jul

21

 
Schuitje varen, theetje drinken…

Gisteren hadden we ’n feestje van mijn ouders. Mijn moeder is namelijk in maart 70 geworden, mijn vader werd in mei 69 en in april waren ze 44 jaar getrouwd (jaja, phoephoe, nou nou!). Kortom, reden voor ’n feestje. Expres gepland in de zomer want dán heb je tenminste mooi weer… eh… nah…

Zoals ik al eerder aangaf, had ik ze die dag éigenlijk willen verrassen met ’n kaartje en ’n predictorstick ofzo, om ze te vertellen dat er (hoogstwaarschijnlijk wel) weer ’n kleinkind aan zit te komen. Maar dat hebben we dus uiteindelijk niet gedaan omdat ’t allemaal nog ’n tikkie onzeker is. Achteraf hadden we ’t volgens mij mákkelijk kunnen doen. Ik hoor van álle kanten dat ’t helemaal niet gek is, dat je met 6 weken nog helemaal niets ziet. Nou goed, we merken ’t hopelijk a.s. donderdag wel.

Maargoed, ik had ’t dus over dat feestje. Aangezien mijn moeder ’n echte oud-Aalsmeerse is, en ’n groot deel van de vriendenkring daar ook uit die buurt komt, wilde ze graag met vrienden en familie lekker gaan varen op de Westeinderplassen om vervolgens te gaan bbq’en op één van de eilanden daar. Tja, misschien héél naief maar als je dat maanden van tevoren boekt, verwacht je op 20 juli geen moesson regenbuien, toch?

En zo vaarden we gisteren middag met poncho’tjes en paraplu’s op, over de Westeinderplassen en eerlijk gezegd: hét hád ook wel wat. Jah, weinig uitzicht daardoor ;-)… nee, valt wel mee, het heeft overigens ook écht grote delen níet geregend! Op het eiland van de schipper kregen we nog ’n uitleg van ’n palingvisser. Als ik héél eerlijk ben, duurde me dát nét ff te lang, al vond ik de paling die de beste man had meegenomen, echt héérlijk!!! En Jonne trouwens ook. Jonne was de hele tijd aan ’t rondrennen en het water zag hij, gek genoeg, niet als ’n remming. Hij had dan wel zo’n mooi vestje om, maar je moet ‘r toch niet aan dénken dat je kind ineens in ’t water valt. Ben dan ook érg blij dat we daar niet zijn blijven bbq’en. Dat werd gelukkig op ’t laatste moment tóch maar verplaatst naar de kas van de histerische Histórische tuin.

Aangezien Jonne die ochtend om HALF 11 wakker was geworden, (herstel, ik heb ‘m wakker moeten máken!!!) had ie ’s middags geen tukkie meer gedaan. Met als gevolg dat hij rond ’n uur of 5 echt volkómen instortte. En ondanks dat hij wel héél even in z’n buggy had liggen slapen, werd ’t voor ons rond ’n uur of 6 toch écht tijd om op te stappen. Hij werd wel héél erg hangerig en huilerig.

Had stiekem gehoopt haar nog ff te zien die dag, maar dat is ‘r, door omstandigheden, helaas niet meer van gekomen. Ik twijfel ‘r niet aan dat dat binnenkort écht nog wel gaat gebeuren.

De terugweg was niet zo’n feest omdat zoonlief maarliefst 3x moest overgeven. Neeeeee, het was níet die paling, anders had ik ‘r zélf ook last van gehad… wat ’t wél was, ik heb géén idee. Thuis zijn we maar snel met z’n tweeën in bad gegaan. Maarja, daar word je dan wél weer heel erg wakker van. Uiteindelijk lag hij om ’n uur of 8, half 9 op bed.

Morgen moet ik, het kader van onze eeuwig durende, meeslepende soap, in Amsterdam naar de ARBO arts. Kan mij niet zo schelen hoor, dat ik helemaal daarheen moet, ik kan Jonne dan lekker bij m’n ouders in Amstelveen droppen.

13 reacties »

 • Ziet er idd gezellig uit.. en ook ik ben benieuwd hoe het bij de arbo-arts is gegaan!

  Reactie door Lia op woensdag 23 juli 2008 om 21:15


 • Wat een leuk dagje en wat een leuke foto’s. Allee sneu voor Jonne :shocked:

  Hoe was het bij de arts?

  Reactie door Wendiez op woensdag 23 juli 2008 om 19:53


 • Ik ga voor je duimen, voor beide bezoekjes aan de artsen!!
  Aagje

  Reactie door Aagje op woensdag 23 juli 2008 om 16:11


 • Vandaag naar de arboarts, morgen de echo! HEEL erg veel succes en ik ga voor “alles oké”. Groetjes!!! (we wachten in spanning op een vervolg logje) – draait zich het eelt op de duimen –

  Reactie door Joeltje op woensdag 23 juli 2008 om 15:53


 • Westeinderplassen zijn super.
  Ik heb een paar jaar geleden op de boot van de vader van een mede weblogster (http://www.hollandcruise.nl/) een uitgebreide tocht gemaakt over de Westeinderplassen en het Braassemermeer (en het was nog zwemweer ook) en die dag staat me nog haarscherp in mijn geheugen gegrift.

  Reactie door Toine op woensdag 23 juli 2008 om 6:14


 • Ziet er ondanks de plensbuien gezellig uit. Heerlijk dat Jonne uitsliep, beetje jammer dat dat dan waarschijnlijk al de voorbode van was…

  Reactie door Caroline op dinsdag 22 juli 2008 om 22:35


 • Onwijs jammer dat de dag in het water viel, figuurlijk gesproken dan want zo te zien hadden jullie iig wel lol op die boot !

  En minder van kotsende Jonne, is ‘ie ziek, of was het eenmalig drie keer spugen =/ ?

  Reactie door Jis op dinsdag 22 juli 2008 om 22:07


 • de foto’s spreken voor zich: regenachtige leuke dag. Jammer dat het weer zo eind juli nog steeds niet wilde meewerken maar daar hebben wij niets over te zeggen he.

  Hopelijk is het vandaag ook weer allemaal goed gegaan.

  Reactie door Fee-Luna's mama op dinsdag 22 juli 2008 om 21:14


 • Wat een heerlijke dag zo met z’n allen. Hoe groot was het gezelschap in totaal?

  Ben benieuwd hoe het met de arbo-arts is gegaan.

  Reactie door Toaske op dinsdag 22 juli 2008 om 18:35


 • Een uitje in de regen kan ook heel gezellig zijn! En wat een weelde zeg, dat Jonne lekker uitgeslapen heeft. Vincent is nooit voor 8 uur wakker en heeft ook weleens van die uitschieters, heerlijk! Ik hoop dat je een goed gesprek hebt gehad bij de Arbo vanmiddag!

  Reactie door Marjan op dinsdag 22 juli 2008 om 16:41


 • Misschien ben je inmiddels al weer richting huis na je gesprek bij de Arbo-arts, ben benieuwd hoe het is gegaan. Jullie uitje ziet er idd wel heel gezellig en nat uit, maar goed dat mag de pret zeker niet drukken en slapen tot half 11! :w00t:

  Reactie door San op dinsdag 22 juli 2008 om 15:08


 • Leuk zwemvestje he, van Eva. Waar heb ik dat ook weer gekocht? Oja, Turkije dus :whistle: . Maar misschien hebben ze dat ook wel in Nederland hoor. Is gewoon een opblaasgeval, maar werkte perfect. Tuurlijk moet je er wel bijblijven, maar vasthouden hoeft niet echt. Mocht ook niet van de kleine tsarina, btw….. :angel:

  Reactie door Kees op dinsdag 22 juli 2008 om 8:45


 • Nou succes meid vandaag!
  Had je wel al gehoord dat de verhuizing van.. niet door is gegeaan? Wel super sneu voor het gezinnetje hoor..
  Jammer dat het zo regende, als het goed is wordt het nu weer beter! (ja tuurlijk, bij ons is het nu ook vakantie!)

  Reactie door tineke op dinsdag 22 juli 2008 om 8:45


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter