jan

18

 
Bezigheden in en om ’t huis

Gisteren is die man van ’t dakraam weer langsgeweest. Jaha, zowaar op ’n zaterdag. Ach, hij moest wel, hij wilde waarschijnlijk toch ook z’n gereedschapskist terug, die hij van de week had laten staan. Daarnaast had ik een mailtje naar ’t overkoepelend orgaan gestuurd waar hij bij is aangesloten, waarin ik had aangegeven dat ik vérre van tevreden was met het door hem verrichte werk. Misschien heeft hij dáár ook wel iets van te horen gekregen. Hij heeft de gootstukken nú iig geplakt waardoor ‘r beduidend minder kans is op lekkage e.d.. Vraag me niet naar de exacte details maar ’t zal wel goed zijn, denk ik… hoop ik… ’t is hier momenteel behoorlijk aan ´t gieten en ’t lekt nog niet door dus dan zal ’t wel. Nu alleen nog de proef op de som met ’n flinke najaarsstorm (of voorjaarsstorm, mag ook, we’ll see). Het moet aan de binnenkant nog wél worden afgetimmerd maar dat schijnen we zélf te kunnen cq moeten doen. Best gek. Ik denk dan, zoiets moet je toch áfwerken, dat hoort toch bij zo’n klus maargoed, daar hebben we ’t verder niet over.

M’n ouders waren hier gisteren ook. Hannes heeft, nadat hij van de week in de gang had behangen, diezelfde muur nu ook van ’n mooi witkwastje voorzien. Het ziet ‘r iig weer ’n stúk frisser uit. Nu ooit nog ’n x de trap zélf maar dat heeft momenteel ff de minste prioriteit. Moeders en ik zijn o.a. op zoek gegaan naar muurverf voor de babykamer. De kleur hebben we inmiddels gevonden alleen kon die niet worden gemengd bij “onze” Formido. Best gék dat ’n Histor mengapparaat z’n eigen kleur niet kan aanmaken… nou goed, we gaan ’t van de week ff bij ’n andere vestiging proberen. In de tussentijd is Erik bezig met het verven van de (vernieuwde) kamers van Luca en Sacha. Daar moet, zodra dát klaar is, a.s.a.p. ’n tussenwandje en ’n extra deur(kozijn) in komen. Dan kunnen we EINDELIJK met Jonne’s nieuwe kamer beginnen (én uiteraard de babykamer maar dáár hoeft uiteindelijk nog ’t minst aan te worden gedaan). Nah, kortom, als ik ‘r ff over nadenk wat ‘r nog allemaal moet gebeuren, dan ehm… word ik daar best wel ’n btje iebel van. Ik weet niet of je dat onder de noemer nesteldrang kan gooien.

En ik? Tja, ik kan niet zoveel hé met m’n dikke buik… nee, laat ik ’t ánders zeggen: ik kan momenteel veel níet! Ik kan met náme erg slecht slapen omdat ik de longen uit m’n lijf hoest en ’t daarbij bést benauwd heb. Draaien gaat ook vérre van vanzelf omdat ik het gevoel heb, dat ze ’n verzwaarde parasolvoet op m’n maag hebben gelegd… vraag me niet waarom. Oh enneh… mijn stem lijkt het, voor de 2e x in korte tijd ook weer te begeven. Echt vaag! Vroeger eigenlijk nooit last van gehad (jah, okay 12 jaar geleden, in de tijd dat ik als reisleidster in Frankrijk woonde, maar dat had ’n vrij dúidelijke oorzaak -> ijle lucht… ofzoiets ;-)) en nu 2 keer binnen anderhalve maand.

Jonne doet qua hoesten overigens vrolijk mee. Nou ja, niet altijd even vrolijk, maar hij doet wél mee… voorál ´s nachts loopt ie te blaffen, dat je ´r hélemaal éng van wordt. Dit alles natuurlijk vergezeld door die eeuwige snottebel. Wat mij overigens opvalt, is dat het snot 9 van de 10 x uit z´n rechterneusgat komt. Jah sorry dat ik je ff met dit soort details om de oren vlieg op deze zondagmiddag maar ´t is voor mij ff belangrijk om te onthouden (en nee, ik heb ff geen agenda o.i.d waarin ik dat ga vermelden, daar heb ik nou eenmaal m´n weblog voor). Nou goed, morgen moeten we weer naar de Kinderarts en dan ga ik toch ´s ff aandringen op ´n verwijzing naar ´n KNO arts. Ik ben nu wel ff klaar met dat “pappen en nathouden”. ’t Zou fijn zijn als ‘r nu ’s écht wat aan wordt gedaan. Hoe? Geen idee maar misschien tóch wel in de vorm van ’t verwijderen van z’n amandelen. Jah, of de timing daarvan helemaal lekker is, weet ik niet, gezien mijn bolle buik, maar die timing is nóóit goed. Want straks wordt ’t weer zomer en dan schijnt ’t ook weer geen goed moment te zijn. Voor je t weet ben je dan zomaar weer ’n jaar en véle hoest- en snotbuien verder.

Goed, nou wilde ik ‘m eigenlijk ff op bed gaan leggen (mijzelve incluis… ik heb bést nog wel ’n paar uurtjes in te halen!) maar Erik is aan ’t boren. Ik ga ’s ff spieken hoelang dat nog gaat duren…

4 reacties »

 • Ik was vorige keer bij de operatie van karlijn ook met een behoorlijk bolle buik van marloes. En tja, behalve dan dat je je tranen aan je hormonen kan wijten is het niet zo heel erg anders denk ik hoor 🙂
  Maar sneu voor jullie, zo in de ziekenenboeg!! Hoop dat ze er bij Jonne echt wat aan gaan doen. jammer wel dat amandelen weer aangroeien he!!

  Mieke

  Reactie door Annemieke op maandag 19 januari 2009 om 11:19


 • Hopelijk luistert de kinderarts morgen wel en krijg je een verwijzing voor de KNO-arts. Want anders blijft Jonne volgens mij doorsukkelen.
  Fijn dat je ouders mee willen gaan en je niet in je eentje hoeft.
  Suc6 met de verbouwing, gelukkig maken vele handen licht werk.

  Reactie door Marjolein op zondag 18 januari 2009 om 21:42


 • Zo, je hebt nog heel veel te doen in een heel korte tijd! Vervelend dat je dan net in die periode ook nog eens ziek bent! In elk geval heel veel beterschap gewenst, hoop dat je echt heel snel opknapt!
  Ik hoop dat Jonne snel een verwijzing krijgt naar de KNO-arts. Hij is wel erg vaak verkouden. De timing komt idd nooit goed uit, maar beter nu met bolle buik dan straks wanneer jullie kleine meisje er al is. Dan is het waarschijnlijk nog onhandiger!

  Reactie door Marjan op zondag 18 januari 2009 om 18:05


 • Zo’n grote verbouwing in de laatste maanden is geen pretje. e blijft constant met zo’n to-do lijst in je hoofd zitten met vanalles wat er nog moet gebeuren. Maar gelukkig lijkt het dakraam nu wel goed te zijn gemaakt. Wel goed dat je het hebt aangekaard bij dat overkoepelend orgaan. Dan heb je in ieder geval op alle mogelijke manieren laten weten dat hij geen goed werk afleverd.

  Truste!

  Reactie door Fee-Luna;s mama op zondag 18 januari 2009 om 14:11


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter