jan

18

 
Lekker tegenstrijdig

Vanavond ff zitten twijfelen: wie ga ik bellen, de plantsoenendienst om die parasolvoet van m’n maag te laten verwijderen of de verloskundigen? Ik koos uiteindelijk tóch maar voor ’t laatste. Die kwam gelijk langs (hetgeen ik van de Plantsoenendienst sterk zou betwijfelen, gezien tijdstip én dilemma). Of liever gezegd: die kwámen gelijk langs. Ze waren met z’n 2en. Aardige meiden overigens. Volgens mij is één van hen in opleiding. Toevallig had ik haar van de week ook al gezien toen ik ff langsging voor ’n extra controle.

Na allebei (MET HÉLE KOUDE HANDEN!!! ;-)) aan m’n buik te hebben gevoeld, wat vragen te hebben gesteld (zoals ik al eerder schreef, mijn stemgeluid is weer volkómen foetsie dus die communicatie gaat wat lastig), bloeddruk te hebben gemeten, urine te hebben getest (je kent dat wel, met zo’n strookje waar je dan overheen moet piesen) enz enz, werd er tóch ff telefonisch overlegd met de dienstdoende gyn uit ’t ziekenhuis. Hij adviseerde 100 mg Indometacine, af te halen bij de afdeling Verloskunde in het nieuwe ziekenhuis dus dat is Erik gelijk ff voor me gaan doen. Het bleek hier te gaan om 1 enórme torpedo (poepsnoepje??? BLEGH!). Gewoon één zo’n apparaat, zonder doosje, zonder bijsluiter enz enz, gelieve gelijk “in te nemen”.

Nou ben ik nogal nieuwsgierig van aard (dúh, hoe verrassend!) maar normaliter lees ik eigenlijk zélden tot nooit bijsluiters. Alleen, zoals nu, als ‘r dan hélemaal nix bij zit, wil ik tóch ineens weten wat ik tót mij neem. En ’t leuke is, de techniek staat voor niets tegenwoordig. Google op de naam van ’t desbetreffende medicijn en er valt van álles over terug te vinden. In dít geval komt het er gewoon op neer dat ’t ’n vrij sterke pijnstiller is. Maar over ’n paar dingen was ik toch wel enigszins verbaasd.

Je moet je voorstellen: de klacht die ik heb, valt te omschrijven als ’n behoorlijke pijn in de maagstreek. Althans, ik als niet-medicus heb sterk ’t vermoeden dat ’t m’n maag is omdat ik ’t herken als ’n gigántisch hongergevoel o.i.d. Dat voel je óók daar alleen nú is ’t véle malen sterker. (oh enneh nee, in dit geval los je ’t niet op door ff iets te eten, duh!)  Maar als ik dan kijk bij de mogelijke bijwerkingen (punt 2), dan lees ik als éérste dat er, n.a.v. het gebruik van dit medicijn, een niet geringe kans bestaat op maagklachten. En als je dan vérder leest, zie je bij punt 5 dat het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap stérk wordt afgeraden. Nou já zeg… dahvinkbestgék!!! Ohwell, ’t feit dat ’t is voorgeschreven door ’n gyn en dat Erik ’t moest ophalen bij de afdeling verloskunde, gaf mij ’t gevoel dat ze daar tóch wel wisten met wat voor soort patiënt ze te maken hadden.

En eerlijk is eerlijk, ik denk dat het nu ’n uurtje tot anderhalf uur geleden is, dat ik ‘m heb ingenomen en de pijn is al ’n héél stuk minder. Oh trouwens, bij punt 4 valt ook nog te lezen dat het wordt afgeraden om “actief deel te nemen aan het verkeer” omdat het reactie- en concentratievermogen door gebruik van dit medicijn sterk wordt verminderd. Dát kan wel kloppen. Ik voel me momenteel inderdáád bést ’n tikkie mistig in m’n hoofd. Net alsof ik ’n slokkie te veel op heb. Of nee, eigenlijk meer alsof ik ’n jointje heb gerookt. Voor zover ik me dát gevoel nog kan herinneren want da’s al héél lang geleden. Maargoed, ik was vanavond tóch niet van plan om ergens heen te gaan. Morgen overigens wél want dan moet ik met Jonne naar de kinderarts. En als ik heel eerlijk ben, wil ik dat liever niet verschuiven. Hij is momenteel weer zó gruwelijk verkouden en ik wil gráág dat zij dat ziet. Dus ik heb aan m’n ouders gevraagd of zij ff met me meegaan en dat was gelukkig geen probleem (thx!!! kus kus kus!!!) Maar volgens mij is m’n reactievermogen tegen díe tijd écht wel weer zoals ie behoort te zijn hoor. Neemt niet weg, dat ik ’t wel lekker vind, als één van hén ff meegaat, ookal is ’t maar om Jonne (indien nodig)een btje in toom te houden.

7 reacties »

 • Jeetje, dat was schrikken zeg!! En zulke sterke pillen, bah!
  Als het via de gyn kwam zal hij wel weten wat hij doet.
  (maar toch blijft het een beetje eng…)

  Hopen dat het NIET meer terug komt!

  Reactie door Saskia op dinsdag 20 januari 2009 om 12:39


 • Hé getsie zeg! Dan bèn je al zwanger, en dan zouden zulke kwalen verboden moeten worden! Ik zal mijn kwaaltjes maar niet bij naam noemen hier 😉 Maar het belangrijkst is wel dat je er vanaf komt! Hier liefst nu nog dan hé 🙂
  Succes ermee!

  Reactie door Annemarie op maandag 19 januari 2009 om 16:43


 • Ik heb tijdens mijn zwangerschap ook een antibiotica kuur gehad omdat ik zo verkouden bleef. Er stond toen ook in de gebr aanw dat je het niet mocht nemen bij zwangerschap, gek he.
  Gelukkig werkt het bij jou en ik hoop dat je je vanaf nu beter gaat voelen. Ben benieuwd hoe het morgen gaat met Jonne bij de kinderarts. Beterschap!

  Reactie door Esjuh© op maandag 19 januari 2009 om 0:46


 • Wat vervelend dat je zo’n pijn hebt. Toch wel fijn dat de medicijnen helpen, ook al is het toch best raar om ze te slikken als je zwanger bent terwijl ze het eigenlijk afraden. Ach, ik zou op zo’n moment ook volkomen vertrouwen op de specialist.

  Reactie door Toaske op zondag 18 januari 2009 om 23:29


 • Ik heb tijdens de zwangerschap 3x een antibioticakuur gehad tegen blaasontsteking. Bij 1 van deze kuren zat ook geen bijsluiter. Toen ik op internet zocht (net zo nieuwsgierig!) vond ik voor hetzelfde medicijn 3 verschillende bijsluiters waarbij de 1 ook vermelde dat het tijdens de zwangerschap niet gebruikt mocht worden en de andere 2 dat het wel gewoon mocht. Ook zo tegenstrijdig dus!
  De gyn zal idd wel weten wat hij/zij voorschrijft. En gelukkig helpt het ook en kun je vannacht vast een stuk beter slapen!

  Reactie door Marjan op zondag 18 januari 2009 om 22:16


 • Jiehaa, die ken ik ! Lekker man, zwaar relaxed weetjewel. Idd beetje mistig van in je hoofd…
  Dat gevoel in je maag heb ik ook gehad, als één horizontale streep zeg maar. Ik omschreef het alsof mijn maag en mijn lever tegen elkaar aan duwden. Belachelijke ik natuurlijk.

  Ik zou ook zeker de bijsluiter willen lezen. Nou doe ik dat altijd, maar zeker als je zwangerig bent…

  Is het ziekenhuis mooi trouwens ? Ga je daar bevallen ? Dan kom je wellicht bij een vriendinnetje van mij op de verlos. Of een kennisje want ik ken er een paar daar, hihi !

  Reactie door Jis op zondag 18 januari 2009 om 22:12


 • ‘Dat klinkt heftig, zowel de kwaal als het medicijn dat je hebt gekregen. Maar gelukkig werkt het wel snel. Dat is wel weer fijn. Zeker na al zo lang met pijn te hebben rondgelopen.

  Reactie door Fee-Lunas mama op zondag 18 januari 2009 om 21:35


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter