sep

29

 
Fris en vruchtig

Vanmiddag moesten we om 14.15 uur in ’t Erasmus zijn voor de vruchtwaterpunctie. In de weken er naartoe had ik me ‘r eigenlijk niet zo druk om gemaakt. Toch ging ’t de laatste dagen ’n tikkie malen. Nog niet eens zo zeer om de uitslag maar meer om de handeling zelf. Had ‘r vanálles over gelezen en dan ga je toch nadenken, laten we ff eerlijk zijn, er wordt tóch met ’n naald door je buik heen geprikt, hoe voelt dat, hoe voel je je daarna enz enz…

Uiteindelijk is ’t me ontzéttend meegevallen. Die prik in m’n buik voelde ik nauwelijks. En ook dat vruchtwater opzuigen voel je bijna niet (al geloof ik dat dat in éérste instantie niet eens zo gemakkelijk ging). Alleen zodra ze de naald er weer uithalen, da’s ’n raar gevoel. En niet alleen op de plek zélf! Ik snap best dat nagenoeg álles in je lichaam met elkaar in verbinding staat maar wanneer je ook ’n soort (naar) zenuwprikkelend gevoel…ehm nou ja, dáár beneden voelt, dan vind ik dat bést ehm… raar, to say the least. 😉 Nou goed, hét zal wel.

Overigens was Erik (de schat die tot nu toe bij élke echo die ‘r gemaakt is, zowel van Jonne als bij dit kindje, pér direct m’n hand pakt op ’t moment dat de zoeker mijn buik raakt! Zoooo lief!!!) nogal verbaasd over de hoeveelheid vruchtwater dat ze afnemen: 2 buisjes van 10 cc. Da’s bést héél wat. Maargoed, ’t wordt erg snel aangemaakt en er was nog genoeg over, hihi.

Esther stuurde me nog ’n lief smsje om me sterkte te wensen en dat je bij haar destijds al kon zien of ’t ’n meisje of een jongen werd (nah, da’s bij haar inmiddels ruimschoots bekend :-D) dus zij raadde mij aan om dat zéker even te vragen. Dat hebben we natuurlijk gedaan, we zijn uiteraard minimaal nét zo nieuwsgierig als jullie. Maar helaas, het was nog niet zichtbaar (en jaaa, we willen ’t héél graag weten en zodra wíj ’t weten, mogen jullie ’t uiteraard ook weten! 😉). Wat wel leuk was, dat we op ’n gegeven moment héél mooi de onderkant van de voetjes naast elkaar zagen liggen. Overigens waren de overige metingen helemaal in orde en ligt de baby qua groei goed op schema.

Ennieweej, nu is ’t dus 3 weken wachten… ’t zij zo, ’t is niet anders. Natuurlijk, als ik al éérder iets hoor, dan laat ik ’t gelijk weten maar daar ga ik niet vanuit. Of ik zenuwachtig ben? Mwah… neuh nog niet… misschien komt dat nog, ik heb geen idee. Wordt vervolgd!

13 reacties »

 • Erg he, ik denk zo vaak aan je en ook dat ik je nog even succes wilde wensen maandagochtend, maar ben het helemaal glad vergeten. Ik schuif het maar niet op ontzwangeringsdementie, want daar trap jij toch niet in, maar op eeeh… de leeftijd! Dat zal ’t ‘m zijn! :silly:
  Maar goed, fijn om te lezen dat het goed is gegaan.
  Kun je wel het geslacht te horen krijgen bij de uitslag van het onderzoek, of gaat dat straks gewoon weer met de echo? Ik wil weten in welke kleur ik kleertjes moet kopen enzo… 😉

  Reactie door Cynthia op woensdag 1 oktober 2008 om 18:19


 • Lijkt me doodeng, zo’n naald in je buik!
  Gelukkig is het voorbij!!

  Succes met wachten en met nixen 😉 :whistle:

  Reactie door Saskia op woensdag 1 oktober 2008 om 12:36


 • Tjee..jij gaat snel met loggen hahaha!
  Maar meid, hopelijk is alles goed, daar gaan we maar vanuit! En lekker een dagje bankhangen is alleen maar heerlijk! 🙂 (goh..leuk die smilies..zie ik nu pas)

  Reactie door Annemarie op dinsdag 30 september 2008 om 20:29


 • Wat raar dat ze zo’n punctie doen. Bij Esther hebben ze toen bloed geprikt en een nekplooimeting gedaan. Was genoeg, kennelijk. Nou ja, sterkte ermee!

  Reactie door Kees op dinsdag 30 september 2008 om 17:34


 • Wat een opluchting dat het meeviel, ik zou doodnerveus zijn…en nu maar wachten…
  Fijne dag vandaag!!
  Aagje

  Reactie door Aagje op dinsdag 30 september 2008 om 12:32


 • Fijn dat het is meegevallen! Nu lekker je rust nemen zodat je snel weer opknapt en dan kan het wachten beginnen! Ik hoop dat alles goed is over 3 weken en ik ben ook heel benieuwd wat jullie gaan krijgen (en natuurlijk ook wat ik zelf krijgt, maar daarvoor moeten wij nog 12 weken wachten!!!)

  Reactie door Marjan op dinsdag 30 september 2008 om 8:42


 • Gelukkig het viel mee, nu lekker je rust nemen en over 3 weken hoop ik dat alles goed is.

  Reactie door Esther mamma van Guusje op maandag 29 september 2008 om 22:43


 • Fijn dat het is meegevallen… je hebt mijn mmsje dus niet gekregen?! 🙁 Had een lieve foto van Isa gemaakt voor jouw met sterkte vanmiddag erbij geplaatst.. vreemd… ennieway morgen dus lekker thuis! Bofkont :biggrin:

  Reactie door Hannah op maandag 29 september 2008 om 21:46


 • het lijkt me echt een raar gevoel inderdaad. Nou weer wachten op de uitslag. Duurt lang he!!!

  Hey en wisten jullie vij Jonne dat het een jongetje was (voor de geboorte :P) en hadden jullie dat hier ook verteld?? Ff polsen hehe

  Over dat tijdschrift van Karlijn….. Tja, dat leest manlief op het toilet. En karlijn vindt die Mevrouw zo leuk!!!

  Mieke

  Reactie door Annemieke op maandag 29 september 2008 om 20:55


 • Lijkt een spannende tijd, want als je de punctie hebt gehad, weet je nog niets.Gewoon net zo ontspannen blijven als de afgelopen weken.
  Jammer dat ze het geslacht nog niet konden zien!
  Willen jullie het graag weten?

  Reactie door Marjolein op maandag 29 september 2008 om 20:46


 • Gelukkig viel het mee. We gaan uit van een goede uitslag!

  Reactie door Toaske op maandag 29 september 2008 om 19:37


 • Lijkt me idd een erg raar gevoel, en idee, zo’n naald door je buik maar gelukkig viel het je mee.
  3 weken wachten! Phoe, dat is wel lang zeg.

  Reactie door Fee-Luna's mama op maandag 29 september 2008 om 19:37


 • nou fijn dat het meegevallen is. Ik hoop het allerbeste!

  Reactie door tineke op maandag 29 september 2008 om 19:27


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter