jul

16

 
Mijn kleine peuterpuber

In navolging van haar heb ik ook van die dingen waar je “liever niet over logt”. Zoals de peuterpuber die momenteel in optima forma ons huis… ehm… nou “terroriseert” is ’n tikkie overdreven maarreh… meneer houdt het áárdig vol, zuwwuhmazegguh. Van die driftbuien net als in die tv programma’s en waarvan íedere ouder roept “nó way dat ik ’t zó ver laat komen!!!”

Met náme het slapen is ’n drama. Achja, ’t is en blijft ’n kindje van mij hé 😉 Jajaja, ik krijg álles momenteel dubbel en dwars terug, joepie de poepie! Rond ’n uur of half 8, 8 uur hebben we Jonne naar bed gebracht en nét om ’n uur of 10 heb ik ‘m er maar weer ff uitgehaald en naar beneden genomen. De groeten, ga daar nog maar ’s ff ’n half uurtje uitrazen. Of 3 kwartier… dat werd ’t geloof ik uiteindelijk. Ik heb ’t vermoeden dat ’t toch te maken heeft met ’t feit dat ’t zo lang licht blijft. Zit ‘r hárd over te denken om binnenkort ’s ’n verduisteringsrolgordijn aan te schaffen. Lijkt me ’n zéér nuttige investering.

Vanuit ’t KDV hoor ik héle andere verhalen. Daar is ’t geen klein driftkikkertje… daar gaat ie wél gelijk slapen als ie in bed wordt gelegd, daar ligt ie niet op de grond te spartelen wanneer hij z’n zin niet krijgt. GODZIJDANK! Nah, toch maar ’s vragen hoe zij dat dan doen…

En ach, als dit alles is, dan kan ik ’t écht wel handelen hoor! Blijft ie toch wat langer op? Ik vind ’t best. Kan daar niet zo héél erg mee zitten hoor, mits ie dan gewoon de rést van de nacht doorslaapt en dat gebeurt gewoon.

Ik zócht ’n ander filmpje. Die reclame van moeder met zoontje in de supermarkt, zoonlief krijgt, nét als hier, ook z’n zin niet, dreigt stennis te trappen maar moeder is ‘m nét ff voor door zélf als ’n peuter op de grond te gaan liggen spartelen! Staat daarna op, kijkt zoon aan met ’n blik van “dit bedoelde je toch? ik dácht ’t ff niet?!” en lopen samen weer verder. Maargoed, die kan ik dus niet vinden. Vond déze ook wel erg leuk! 😉

10 reacties »

  • Hahaaa! Die is zelfs nóg leuker!

    Reactie door Mimi op vrijdag 18 juli 2008 om 0:45


  • Toen ik mijn eerste bekentenis ooit deed voelde ik me de slechtste moeder ever hahaha maar toen eenmaal de tweede kwam gingen alle remmen los hoor :biggrin:
    Kinderen kunnen af en toe echt zooooooo vreselijk zijn!!!! :cwy: :dizzy:

    Ik heb dus serieus in de appie naast Noah op de grond gelegen! Whoppa! En het hielp!!!! :silly:

    Oke oke ik heb wel een appie verbod gekregen, maar Noah is als de dood dat ik weer zo spastisch ga liggen doen in de supermarkt hahaha :w00t:

    Reactie door Bedz op donderdag 17 juli 2008 om 22:11


  • Je weet het, bij mij hetzelfde verhaal! Bij papa, opa’s of oma’s en op de peuterspeelzaal is hij het liefste jongetje van de wereld, maar o wee als mama in zicht is, dan is het klieren, uitproberen en als ie z’n zin niet krijgt gaat ie idd op de grond liggen. Nou ja, het schijnt over te gaan, dus ik hoop dat dat zo is voordat spruitje 2 zich aandient!

    Reactie door Marjan op donderdag 17 juli 2008 om 21:48


  • Thuis is het veilig, dus thuis kan je ook stom, vervelend en recalcitrant doen. Want papa en mama blijven toch heus wel van je houden.

    Reactie door Toaske op donderdag 17 juli 2008 om 21:07


  • oei, lastig hoor zo’n peuterpubertje. Maar je bent gelukkig niet de enige moeder die daar last van heeft en/of nog krijgt. En dan heb je weer een verhaaltje om te vertellen, iets dat bindt met al die andere moeders die daar weer herkenning in vinden 😉

    Reactie door Fee-Luna's mama op donderdag 17 juli 2008 om 20:00


  • Zal ik er nog een heerlijke dooddoener achteraan gooien: het gaat over, echt waar! Je moet er gewoon ff doorheen… :biggrin:
    Hoe staat het met de werkperikelen of heb je een logverbod opgelegd gekregen?
    Liefs Gonda

    Reactie door Gonda op donderdag 17 juli 2008 om 17:36


  • Ja, Yuri eet overal braaf zijn groente op, behalve bij papa en mama… want daar is klieren aan tafel LEUK! En als je dan denkt dat je er dan eindelijk een hap in hebt gekregen, doet ie zijn mond open en valt het hele half gekauwde zwikkie er weer uit… eet smakelijk!

    Reactie door Lia op donderdag 17 juli 2008 om 16:51


  • Ja die peutertjes zijn niet altijd even lief, hier hebben we ook af en toe “strijd” ach die grenzen bekijken en proberen te verleggen, het hoort er allemaal bij. Die reclame is echt geweldig, je kan ze nooit altijd voor zijn, maar ik ga hier soms ook mee “nep” huilen en dan zie je Manon raar opkijken.

    Reactie door San op donderdag 17 juli 2008 om 13:53


  • Zoals je weet zijn de behangrollen ook hier niet aan te slepen! :pinch:
    En wat het KDV betreft….. vreemde ogen dwingen… 😆

    Reactie door Hannah op donderdag 17 juli 2008 om 9:36


  • Ik kwam langs en las dit en moest even reageren. Ook ik log lang neit over alles, sommige ” vuile was” hang je nou eenmaal niet buiten. Ikzelf heb een enorme puber die weliswaar niet meer thuis woont, 24 is ie, maar waar we nog steed veel gedonder mee hebben omdt hij gewoon niet leert hoe hij met geld om moet gaan. We hebben hem nu de wacht aangezegd en gevraagd om ons niet meer dagelijks lastig te vallen met zijn gezeur..

    Moeilijk maar dat ga je toch niet op een log vertellen….

    Ik geniet erg van de kleine dingetjes die iedereen vertelt, een beetje gluren bij de buren zeg maar…

    Fijne dag, Elise

    Reactie door Elise op donderdag 17 juli 2008 om 8:20


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter