okt

23

 
Noem ’t maar suf…

Robin gaat inmiddels ook alweer ’n maand of 4 naar ’t KDV. Alhoewel… met alle snottebellen, waterpokken, kuurtjes, pufjes  e.d. is ze vaker níet dan wél geweest. En noem mij maar ’n tutmuts maar nog stééds vind ik ’t níet leuk dat ze daar heen “moet”. Nog stééds heb ik haar liever thuis bij mij. Ik ga niet wéér ’t héle verhaal ophangen over ’t feit dat we er tóch voor betalen, dat ik haar er niet áf kan halen omdat ze anders weer onder aan de wachtlijst komt, en dat ik dán helemáál geen baan meer aan kan nemen, want dát weten we nu zo langzamerhand wel. Maar ik blíjf erbij dat ik ’t niet leuk vind.

En vraag me niet waaróm, ik kan ‘r de vinger niet opleggen. ’t Zijn best héle lieve meiden hoor, dat ís ’t niet. Maar zo góed als dat ’t bij Jonne voelt (wat natuurlijk ook grotendeels met de leeftijd te maken heeft), dat heb ik dus bij haar totáál niet! Zij hoort hier, bij mij! Maargoed, so be it!

Gisteren heb ik overigens de box maar ’s één treetje lager gezet. Op zich was ’t nog niet écht nodig want ze trekt zich nog niet op tot zitten of staan (dat laatste doet ze overigens wél als ze op je schoot zit) maar wellicht wordt ze er meer toe aangespoord, nu die bodem wat lager staat, je wéét ’t niet.
D’r 2 tandjes zijn inmiddels goed zichtbaar al krijg ik ábsoluut de lengte niet om er ’n behoorlijke foto van te maken. Dat komt dus nog wel. Oh en wat betreft dat kruipen, 10-eke had ’n tip over vloeibare rubber waarmee ik dan stipjes op de maillot kan zetten dus ik heb ’s aan m’n vader gevraagd of hij dat kan aanschaffen (bij hén in de buurt zit zo’n hobbyzaak, die weet ik hier niet). Ik ben érg benieuwd of ’t gaat werken. Verder heb ik weer wat leuke dingetjes op Marktplaats gezet.

Jonne heeft, nadat ie gisterennacht tussen ons in was gekropen, afgelopen nacht zowaar prima in z’n eigen bed geslapen. Wel heeft hij erg veel moeite met afscheidnemen, als we ‘m naar bed brengen. Na de 2 voorleesboekjes en liedjes zingen (“Nijntjuh, lief kokonijntje” of “Ik stond er naast en ik keek naar jou* “, haalt hij werkelijk de complete trukendoos uit de kast om ons langer bij ‘m te houden en anders toch wel terug te laten komen, variërend van lichte dwang dat je toch écht bij hem in bed moet blijven liggen, tot slokje water, plassen, nóg ’n verhaaltje, nóg ’n liedje, “been is kapot” en als die toch eigenlijk wel heel blijkt te zijn dan is het “bed kapot” tot zelfs z’n “kámer kapot” . En als dát állemaal niet blijkt te werken, dan komt ’t jammeren… dat begint met zeurderig geklaag hetgeen kán uitlopen tot een schitterend nagebootste werkelijk nauwelijks van écht te onderscheiden, uit de ténen komende huilbui. Ik heb gisteren ’s e.e.a. opgenomen met m’n mobieltje tegen de babyfoon, moet ’t alleen ff editten maar stiekem moest ik ‘r eigenlijk wel om lachen. Mijn kleine dramaturg! 😉

Gek genoeg heb ik ’t idee dat dit allemaal is ontstaan, sinds hij geen speen meer heeft. Je begrijpt dat ik bijna op ’t punt sta om hem er gewoon maar weer één te geven. Want wat had ie dat ding nou in? Alleen met inslapen. Tegen de tijd dat hij écht sliep, was dat ding alláng uit z’n mond gevallen. Maargoed, ik weet niet of ’t nog zin heeft.

Nou goed, ik ga ‘r weer logtechnisch ’n eind aan breien. Had ik toch nog één vraagje: zeg dames van de GLZM , waar blijft die voorgenomen Autumnmeeting? offeh, zijn we elkaar alweer zát? hihi!!!

*Jonne’s variatie op “ik stond erbij en ik keek ernaar”

10 reacties »

 • Leuke nieuwe kop!

  Reactie door Caroline op maandag 26 oktober 2009 om 13:55


 • Hallo,

  Ik lees hier al een hele tijd mee en heel af en toe reageer ik eens.
  Maar wat dat slapen van Jonne betreft dat kan nog maar eens zo komen van de speen. MIjn zoontje is daar namelijk ook heel jammerig door geweest en ook niet willen slapen etc.
  Wij hebben dus wel na 2 dagen de speen weer gegeven.
  Vond het ook nog wel zielig zo klein nog en net dat beetje wat je troost geeft pakken ze je af dacht ik toen haha.
  Met 5 jaar hebben wij het opnieuw geprobeerd en toen ging het vlekkeloos.
  Mijn mening is ze moeten er zelf aan toe zijn.
  Succes ermee! En dat je het niet leuk vind dat je kleine meid naar het kdv moet dat kan ik me heel goed indenken het leek mij ook niets.
  En als je nu werkt is het wat anders dan wanneer je zelf ook nog eens bij huis bent.

  Groetjes Jamie

  Reactie door Jamie op zaterdag 24 oktober 2009 om 23:13


 • Ow ik snap je wel hoor! Je kleine meisje wegbrengen is toch een ander verhaal als je kleine ventje 😉 Ik word nog altijd zò blij als ik ze weer ga halen en ik sta ff voor het raam te kijken wat ze aan het sjouwen is 🙂
  En van die truckendozen. Die heb ik hier niet. Naar bed=naar bed en ze weten precies hoè 😉

  Reactie door Annemarie op vrijdag 23 oktober 2009 om 21:55


 • Dat dacht ik pas ook nog, wordt er nog een meeting georganiseerd? Ik ga waarschijnlijk binnenkort naar een opendag van een andere weblogster, ook weer spannend!
  Ligt Jonne nou onder die babygym? 🙂

  Reactie door Toaske op vrijdag 23 oktober 2009 om 19:49


 • Dat hele uitstelgedrag hoort er gewoon allemaal bij. Krijg je gratis en voor niks bij het kind. Hier hetzelfde verhaal. Nog even blijven, nog een liedje, een slokje water, ik vind het eng, er zijn monsters en nog een reeks van slecht verzonnen smoesjes. Ik leg ‘r altijd maar uit dat we dat en dat en dat gaan doen en dat mama dan écht naar beneden gaat. En dan is het kwestie van de daad bij het woord voegen en volhouden!!!

  Net zoals al die andere lastige opvoeddingen :S

  Reactie door Mimi op vrijdag 23 oktober 2009 om 16:42


 • Niet terugvallen naar die speen hoor, alhoewel zo’n heel arcenaar aan trucen je op een gegeven moment ook wel begint tegen te staan en je gewoon je rust terug wil om bijtijds met manlief op de bank te zitten. I know, die trucendoos is hier namelijk ook ontdekt, en ook dat je er steeds weer wat nieuws bij kunt verzinnen.

  Die autumnmeeting, daar zat ik laatst ook ineens aan te denken. Als die er nog moet komen in de herfst dan is er nog maar weinig tijd.
  Jullie kunnen eind december/januari natuurlijk ook allemaal bij mij op kraambezoek komen. Maken we er gewoon een winter-meeting van 😉

  Reactie door Ruthy op vrijdag 23 oktober 2009 om 16:29


 • Hij heeft idd een flinke trukendoos. Maar gewoon doorzetten hoor zonder speen, hij moet er toch een keertje doorheen.
  Lijkt mij ook vervelend om je baby weg te moeten brengen terwijl je zelf gewoon thuis bent. Ik ben momenteel ook even tijdelijk thuis, maar kan Julian wel lekker bij mij houden. Dat is het voordeel van de luxe van de oppasoma’s. Ik hoop dat je snel een baan hebt zodat het KDV weer nuttig zal zijn!

  Reactie door MaMarjan op vrijdag 23 oktober 2009 om 15:49


 • of bij http://www.pipoos.nl
  En Jonne hoeft dus nooit toelatingsexamen voor de toneelschool te doen. Hij wordt zo toegelaten haha. Zo ééntje hebben wij ook, komt echt goed!

  Reactie door 10-eke op vrijdag 23 oktober 2009 om 15:16


 • haha, ik stond ernaast en ik keek naar jou, leuk !
  Enne, sjaa, ik moet er niet aan denken om weer met alk die ongezellige meiden af te spreken *grijnst*
  Ben nog steeds voor, al zal het qua tijd wat krapper zitten dan de vorige keer, maar hoe dan ook: VOOR !

  Reactie door Jis op vrijdag 23 oktober 2009 om 13:26


 • Jeetje wat een trukendoos heeft die jongen! Knap hoor, om dat op die leeftijd allemaal te verzinnen hihi!
  Volhouden hoor, met die speen, anders komt er ‘de volgende stoppoging’ vast nog een grotere trukendoos tevoorschijn!
  balen van dat werk en KDV enzo 🙁 Hopelijk vind je snel een leuke baan!
  Fijn weekend!

  Reactie door Saskia op vrijdag 23 oktober 2009 om 11:23


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter