dec

6

 
Kwijt

stem de; v(m) -men; -metje 1 het vermogen van mensen om een geluid voort te brengen 2 dat geluid: een heldere ~ 3 (muz) zangstem: de eerste, tweede, derde ~ zingen eerste enz. partij ve meerstemmig zangstuk 4 openbaring van zijn mening (voor of tegen): (bij verkiezingen) zijn ~ uitbrengen

Ik ben ‘m kwijt… écht hélemaal kwijt… heb óveral gezocht maar kan ‘m nérgens vinden. Ik zou wel willen roepen maarja, zónder gaat dat ’n btje moeilijk… meer dan gefluister of gepiep komt er niet uit. Nah, wie weet heeft Sinterklaas wel ’n nieuwe voor me, morgen…

6 reacties »

 • Wat vervelend! Ik hoop dat je hem snel terugkrijgt! Al is het maar om Sinterklaas te bedanken voor alle mooie kado’s om te voorkomen dat je volgend jaar helemaal niets krijgt 😉

  Reactie door Marjan op zondag 7 december 2008 om 1:10


 • Kan rustig zijn, dan maar véél loggen!

  Reactie door Linda op zaterdag 6 december 2008 om 23:18


 • ow vervelend zeg! Hopelijk vind je m snel weer terug!

  Reactie door tineke op zaterdag 6 december 2008 om 22:32


 • @Toaske: als ik dan tóch de keus heb, gaat mijn voorkeur uit naar ’n goeie zangstem à la Kate Pierson. http://en.wikipedia.org/wiki/Kate_Pierson En nee, qua tongval hoeft ie wat mij betreft niet zo te veranderen. Ik geloof dat mijn huidige tongval bést héél behoorlijk ABN-gerelateerd is… wellicht dat er hooguit voor een buitenstaander een héél licht Amsterdams accent te bespeuren is en dat vind ik goed :biggrin: . Als er maar géén Rótterdams (Vlaardings) accent in groeit. Dát wil ik zéker niet :shocked:
  @Lia: dan zou die zo moeten klinken als mijn oma vroeger maar zelfs zíj had meer stem dan ik nu :biggrin:

  Reactie door Cat op zaterdag 6 december 2008 om 21:06


 • Tell me about it.. ik heb dan weliswaar nog wel stem, maar klink alsof ik dertig jaar lang iedere dag een pakje Caballero zonder filter heb gerookt… charming.

  Reactie door Lia op zaterdag 6 december 2008 om 20:55


 • Oh, da’s wel heel vervelend zeg! Ik hoop met je mee dat Sint een nieuwe meebrengt. Heb je nog bepaalde voorkeuren wat stemgeluid betreft? En misschien kun je dan ook een andere tongval kiezen?

  Reactie door Toaske op zaterdag 6 december 2008 om 20:47


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter