jul

2

 
Ziek

Gisterenmiddag in dat telefoongesprek met bazin L, sommeerde zij mij om half 5 ’s middags (ik zie ’n patroon) dat ik vandaag dan toch maar naar kantoor moest komen, aangezien we nog steeds geen overeenkomst hadden bereikt. Dit natuurlijk met het risico dat ik ook voor ’n dichte deur zou te komen te staan (zie het verhaal hieronder.) Daarop antwoorde ik “Dan meld ik me bij dezen ziek! je regelt het maar!” 

Wat ik hieronder ook al schreef: aan ’t eind van ons telefoongesprek zei ze dat ze alsnog e.e.a op papier wilde zetten qua uitbetaling en beloofde mij dat ze dat gisterenavond naar mij toe zou mailen. Dit heeft ze overigens niet gedaan.

Vanmorgen ontving ik van haar ’n smsje, met de vraag of ik al bereikbaar was. Ik heb haar terug gesmst dat ik geen telefonisch contact meer met haar wilde, dat ze ’t allemaal maar op papier moest zetten. Ik wil alles zwart op wit. Heeft ze op m’n voicemail ingesproken dat het mailtje er idd aan zou komen maar
dat de ziektewet van het nieuwe bedrijf, geen 100 maar 70% uitkeert.

Ik heb haar teruggesmst dat ik helemaal geen overeenkomst heb met dat nieuwe bedrijf maar met mijn oorspronkelijke werkgever.

Echt, ik word hier hélemaal gestoord van! Ze zoeken ’t maar uit maar mij krijgen ze niet klein! Al vreet ’t wel energie. Ben van plan om vanavond idd maar weer ’s naar een rechtswinkel te gaan.

UPDATE: Het is inmiddels bijna 13 uur. Ondanks haar voicemailbericht waarin ze zegt dat ik rond 10 uur het mailtje zal ontvangen, heb ik nog nix gezien. Het is blijkbaar ’n zware bevalling. In de lijn der verwachting zal ik ergens aan ’t eind van de middag wel iets van haar ontvangen waarin mij vast weer e.o.a. genereus aanbod wordt gedaan. Tot die tijd heb ik overigens ook nog steeds (ff checken -> nee) géén salaris van juni bijgeschreven gekregen.

In de afgelopen maanden, herstel, in het afgelopen half jaar, heb ik regelmátig mensen telefonisch te woord gestaan, die met werkgever een sponsorovereenkomst hadden en op hun geld zaten te wachten. Deze mensen werd stééds maar weer een worst voor gehouden dat ze hun geld over ’n paar weken, maanden, écht zouden krijgen. Ik vond ’t altijd érg moeilijk om die mensen geloofwaardig te woord te staan, zéker als ’t al de zóveelste keer was dat ze belden en de eerder afgesproken datum al diverse keren was verschoven. Inmiddels hoor ik, horen wij, mijn collega’s en ik, bij diezelfde groep mensen die om z’n geld moet soebatten. 

8 reacties »

 • Dit blijft voorlopig nog wel even doorgaan zeg. Heel goed dat jullie de krachten bundelen en een rechtswinkel bezoeken. Gezamenlijk bereik je denk ik toch meer. Succes ermee.

  Reactie door Mimi op donderdag 3 juli 2008 om 22:34


 • hier zou ik ook moe van worden…wat een geklooi

  Reactie door maureen op donderdag 3 juli 2008 om 10:28


 • Wat een gedoe… en ook raar dat alles steeds over de sms, voicemal en telefoon gaat. Zwart op wit en irl is een stuk gemakkelijker. Maar voor hen ook weer bindender.

  Succes maar weer!

  Reactie door Fee-Luna's mama op woensdag 2 juli 2008 om 15:56


 • :getlost: :getlost: :getlost: :getlost: :getlost: :getlost: :getlost: :getlost: :getlost: :getlost: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: OMF-goodness…. Je weet me te bereiken… je ei kan je bij mij kwijt… ik bak ehm wel en pleur ehm in haar gezicht goed?! :biggrin: :kissing:

  Reactie door Hannah op woensdag 2 juli 2008 om 12:49


 • Sjemig wat een gedoe allemaal zeg. Maar samen staan jullie hopelijk sterk en lukt het om een front te vormen en om er het maximale uit te slepen. Veel succes!

  Reactie door Toaske op woensdag 2 juli 2008 om 10:57


 • Het is een heel gedoe maar nu jullie er niet uitgaan komen lijkt het me vor jezelf het meest handigst als je naar de rechtswinkel gaat. Jij hebt alles geprobeerd en die mensen daar weten zeker alles.
  Suc6 er maar weer mee

  Reactie door Esther op woensdag 2 juli 2008 om 10:15


 • Wat een toestand zeg, je zou er inderdaad ziek van worden! :angry:
  Wat raar trouwens dat ze maar 70% uitkeren. Kun je geen contact opnemen met iemand van dat bedrijf? Al is het maar om na te gaan dat zij niks ui haar mouw zit te schudden qua betaling…

  (Even totaal iets anders: ik heb een spellingcorrector in mijn firefox en dat is handig als er ergens een trema op moet of zo. Met een mac moet je namelijk een code invoeren. omdat het anders een zooitje wordt voor de windowsgebruiker (en die zijn nog steeds in de meerderheid, dusse…) Ik kan nu alleen hier niet rechts klikken om de voorgestelde verbetering volgens firefox in te voeren, omdat ik dan beschuldigd wordt van plagiaat c.q. diefstal. Lastig hoor… :wassat: )

  Reactie door Cynthia op woensdag 2 juli 2008 om 10:12


 • Pfft, meid… da’s inderdaad allemaal niet zo leuk. Wat een gedoe, zeg!

  Reactie door Lia op woensdag 2 juli 2008 om 9:55


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter