jun

30

 
KDNEE

Morgen is ’t zo ver. Dan gaat Robin ook naar ’t KDV. Hoe dichter het punt nadert, hoe meer ik ‘r tegenop ga zien. Alles in m’n lijf schreeuwt “IK WIL DIT NIET!!” En waarom zóu ik ook? ‘k Heb tóch nog geen werk! Maar door dat klotesysteem hier in Nederland heb ik geen keus dus zal ik wel móeten. Bij ’t KDV is ‘r ’n wachtlijst van hier tot Tokio en zonder plek kan ik geen baan accepteren (voor zover díe al voor ’t oprapen liggen).

En het is niet dat ik ’t KDV niet vertrouw. Daar gáát ’t helemaal niet om. Die meiden zijn allemaal hártstikke lief. (al vind ik ’t stiekem bést jammer dat ze niet in dezelfde groep als d’r grote broer komt maar okay) Jonne heeft ’t daar ook vréselijk naar z’n zin. Maar dan nóg! Jonne is ouder, die is daar lekker aan ’t spelen. Wat moet zo’n klein hummeltje daar nou? Die ligt hooguit ’n btje in de box of in ’n bedje te slapen en verder niet. Ik kan ’t niet uitstaan dat ik niet ’t eerste jaar van haar leven gewoon lekker thuis kan blijven omdat de financiën dat niet toelaten. Ik ben hélemaal voor ’t Zweedse systeem. Daar krijgen papa en mama gezamenlijk 96 weken verlof en is ’t niet eens toegestaan dat je je kind vóór de leeftijd van 1 jaar naar ’t KDV brengt. En natuurlijk zal ‘r daar ook e.e.a aan de hand zijn, dat niet klopt maar toch…

17 reacties »

  • Hey! Hoe is het gegaan vandaag? Het is idd altijd moeilijk om je kindje weer voor het eerst weg te brengen. Toch ben ik heel positief over het kdv en zie ik aan Merel hoe goed het voor haar is. Oppas bij opa’s en oma’s of familie is ook niet altijd alles.
    Sterkte! X

    Reactie door Maartje op woensdag 1 juli 2009 om 20:55


  • Jeetje lastig hoor. En jullie hebben niemand in de buurt die wil babysitten of willen jullie dat niet? Ik heb tot januari verlof (incl. ouderschapsverlof) dus dat duurt nog ff. Daarna ga ik 1,5 dag werken en mijn zusje komt hier een dag en beebje gaat één dag naar opa/oma/schoonzusje. Voor ons (gelukkig) geen KDV. Veel sterkte!

    Reactie door Prinsesje op woensdag 1 juli 2009 om 14:59


  • Via via ben ik hier terecht gekomen en wat een mooie site heb jij!

    Ik heb zelf geen kinderen, maar wel nichtjes & een neefje en kan goed begrijpen dat het moeilijk is om Robin naar het KDV te bregen, ze is nog zo klein hè. In Zweden hebben ze inderdaad een heel ander systeem. Weet niet of zo lang verlof ideaal is, maar op die manier maak je toch alle eerste ontwikkelingen van je kind mee. En kun je het eerste jaar volop van je kind genieten. Jammer dat in Nederland niet zo’n systeem is 🙁

    Sterkte hoor vandaag!

    liefs Insoon

    Reactie door ° Insoon ° op woensdag 1 juli 2009 om 11:32


  • sterkte vandaag:sad: , ook ik denk dat ik je wel begrijp. okay Sara ging vanaf 13 weken naar het kdv, maar ik moet nu eenmaal ook werken om wat geld binnen te brengen. bijkomend groot probleem voor jou is dat je nu geen reden hebt om haar weg te brengen (behalve die wachtlijst!!) hopelijk vindt je snel een leuke job, dat zou het een stuk makkelijker maken 😉

    Reactie door masara op woensdag 1 juli 2009 om 7:52


  • Die eerste keer wegbrengen is echt vreselijk! Ook ik moet gewoon werken voor ons geld, gelukkig heb ik het allemaal wel zo kunnen regelen dan de beide oma’s allebei een (gedeelte van een) dag oppassen. Maar zelfs dat wegbrengen naar oma vond ik zowel bij Vincent als bij Julian de eerste keer echt verschrikkelijk. Na een paar keer went dat wel weer. Heel veel sterkte vandaag!

    Reactie door MaMarjan op woensdag 1 juli 2009 om 7:23


  • Ik moet nog kijken hoe het bij mij gaat bevallen. Maar bij ons gaat het kindje niet naar KDV!
    1 dag naar mijn schoonmoeder, 1 dag blijft Papa thuis en de 3e dag hebben we maar 3 uurtjes oppas nodig. Dus wij hebben niet te maken met wachtlijsten gelukkig.

    Reactie door Marjolein op dinsdag 30 juni 2009 om 22:01


  • Oh I know!! Net zoals jij vorige keer had dat je het gevoel dat je “mijn logje” had geschreven is dit zo wat ik voel… waarom niet een fatsoenlijke babysabbatical… nou vind ik eigenlijk dat je als je er voor kiest om je kind zelf op te voeden je een toeslag moet krijgen… zo kunnen moeders er voor kiezen… en nu moeten we… alleen maar omdat we het financieel niet redden…

    Maar ja… we zijn in nederland…het is niet anders…

    Reactie door Maaika op dinsdag 30 juni 2009 om 21:50


  • Wat balen dat je er zo tegen op ziet. Zeker ook omdat je nog steeds geen job hebt gevonden. Ach, Robin zal er heus niet zoveel last van hebben als jij, dat jij haar wegbrengt. Sterkte morgen.

    Reactie door Toaske op dinsdag 30 juni 2009 om 21:41


  • Sterkte hoor!
    Ik kreeg al een trauma toen ik mn zoon van 2,5 naar de peuterspeelzaal bracht…
    Dus ik kan me inleven dat een kind van een paar maanden wegbrengen vreselijk moet zijn.
    Hoe oud was Jonne toen je hem wegbracht…
    Hopelijk vind Robin dr draai snel daar..

    Reactie door mama van bastian en christian op dinsdag 30 juni 2009 om 21:30


  • ik weet nog goed dat ik de oudste naar mijn moeder ging brengen en daarna voor het eerst zelf weer ging werken… terwijl ik naar de auto liep stroomde de tranen over mijn wangen. Toen zij een half jaar was ben ik gestopt met werken omdat ik de combinatie niet kind/werk moeilijk vond en het ook heel erg vond haar steeds weg te brengen ook al was het naar mijn moeder en mijn zus…
    Nu werk ik op zaterdag en dat is ook niet ideaal maar voor mij wel een stuk relaxer…
    sterkte ermee. wel zonde dat je er dan wel voor moet betalen terwijl jij niks aan hebt. wat ga je doen als je de dag helemaal voor jezelf hebt??

    Reactie door tineke op dinsdag 30 juni 2009 om 19:45


  • ow..dat lijkt mij dus ook ècht verschrikkelijk! Hmmm…dit helpt je dus ook al niet 🙁 Niet echt opbeurend voor je.maar 3 dagen? Is het minder ook niet mogelijk dan!

    Reactie door Annemarie op dinsdag 30 juni 2009 om 19:25


  • He Lady!
    I know the feeling. Lieuwe ging pas bij 5 maanden, maar ik vond dat ook echt eigenlijk nog veel te jong. Nu pas (bijna 1,5) merk ik dat hij er echt plezier heeft, speelt, verliefd is en lekker slaapt. Maar – toen Lieuwe maanden ziek was, hielden wij ‘m liever thuiis – ik weet inmiddels dat je ook kunt kiezen voor de optie wel betalen, niet gaan. Sterker nog, er is vast een ouder die onderhands een dagje van je overneemt. Dat hebben wij met 1 van Lieuwes dagen gedaan deze winter. Misschien een optie?

    Succes dame!
    M

    Reactie door Margreet op dinsdag 30 juni 2009 om 18:11


  • Oh, ik voel met je mee.
    Ik weet nog goed dat Michelle voor het eerst ging wennen. Net 11 weken oud. Ik vond het vreselijk. Wat was ik voor moeder die zo’n klein hummeltje op het kinderdagverblijf dumpt. Tranen met tuiten gehuild. Vreselijk.
    Gelukkig went het snel. En nu vindt ik het vreselijk dat ze eind november naar de basisschool gaat en we het vertrouwde kinderdagverblijf met al die leuke en lieve leidsters moeten verlaten.

    Reactie door Miran op dinsdag 30 juni 2009 om 15:41


  • Ik ben wel bij Guusje 1,5 jaar thuis geweest en bij Famke niet, maar ze gaat ook maar voor 1 dagje en de andere dag is ze lekker thuis bij pappa. In het begin vond ik het ook wel even wennen zo’n kleintje naar het kdv, maar eerlijk gezegd vind ik het werken heerlijk even voor mezelf. Maar snap heel goed dat 3 dagen echt wel heel erg veel is.
    Nog nagevraagd , of ze “slapend” op de wachtlijst kan?
    Sterkte morgen. 🙁

    Reactie door Esjuh© op dinsdag 30 juni 2009 om 15:23


  • Ik snap je helemaal. Ondanks dat ik geen kinderen heb.
    Stom systeem in Nederland!
    Sterkte en succes!

    Reactie door Saskia op dinsdag 30 juni 2009 om 15:03


  • Ja, ik ben dus ook in de situatie dat ik niet hoef te werken en ik ben dus gewoon lekker thuis.ik kan me goed voorstellen , dat je er tegenop ziet. Het is hier in Nederland ook allemaal een beetje achterlijk geregeld op dit gebied,
    Heel veel sterkte als je Robin gaat brengen.

    Reactie door tan op dinsdag 30 juni 2009 om 13:43


  • Tja, ik ben in de gelukkige omstandigheid dat het bij ons niet hoefde. De jongens en Eva zijn tot de psz gewoon lekker thuis geweest, onder de vertrouwde vleugels van opa’s en oma’s. Maar verder ben ik het geheel met je eens…….

    Reactie door Kees op dinsdag 30 juni 2009 om 13:40


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter