voor een 16 inch!

  Succes ermee :biggrin:

  Reactie door Mimi op zondag 21 juni 2009 om 22:52


 • wat een koel verhaaltje eigenlijk ik vergeet helemaal dikke kussen voor allemaal erbij te zenden en ook van opa Hannes natuurlijk .

  Reactie door oma Leny op zondag 21 juni 2009 om 21:23


 • na heel veel moeite hebben de site kunnen vinden wat een heerlijke kinderen en wat een leuke verhaaltjes erbij

  Reactie door oma Leny op zondag 21 juni 2009 om 21:16


 • onze meiden hebben ook los leren fietsen met een 12′. Als dat goed gaat en ze kunnen goed op en afstappen gaan ze door naar een 16′. Laura is nu 4,5 en fiets al een tijdje op een 16.. groetjes

  Reactie door tineke op zondag 21 juni 2009 om 16:17


 • Ik zou hm denk ik niet op de groei kopen. Want inderdaad, op deze ‘eerste’ fietsjes leren ze toch vaak zonder zijwieltjes fietsen, en dat doen ze sneller op een klein fietsje. Ik denk dat Manon ook een 12 inch heeft. 16 is dan ineens al zo groot

  Reactie door Annemarie op zondag 21 juni 2009 om 14:55


 • Helaas heb ik hier nog geen ervaring mee!
  Suc6 met uitzoeken van de juiste fiets!

  Reactie door Marjolein op zondag 21 juni 2009 om 14:30


 • Kirsten heeft een 12 inch volgens mij. Het is in ieder geval handig als ze met hun voeten op de grond kunnen komen als ze op het zadel zitten. Jonne vindt het vast geweldig, Kirsten heeft ook al heel wat af gefietst.

  Reactie door heikelien op zondag 21 juni 2009 om 13:58


 • Ik heb werkelijk waar géén idéé
  Succes met de keuze!

  Reactie door Saskia op zondag 21 juni 2009 om 9:04


 • Mister (ass. bedrijfsleider van de betere speelgoedwinkel, dus ook fietsenverkoop) zegt: 14 inch is bijna nergens te krijgen en daarom een onhandige maat. Belangrijk is dat je een fiets koopt waarvan Jonne’s heup evenhoog is als het zadel. Als je er dan op let dat het zadel op de laagste stand staat, is de fiets op de groei, want dan kun je ‘m nog hoger zetten.

  12 inch 2,5 tot 4 jaar
  16 inch 4 tot 5 jaar
  18 inch 5 tot 7 jaar
  20 inch 6 tot 8 jaar
  24 inch 8 tot 12 jaar
  26 inch 10 tot 14 jaar

  De juiste maat voor uw kind bepaalt u door uw kind op een fiets te zetten.
  Eén van de voeten dient met gestrekt been te rusten op het onderste pedaal. Koop nooit een fiets die te groot is.
  Uw kind wordt angstig wanneer het niet met de voeten bij de grond kan.

  Succes!

  Reactie door Sissi op zondag 21 juni 2009 om 9:02


 • Zoals ik al zei, Juul heeft een 12″. Nu staat het zadel op de laagste stand en kan ze er zo goed op fietsen, maar hij kan natuurlijk nog hoger. 😉 16″ was echt veel te groot voor haar. Ik denk ook dat zij en Jonne niet zoveel in leeftijd zullen verschillen.

  Maar waarom ga je niet naar een fietshandel om te passen? Het is dat Juul ‘per ongeluk’ op de fiets van iemand anders terecht kwam, zodat ik wist dat 12″ de goede maart was, maar anders waren wij ook gewoon gaan passen hoor. 🙂

  (ik weet niet of mijn wederhelft je kan en wil helpen met je log en de plaatjes. Hij houdt zich verder helemaal nooit bezig met wp en ik geloof dat zijn comp net overleden is. Maar je kunt het altijd proberen natuurlijk. :))

  Reactie door Cynthia op zondag 21 juni 2009 om 8:43


 • ik zie – nu ik mijn stukje teruglees- wat typefoutjes staan.. Forgive me ( het is nog vroeg…) 🙂

  Reactie door tan op zondag 21 juni 2009 om 7:34


 • Ja, wat is wijsheid? we hebben Noah eerst wat laten “aanrommelen” op een driewielertje. Toen hij 3,5 was hebben we hem een fiets gekocht 16 inch.( MET zijwieltjes dat wel ) hij kwam met de voeten aan de grond ( maar Noah is wel lang ). Nu hij 4,5 gaan we de zijwielen ervan halen want ze komen steeds van de grond als hij fiets ( hi hi ) dus ze zijn overbodig.
  Ik denk dat je op deze vraag tig meningen zult krijgen, weet niet of dat je keuze makkelijker zal maken! Succes ermee.

  Reactie door tan op zondag 21 juni 2009 om 7:32


 • Ondanks dat ie er maar 1 tot 1,5 jaar mee doet is 12″ het handigst. Met zijwieltjes zal hij vast al wel snel op een 16″ kunnen maar hij moet het ook een keer zonder zijwielen leren. Vincent heeft het fietsen zonder zijwielen geleerd op zijn 12″ fietsje en daar fietst hij nog steeds het meest op. Waarschijnlijk zal hij daar tot zijn vijfde jaar wel op kunnen blijven fietsen. Bij de 16″ fiets komt hij nog niet echt goed met z’n voeten bij de grond dus valt hij snel om als hij wil opstappen of afstappen.

  Reactie door MaMarjan op zondag 21 juni 2009 om 7:27


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter