jul

17

 
Geduld

’t Is géén geheim dat Erik en ik samen best graag nog ’n kindje willen. Ik word hélemaal week van al die zwangere meiden om me heen: San, EstherMarjan, Annemieke, als ik hun logjes lees… en ’n tijdje terug, bij Hannah op kraamvisite met die überknoeperige Isa op schoot…dan denk ik DIT WIL IK OOK WEER!!! 
Dus om dat ook te realiseren, ben ik ’n tijdje terug met de pil gestopt en zijn we “hard aan ’t werk gegaan” 😉 En zo was ik, na één keer gewoon ongesteld te zijn geweest, de 2e keer behoorlijk over tijd. Ach ja, Erik kan me nog nét niet zwanger kijken maar qua vruchtbaarheid zit ’t bij ons nog stééds best wel goed ;-).

Ik had die week wel wát van bloedverlies maar ’t zette niet echt door. Vriendinnetje Hannah wees me er op dat dat wel ’s innestelingsbloed kon zijn. De eerste test op vrijdag gaf nog nix aan. Maar aangezien ik die week daarop nog stééds niet “ongi” was, heb ik ‘r nóg maar ’n test tegenaan gegooid. Tja, die was overduidelijk! Ik was ben zwanger! 😀

Ja hoo, wacht nou even, lees nou éérst nog ’s ff verder…

Ik voel me ‘r wat wazig onder. Heb al diverse keren tegen Erik gezegd, dat het me nix zal verbazen als dit tóch niet goed afloopt. Heb geen duidelijke aanwijzingen dus echt onderbouwen kán ik ’t niet. Het is puur m’n gevoel maargoed, ik zit ‘r wel vaker hé-le-maal naast dusseh…
Ben gelukkig niet misselijk ofzo al heb ik wél ’t gevoel alsof ‘r ’n steen op m’n maag ligt. Maar dat zou ook wel weer héél goed te maken kunnen hebben met die soapperikelen rond m’n werk. (ik moet dinsdag naar de ARBO arts, zal ’t zéker ff aankaarten!) 
Daarnaast heb ik ook al last van bandenpijn (ja nú al!), maar ik kan me herinneren dat ik dat bij Jonne ook al héél vroeg had. Als ik op m’n rug in bed lig en ik moet niezen of hoesten… dasniefijn!

Gisterenavond zag ik dat ik ’n klein b’tje bloed was verloren en had ik ook wat buikkramp. Dat zat me niet lekker. Gelijk vanmorgen de vk praktijk maar ’s gebeld. Ik héb weliswaar een afspraak voor de 30e staan maar ik wilde van hén toch ’s ff weten wat ik hier nou mee aan moest. Die dames daar zijn gewéldig want ‘r werd voor mij geregeld dat ik vanmiddag gelijk in ’n ’t ziekenhuis ff ’n echo kon laten maken. 

Dus zo zaten Erik en ik vanmiddag om 13:15 uur op de afdeling PoliGyn. De echoscopiste heeft ’t uitgebreid bekeken maar tot nu toe zag ze alleen nog maar een vruchtzakje. Of ‘r wat ín zat, kon ze nog niet goed zien. Op zich nog niet gek hoor, ik ben krap 6 weken. Nu moeten we volgende week terugkomen voor ’n nieuwe echo.

Hoe ik me nu voel? Tja, ik weet niet. ’n b’tje vaag. Niet verdrietig ofzo maar ook niet specifiek heel blij, eigenlijk ben ik ‘r ’n tikkie ambivalent onder… Ben uiteraard erg nieuwsgierig naar de echo van volgende week en dan zíen we wel hoe ’t verder gaat lopen… Als ’t wél goed is, dan is dat natuurlijk gewéldig maar zo niet… tja, dan zál dat wel ’n reden hebben en dan gaan we ’t gewóón nóg maar ’s opnieuw proberen…. 😉

Hiermee gaat overigens wel mijn voorgenomen plannetje totáál de mist in. Er zijn wat mensen om ons heen waaraan ik al verteld had van de positieve test. Alleen mijn ouders zou ik ’t a.s. zondag vertellen, aangezien ze die dag ’n feestje geven. Was wel nieuwsgierig naar hun gezichten en of mijn moeder het al aan me had gezien. Dat beweerde ze vroeger namelijk altijd “als jij ooit zwanger bent, hoef je me dat niet te vertellen, dan zie ik dat aan je, da’s moeders instinkt“, Och, bij Jonne was het ook ’n verrassing, hahaha! Nou wonen we ook niet bij elkaar om de hoek en zien elkaar nou ook weer niet zó vaak, dus daar kan ’t natuurlijk ook aan liggen.
Maargoed, dat ga ik dus nu niet meer op die manier doen. Ik heb m’n ouders vamiddag maar ff gebeld en ’t hele verhaal verteld. En wederom zei ze dat ze ’t niet wist 😉

Waarom ik dit hier in zó’n pril stadium meld? Gewoon omdat ik ál mijn logjes wil bewaren als ’n soort naslagwerk voor mezelf voor later… en daar hoort deze ook bij.

26 reacties »

  • Cool! gefeliciteerd!

    Hopen dat het allemaal goed zit morgen! (en overmorgen, en die dag erna.. en zo nog een maand of 7 – 8 )

    (ik wil oohoohook… :cwy: )

    Reactie door Saskia op woensdag 23 juli 2008 om 17:12


  • oooeee spannend cat! Toch alvast gefeliciteerd enzo! Wat spannend.
    Het kan idd het innestelen zijn, ik heb t ook gehad, dat is helemaal goed gekomen!

    We wachten vol spanning af!

    Reactie door linda op woensdag 23 juli 2008 om 14:41


  • beetje laat (vanwege ernstig slaaptekort maar daar zal ik je nu maar even niet mee vervelen) gaaf en spannend, denk veel aan juliie!

    Reactie door Caroline op zondag 20 juli 2008 om 22:21


  • Via Aad kom ik op je weblog en via Esjuh heb ik ook weleens bij je gespiekt…..Ik hoop voor jullie dat het allemaal positief uitvalt !!
    En ik jullie kan feliciteen met dit prachtige wonder

    Reactie door Peetjes op zondag 20 juli 2008 om 21:04


  • Wat een nieuws!! Ik ga voor jullie duimen maar stiekem ga ik ervan uit dat het helemaal goed komt!!
    Aagje

    Reactie door Aagje op zondag 20 juli 2008 om 13:30


  • Wat ontzettend spannend!!
    Ik wil je toch alvast feliciteren…. gefeliciteerd!!! Dat is toch heel goed nieuws, een positieve zwangerschapstest. Ik kan me voorstellen dat het extra spannend en onzeker is door het bloedverlies. Maar volgens mij hebben meerdere vrouwen daar (in het begin) last van. Dus ik ga je heeeel veel succes wensen. Stress is het laatste wat je nu kan gebruiken.
    Heb vertrouwen!!
    Liefs,
    Keshia

    Reactie door Keshia op zondag 20 juli 2008 om 8:53


  • Ik wacht al dan niet met een (heel klein) beetje geduld met je mee.. maar dat weet je.
    Tja ben nu nie echt van de geduldigde… maar sommige dingen heb je nu eenmaal niet in eigen hand. :kissing: Hannah

    Reactie door Hannah op zaterdag 19 juli 2008 om 20:10


  • Wat een geweldig nieuws! Ik ga je gewoon feliciteren, want je bent gewoon zwanger! Wat een onzekerheid weer he, in die eerste paar weken. En dan ook nog bloedverlies, dat heb ik bij Vincent ook gehad en dat ging ook gewoon goed. Ik hoop dat alles goed gaat en dat je volgende week een gevuld vruchtzakje en kloppend hartje zult zien!

    Reactie door Marjan op zaterdag 19 juli 2008 om 10:37


  • Jeetje, wat spannend allemaal!!! Ook ik (wij) zal (zullen) voor jullie duimen.
    Liefs vanuit Uithoorn.
    Gonda

    Reactie door Gonda op vrijdag 18 juli 2008 om 23:20


  • Jeetje Cat Ik merk dat ik je nog niet uitbundig durf te feliciteren. Maar ik hoop dat natuurlijk volgende week wel te gaan doen. Meid wat een onzekere tijd zeg. Ik hoop zo dat het goed gaat, ( Erik is wel goed hé??) Geef hem maar even een schouderklopje. Daar houdt het voor de mannen ook mee op hé. Jij gaat de rest van de zwangerschap uitbroeden met
    alle gemakken en ongemakken van dien. Ik voelde me ook af en toe een soort vader, mijn vrouw was zwanger en ik kon alleen maat toekijken,
    Meid ik ga voor jullie duimen en ach wie weet volgend jaar…voorjaar….????
    Wow misschien een baby, wel gaaf hé. Ik kom zeker op kraambezoek dat lijkt mij een goede reden om eens te komen.
    Ien

    Reactie door Ien op vrijdag 18 juli 2008 om 23:10


  • Had bij Quinten ook een klein beetje bloedverlies in de vijfde week en heb nu een kerngezonde baby, dus het zegt niet alles… maar ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt, dat deed ik ook! Wel fijn dat je gelijk bij je vk terug kon… wij gaan hier in ieder geval heel hard voor je duimen dat alles goed blijft gaan. C u 2morrow, dear! *hug*

    Reactie door Lia op vrijdag 18 juli 2008 om 20:36


  • Ha, mijn felicitaties had je natuurlijk ook allang, ik zie mezelf nog met mijn mond open bij de ikea naar de je mmsje staren! 😉
    En wat ik eerder niet echt via msn meer kon zeggen vanwege drukdrukdruk: ik hoop met heel mijn hart dat het allemaal goed gaat. En mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dan zijn er een heleboel brede schouders hier waar je vast en zeker om de beurt uit mag huilen.
    Dikke knuffel xxx

    Reactie door Cynthia op vrijdag 18 juli 2008 om 20:13


  • Owww help, dan moet je gewoon een hele week wachten…
    Hoe het ook gaat lopen, je test was positief en dus gefeliciteerd met deze zwangerschap (of geslaagde bevruchting, *gniffelt*).

    Ik ga keihard voor je duimen en hoop dat jullie volgende week tegen een dapper knipperend hartje aankijken…

    *duimduimduimduimduimduimduimduimduimduimduimduim*

    Reactie door Jis op vrijdag 18 juli 2008 om 19:28


  • Ik wist het stiekem al een tijdje, maar alsnog gefeliciteerd. Ook ik heb bij 6 weken een beetje bloed verloren en dacht ook het zit niet goed. Bi j 7,5 week was er op de echo toch een vruchtzakje en een kloppend puntje te zien. Duimen!!

    Reactie door Esther mamma van Guusje op vrijdag 18 juli 2008 om 16:24


  • Oh wat spannend.
    Ik ga je toch ook stiekem al vast heel voorzichtig feliciteren hoor.

    :heart:

    Reactie door Daisy op vrijdag 18 juli 2008 om 16:15


  • Dan wil ik je bij deze alvast voorzichtig feliciteren en hoop ik dat de echo volgende week niets dan goeds laat zien! Spannend!!
    Vind het echt heel leuk voor jullie!

    Reactie door Mamma Loggica op vrijdag 18 juli 2008 om 15:02


  • Allereerst: gefeliciteerd!
    Hoe herkenbaar… al die zwangeren om me heen (niet alleen op web-log maar ook irl) werken erg aanstekelijk. Ook hier gonzen er allerlei opkomende moedergevoelens door me heen die haast niet te stoppen zijn.
    Maar wel heel spannend hoor…. Hopelijk gaat het allemaal toch helemaal goed komen en hoef je na volgende week niet meer in spanning te zitten.

    Reactie door Fee-Luna's mama op vrijdag 18 juli 2008 om 13:13


  • hee Cat, wat leuk :cheerful: ! Ik hoop voor jullie dat het goed gaat verlopen! Heel veel succes!

    Reactie door tineke op vrijdag 18 juli 2008 om 12:52


  • jeetje, dat hadden wij ook, bloedverlies…en met 6 weken een echootje, niets te zien…een week in spanning…en daar wassie dan….ons kleine boontje, met kloppend hart.
    Jeetje cat….ik heb al achterlijk blij gedaan op msn….en hoop de volgende echo nog blijer voor je te kunnen zijn!
    Ik ga heel hard mijn duimen in werking zetten.

    dikke zoenen van ons hier

    Reactie door maureen op vrijdag 18 juli 2008 om 12:49


  • Als eerste wens ik jullie proficiat! Ondanks de ambivalente gevoelens. Maar hoe spannend is het? Pff…duimen draaien dat alles goed is en gevoel er naast zat. Spannendspannend en dus succes!!

    Reactie door Joeltje op vrijdag 18 juli 2008 om 12:20


  • Oh, wat spannend! En wat leuk ook! Dit is heel herkenbaar voor mij en ik hoop met heel mijn hart dat het positief af gaat lopen. Dus ik ga duimen!!! En mocht het niet goed aflopen, dan kan je het hier gewoon van je afschrijven en krijg je hier ongetwijfeld een heleboel steun! Toi toi toi!

    Reactie door Toaske op vrijdag 18 juli 2008 om 11:51


  • Oh Cat ook ik ga je alvast een klein beetje feliciteren, wat zou het toch geweldig leuk zijn nog een zwangere weblog-mama erbij. Ik weet dat je graag nog een broertje/zusje wilde voor Jonne. Het is even geduldig wachten op de volgende echo, maar het kan zo toch helemaal goed zijn. Ik duim voor jullie dat alles goed is!

    Reactie door San op vrijdag 18 juli 2008 om 8:39


  • Wat een grandioos nieuws, maar wel spannend!
    Hopelijk pakt het volgende week positief uit en gaan jullie een mooie zwangerschap tegemoet.
    Ik leef met jullie mee.
    Nog even geduld dus!!

    Reactie door Marjolein op vrijdag 18 juli 2008 om 8:32


  • Hé Cat en Erik,

    Spannend. Ik zit hier het eelt op mijn duimen te draaien dat het goed gaat allemaal…

    Groetjes, Janneke

    Reactie door Janneke op vrijdag 18 juli 2008 om 8:22


  • He Cath en Erik,

    Ik ga jullie ook voorzichtig feliciteren! Geweldig hoor. Ik hoop dat volgende week alles goed is.Succes!

    Groetjes,
    Elise

    Reactie door Elise op vrijdag 18 juli 2008 om 7:56


  • Nou zeg he! Wat vertel je hier allemaal! Wat een leuk nieuws!!! Mag ik jullie alvast heel voorzichtig feliciteren? Ondanks het bloedverlies, kan het toch ook allemaal goed zijn? Wat de titel al zegt: nog even geduld. Hopelijk zien/horen jullie dan een mooi hartje kloppen!:wub:

    Reactie door Mimi op vrijdag 18 juli 2008 om 0:49


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter