aug

16

 
Pokkezooi!

Ik dacht in éérste instantie dat ’t wel meeviel, dat hij ‘r niet zoveel last van had. Maar ’t wordt met de dág erger en ’t worden ‘r nog maar steeds meer. En já hij heeft ‘r wél last van. Ik heb vandaag even wat ándere middelen geprobeerd zoals het badje met zemelen of de Calendulan kinderemulsie maar dat werkt allemaal voor geen meter.
(ik heb ’n pak échte zemelen gekocht, nee twéé zelfs! maar nu lees ik dat ‘r ook zoiets bestaat in de vorm van wasgel… zucht, muts! Dát had ik dus moeten hebben, nu heb ik zitten rommelen met ’n washandje met van die prut wat natuurlijk nérgens op sloeg :dizzy: ).
Dus heeft Erik ‘m nét maar weer ingesmeerd met de Zinkoxideschudsel FNA ’t Arme jochie weet werkelijk van ellénde niet waar hij ’t zoeken moet.

Vandaag was ’t schítterend weer en morgen wordt dat ’t ook. Maakte ik me éérder deze week nog zorgen of we wel buiten konden zitten op zijn verjaardagsfeestje, nu zou ik willen dat ’t morgen pijpenstelen gaat regenen (we hebben ’t tóch uitgesteld). Gewoon, alleen, boven ons huis, dat jullie allemaal wél mooi weer hebben, zó ben ik dan ook wel weer. Waarom? Wat wil je ’t liefst met dit warme weer? In ’t zwembad! Maarja, ik kan dit mannetje met z’n lijf vol met (al dan iet open) waterpokken toch niet in ’t zwembadje laten? En leg dát maar ’s uit aan ’n jochie van (bijna) 3 wanneer z’n zussen wél lekker in ’t water gaan!

Zegt dit genoeg?

‘t Doet me trouwens ook wel weer denken aan de vroegere leader van de IKON 😆 :blush:

12 reacties »

 • Gerrum!, Mijn god! ik heb echt medelijden met hem . Dit ziet er inderdaad heftig uit.Ja zoals ik je al op hyves zei, Noah heeft ze nog niet gehad dus ik kan je qua middeltjes ook niks aanraden.
  Ik hoop alleen, dat het heel snel beter met de kleine man gaat! Sterkte en succes.

  Reactie door Tan op zondag 16 augustus 2009 om 20:15


 • hallo,
  via Jamie dat ik hier even lees.
  Wat een gedoe he met die pokken. Mijn zoon was 1,5 toen hij het kreeg en zat helemaal onder. Idd oo op zijn hoofd en piemel.
  Ik gebruikte VSM emulsie, dat was erg lekker verkoelend.
  Dat met die zemelen heb ik ook gedaan, in een babybadje………wat een ramp zeg.

  succes er mee.

  gr Ruth

  Reactie door Ruth op zondag 16 augustus 2009 om 19:49


 • Ach gos… dat is toch geen gezicht, zo’n witte toet. Hopelijk werkt het goed en is het over een weekje over.
  Hier werkte de zemelen best goed Na dat ene badje begonnen alle pokjes te verdrogen. Nu zijn ze allemaal zo goed als opgedroogd alleen krabt Fee-Luna de kortsjes er (helaas!) af. Met name in d’r gezicht. Dus nu moeten we hard gaan smeren met de calendulazalf want dat is litteken-voorkomend. Schijnt…. (verder doet het idd niet zo heel veel)

  Reactie door Ruthy op zondag 16 augustus 2009 om 14:05


 • aaaaaaaaahhhhh ik vind het heel zielig voor em. Jeuk is tig-malen erger dan pijn. Maarja, als je gaat krabben gaan die krengen vanzelf pijn doen. Ach gos, heb erg met em te doen.

  Reactie door maureen op zondag 16 augustus 2009 om 13:54


 • aaah… arme Jonne 🙁

  Reactie door Saskia op zondag 16 augustus 2009 om 13:26


 • Arme Jonne!
  Ik hoop dat hij snel opknapt en dat hij snel zijn verjaardagsfeestje kan vieren!
  Beterschap!

  Reactie door Marjolein op zondag 16 augustus 2009 om 9:51


 • A gossie 🙁 Hopelijk is het snel over!

  Reactie door Sissi op zondag 16 augustus 2009 om 9:51


 • Ahh, kijk nou wat een zielig mannetje…sorry maar ik zou niet weten wat er nog meer helpt…ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen en een zeer plaatselijke bui!

  Reactie door Aagje op zondag 16 augustus 2009 om 9:46


 • Ach het arme jongetje. Wat ziet hij er ellendig uit! Je zou het toch zo van hem overnemen…Heel veel beterschap voor hem en sterkte voor jullie.

  Reactie door MaMarjan op zondag 16 augustus 2009 om 9:45


 • Hallo
  Ik lees hier al heel lang mee maar heb nog nooit gereageerd.
  Waterpokken zijn erg vervelend en ik weet nog wel toen mijn zoontje van nu 6 ze had toen hij bijna 3 was hij zat er echt van top tot teen onder er was geen plekje meer die vrij was had boven de 40 graden koorts.
  Maar de dokter zei toen dat we er calendulan op moesten smeren voor de jeuk en verder zo min mogelijk aan komen.
  Jonne zal eventueel wel in het water kunnen als hij geen koorst heeft dat heeft de dokter mij toen ook gezegd alleen als ze koorts hebben word het een ander verhaal en kun je er beter mee binnen blijven.
  Ook al denk je nu van gaat dit nog weer over het gaat idd weer over maar het heeft even zijn tijd nodig.
  Mijn zoontje heeft er nu nog allemaal littekentjes van in het gezicht en op zijn romp.
  Beterschap ermee en hopelijk is het gauw over.

  Groetjes Jamie

  Reactie door Jamie op zondag 16 augustus 2009 om 9:20


 • Arme knul… Heb helaas geen tips… Xanthe is er echt heel makkelijk doorheen gekomen, en Thoas heeft het nog niet gehad! =S
  Succes ermee!

  Reactie door Wendy© op zondag 16 augustus 2009 om 9:15


 • Tuurlijk kan hij in een zwembadje, waarom niet ?
  Alleen niet met dat zinkspul in de zon.
  En als je het écht niet meer ziet zitten, heeft de huisarts ook nog middeltjes hoor.
  Volgens mij geven ze ook nog wel eens Tamiflu (jaja) tegen waterpokken.
  Kim heeft in ieder geval Aerius (tegen de jeuk en haar extreme allergische reactie op de waterpokken), antibiotica (tegen de oorontsteking die er soms bij komt) en lidocainegel (verdovend op de ergste plekken) gehad. En gewoon paracetamol tegen de koorts en de pijn. Zij had voornamelijk pijn.
  En écht, het gaat over !!!!!

  Reactie door Xandra op zondag 16 augustus 2009 om 9:08


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter