jul

1

 
Veel te vertellen!

Ik heb zóveel te vertellen dat ik eigenlijk niet weet waar ik moet beginnen. En toch wil ik t állemaal vastleggen, voor later. 

Nou goed, het leukste eerst:

Gisteren zijn Jonne en ik lekker samen met Hannah en Juliën op stap geweest. Eerst op zoek naar een speeltuin in Wateringen. ’t Duurde ff want ’t adres dat we hadden opgekregen, klopte voor geen meter. Uiteindelijk daar aangekomen, was ’t absoluut de moeite waard. De jongens vonden ’t erg leuk! Helaas waren we ’n b’tje laat waardoor we ‘r uiteindelijk maar héél even konden blijven. Maar we gaan ‘r zéker nog een keer heen.

Jonne en Juliën

Daarna zijn we doorgereden naar Kijkduin om nog ff op ’n terrasje te pakken. Tja, op zich héel leuk, lekker en gezellig. Juliën blijft wel keurig op z’n stoel zitten. Maar Jonne rent de hele tent rond om vervolgens bij alle tafeltjes óf de asbakken weg te halen (het wás nog niet eens 1 juli!) of de cocktailstampertjes bij mensen weg te rausen! Zucht… ik voed ‘m heus op hoor! Althans, ik dóe m’n best! 😉
Niet vergeten: nog héérlijke pangsit van Hannah meegekregen! Later die avond belde ze me, dat ik ze niet mocht eten omdat ze volgens haar niet gekruid waren! Te laat, die dingen zaten, zowel bij mij als bij Jonne alláng diep in ons spijsverteringskanaal! 😉 Wij vonden ze overigens héérlijk hoor!

Ach ja en verder… de soap rondom mijn werkgever duurt nog immer voort. Bazin L belde maandag aan ’t eind van de dag (as usual) dat ik dinsdag tóch niet naar kantoor hoefde te komen (én bedankt, ik heb wéderom van álles geregeld, mensen ingeschakeld, die mag ik dan weer fijn gaan afbellen!!!) en dat ze me wél 2 maanden (dus tot einde contract) willen uitbetalen met vrijstelling van werk. Jaja… ik verzocht haar om haar voorstel in ’n mailtje te zetten, zodat ik ’t eens rustig kon bekijken. Ik was inmiddels ietwat wantrouwig geworden inzake het vorige voorstel, dus zomaar akkoord gaan, zit er bij mij niet meer in.

Dit leek leuk maar wederom kwam ze met ’n flut-voorstel op de proppen, waarbij ik maar voorál snél moest “schakelen”, zodat ze alles snel kon afhandelen. Nix over de opgebouwde vakantiedagen, ze wilden álles in één x betalen, zodat ik op die manier géén loonheffingskorting zou krijgen over de maanden juli en augustus, enz enz… kortom: het rammelde weer aan álle kanten.

Maar de grootste giller was het “dreigement”, waarin ik moest beloven om dit voorstel niet met mijn mede collega’s te bespreken, anders zou deze deal niet doorgaan. Pardón zeg!!! Jah, ’t was haar blijkbaar erg slecht uitgekomen dat S en ik e.e.a met elkaar hadden besproken en daarom niet met haar vorige voorstel akkoord waren gegaan.

Ik heb haar een mailtje gestuurd waarin ik in nette doch niet mis te verstane woorden uitgelegd op welke manier ik de zaak uitbetaald wil krijgen en dat ik ook nog recht heb op 3 of 4 maanden vakantietoeslag, die ik sinds mei weer heb opgebouwd. Gewoon volgens contract, precies dátgene waar ik recht op heb, niets meer, maar ook zeker geen cént minder. Daarnaast heb ik haar verteld dat zij niet in de positie is om mij te vertellen dat ik dit niet met mijn overige collega’s mag bespreken en dat ik haar toon nogal intimiderend vind.

Dit alles hebben we vanmiddag ook nog even uitgebreid besproken in een telefoongesprek. En wederom werd mij gezegd: als je niet akkoord gaat, dan kom je maar op kantoor! Voor de 3e x trachtte ze me op aan het eind van de middag wéér onder druk te zetten. Gek genoeg wilde ze ineens toch nog een keer op papier uit de doeken doen, hoe ze dan zou gaan uitbetalen. Ik zei dat ze dat maar voorál moest doen en dat ik ’t op de mail wel tegemoet zou zien.

Over uitbetalen gesproken: wij allen hebben ook nog stééds ons salaris van juni niet gekregen. L wil graag alles in één afronden. Wij willen dat dus niet!

Ik snap dondersgoed waarom zij niet wil dat wij ’t onderling bespreken, het komt haar namelijk verrótte slecht uit. Ik heb vanavond weer met ’n ándere collega (ook ’n S) gesproken, en die vertelde mij zijn ervaringen, daar lusten de honden geen brood van! Hij moest ’s ochtends (voor de 2e dag) op kantoor komen. Toen hij daar bijna was, kreeg hij ’n telefoontje van L, dat hij toch niet hoefde te komen. Hij zei dat ie al voor de deur stond. Toen werd hem gewoon de toegang tot het pand ontzegd!  

DAMES EN HEREN, WAAR ZIJN WE NOU MEE BÉZIG???? 

 

U begrijpt, wij bundelen onze krachten en we zijn er nog niet klaar mee. Wordt vervolgd!

ps: je kán je afvragen waarom en óf ik dit hier moet publiceren. Ik doe dit héél bewust! Ik sta namelijk volkomen in m’n recht en doe hierin níx wat niet mag. Het bedrijf probeert héle rare spelletjes met ons allen te spelen. De énige aanpassing die ik maak, is dat ik de bedrijfsnamen alswel de namen van de collegae  bewust heb ingekort of weggelaten.

9 reacties »

  • ik had een vraagje ik wou weten waar die speeltuin zit en of ze openings tijden hebben
    gr daniëlle

    Reactie door daniëlle op dinsdag 5 augustus 2008 om 20:59


  • Grrr….wat een energie vraagt die L. van jullie allemaal daar. Volkomen terecht dat jij je frustraties van je afschrijft, dit is jouw plek. Bundel jullie krachten idd maar en laat ze een poepie ruiken!

    Reactie door Joeltje op woensdag 2 juli 2008 om 14:04


  • Jemig wat een geouwehoer, maar ik geef je groot gelijk hoor. Belachelijk dat je collega nog niet eens naar binnen mocht. Hou vol met strijden hoor. Je hebt er gewoon recht op.

    Reactie door Marjan op woensdag 2 juli 2008 om 9:42


  • Je bent toch samen een contract overeen gekomen waarin jullie verklaren dat jij gedurende een bepaalde tijd diensten voor hen zal verzorgen c.q. op bepaalde tijden tot hun beschikking zal staan? (Ook wel een arbeids overeenkomst geheten 😉 )
    Persoonlijk zou ik ze daar gewoon aan houden en daar in mijn planning ook rekening mee houden.

    Voorbeeld: Ik moet donderdag werken, maar ik wordt donderdagochtend gebeld met de mededeling dat ik thuis kan blijven, of men stuurt me bij de voordeur weer naar huis.? Allemaal best, ik doe het allemaal. Uiteraard betaald. Ik sta gedurende die tijd tot hun beschikking want dat zijn we overeengekomen en daar betalen ze me voor. En als hun instructies zijn: “thuis blijven!” dan doe ik wat me opgedragen wordt en blijf ik thuis, of ik maak weer rechtsomkeer. Daar betalen ze me namelijk voor 😉

    Ik ken de inhoud van je contract natuurlijk niet, maar de meeste contracten zouden dit toch moeten indekken. (Tenzij je een 0-uren contract op afroepbasis hebt getekend natuurlijk)

    Reactie door Toine op woensdag 2 juli 2008 om 9:14


  • Het wordt echt een soap inderdaad, daar op het bedrijf. Gewoon voet bij stuk houden! Jij weet zelf waar je recht op hebt, en je moet gewoon uitkijken dat ze je niet beduvelen! Gelukkig sta je er niet alleen voor en heb je nog een paar collega’s die op dezelfde manier behandeld worden, zodat je de strijd samen kunnen voeren!

    Reactie door Marjan op woensdag 2 juli 2008 om 9:07


  • Gelukkig ken jij je rechten en plichten van het contract goed…wat een naar achter de elleboog mens zeg. Zou haar inderdaad allemaal wel mooi uitkomen. Goe dat je opkomt voor jezelf..niet laten afschepen met een of ander vaag contractje over de mail hoor…Kom vast goed, je bent een slimme vrouw.

    Ja en mag jij ff lekker zelf weten wat jij allemaal post. Staan inderdaad geen namen dus heb geen idee over wie je het zou kunnen hebben…tenzij ik natuurlijk iemand zou kennen uit een bedrijf dat kampt met de problemen die jij beschrijft.

    Jouw weblog is van jou…..dan moeten mensen het maar niet lezen

    Reactie door maureen op woensdag 2 juli 2008 om 8:57


  • Gezellig even eropuit en zeker voor de boys!
    Jeetje het gaat idd een soap worden zeg en goed dat jullie samen de krachten bundelen, want wat zij aan het doen zijn kan en mag niet. Heb je al niet overwogen om naar de rechtswinkel te gaan om te zien of zij wat voor je/jullie kunnen betekenen?

    Reactie door San op woensdag 2 juli 2008 om 8:37


  • Yes yes, Es, ik zag ’t vanochtend! ’t Was laat toen ik ’t schreef! :whistle:

    Reactie door Cat op woensdag 2 juli 2008 om 7:33


  • Gezellig met Hannah en Julien op pad geweest.
    Wat een soap zeg die baas van jou!
    Niet op ingaan en samen met je collega’s kracht bundelen.

    Enne: dreigemend en tegemoed is beide met een t :tongue:

    Reactie door Esther mamma van Guusje op woensdag 2 juli 2008 om 7:07


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter