jun

19

 
Consultatiebureau en dierentuin

Op de agenda van vandaag stond een bezoekje aan ’t consultatiebureau met Robin. En omdat ’t me niet handig leek om Jonne daar met mee te nemen, had ik gevraagd of Erik z’n ouders (gelukkig ook weer heelhuids terug van vakantie) op hem wilde passen.

Met Robin gaat alles prima. Hierboven zie je ’n overzicht met 2 lijnen, die met de groene stip is van Jonne en de rode stip is van Robin. Gewoon ’s ff als vergelijk.
Ruim 6100 gram en plm 60 cm. Ik denk zélf dat ze wel ietsje langer is maarja, ze willen natuurlijk niet dat beentje uit de kom trekken hé 😉 Ach, zo klein en of tenger oogt ze niet hoor. Verder kreeg ze nog 2 prikjes wat ze natuurlijk absoluut niet leuk vond. Oh trouwens, ik maar denken dat die vlekjes in haar gezicht door Zesde ziekte kwamen. Maar ’t bleken gewoon muggenbultjes te zijn. Tja, wist ik veel, ik vond ze ‘r héél anders uitzien, véél kleiner. Nah, was ’t gewoon alleen koorts wat ze van ’t weekend had.

Jonne ging vandaag dus met opa en oma op stap. En zoals opa en oma wel vaker doen, zijn ze samen naar de dierentuin geweest. En hoe vaker hij ‘r komt, hoe leuker hij ’t vindt en hoe meer hij zich er ook voor gaat interesseren. Ging ’t vorig jaar nog met náme om de stokken en de blaadjes op de grond, nu heeft ie wel al meer interesse voor de dieren zélf! 😉 En dá’s natuurlijk wel practisch ook want anders hoef je nét zo goed níet te gaan.
Toen hij ’s middags thuis kwam, was ie vollédig afgedraaid. Opa bracht ‘m boven, en zodrá z’n hoofd de bank raakte, viel hij in slaap. Hij heeft ’t zelfs niet tot nauwelijks gemerkt dat ik m over m’n schouder heb gegooid, de trap op heb meegenomen  en ‘m in z’n slaapkamer op z’n bed heb gelegd. Hélemaal in coma!

En ’t wakkermaken, ’n paar uur later, ging nog niet eens gemakkelijk! Werkelijk met geen mogelijkheid wakker te krijgen. Toch kreeg hij blijkbaar honger ofzo, dus rond ’n uur of 6, half 7, kwam hij dan eindelijk naar beneden. Dat hield wel in dat we ‘m er niet weer om 8 uur in konden leggen dus dat werd ’n uurtje of 9, half 10. Nou goed, ik ben benieuwd hoe hij morgenochtend wakker wordt. Ik ga nu iig slapen!

8 reacties »

 • Dta is toevallig. Wij waren vandaag ook in Blijdorp. Blijft geweldig!

  Reactie door Miran op zaterdag 20 juni 2009 om 1:07


 • Zo, laat die Robin maar schuiven. Dat gaat hartstikke goed. Jonne is op een bepaald moment wel flink ‘afgevallen’ niet? Maar dat komt vast en zeker door een veel actiever leventje, met lopen etc. Toch? Of was er een andere verklaring toen.
  Jongste hier heeft waarschijnlijk waterplokken (zoals ze zelf zegt). Allemaal rode vlekjes en op sommige al een blaasje. Waarschijnlijk gekregen van het kleine meisje waarop ik twee weken geleden mocht passen. Ga er wel van uit dat ze met de weblogmeeting weer helemaal fit (en niet meer besmettelijk) is.

  Reactie door Toaske op vrijdag 19 juni 2009 om 21:04


 • Fijn dat ze zo mooi groeit en alles goed gaat. Al die indrukken die je in de dierentuin opdoet zijn ook wel erg vermoeiend natuurlijk.. haha

  Reactie door tineke op vrijdag 19 juni 2009 om 12:28


 • Fijn dat met Robin alles zo goed gaat. Dus Jonne was helemaal K.O van de dierentuin.ha, ha ha. Noah was vorige week op schoolreis geweest wat eindigde in het zelfde resultaat: Complete coma bij thuiskomst en NIET meer wakker te krijgen.. opeens werd ook hij wakker van de honger en kregen we hem ook niet in bed voor 10 !

  Reactie door tan op vrijdag 19 juni 2009 om 10:04


 • Robin volgt mooi haar eigen lijntje. Grappig om te zien dat er toch wel verschil tussen jongens en meisjes zit.
  Wij willen dit jaar ook een keer naar Blijdorp. Nog nooit geweest. Tja we zitten hier nu eenmaal dichter bij het Noorder Dierenpark in Emmen. De laatste paar jaar zijn we al wel naar Artis, Dierentuin Amersfoort en Ouwehands dierenpark geweest. Dus Blijdorp moeten we nodig eens gaan bekijken.

  Reactie door MaMarjan op vrijdag 19 juni 2009 om 9:40


 • Ze groeit en bloeit perfect zo te zien! Fijn hoor. Ik moet Manon hier iedere dag nog met moeite uit dr middagslaap rukken. Ongelofelijk hoe die dan ook weg is! Maar als ik ze laat slapen tot ze er zelf is een keer uitkom ligt ze iedere avond niet voor negenen 🙂 En dat wil ik dus ook niet, want ze moet er s’ochtend ook 7 uur uit!

  Reactie door Annemarie op vrijdag 19 juni 2009 om 9:10


 • Gaat goed met Robin zo te zien!
  Ik vind Blijdorp ook altijd erg leuk, we gaan er bijna elk jaar wel een keertje naartoe.
  Fijn dat Jonne het nu ook leuk begint te vinden 😉
  Fijn weekend!!

  Reactie door Saskia op vrijdag 19 juni 2009 om 9:06


 • Nou voor een meid keurig op gewicht volgens mij!
  Leuk om de vergelijking tussen Robin en Jonne te zien!
  Blijdorp is ook leuk om naar toe te gaan. Bij ons praktisch om de hoek, maar toch vergeten we het.
  Fijn Weekend!

  Reactie door Marjolein op vrijdag 19 juni 2009 om 7:49


RSS feed voor reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter