aug

15

 
Pok pok here, pok pok there…

… here a pok, there a pok everywhere a pok pok….
Nou da’s wel ’n b’tje zoals ’t hier gaat. Bij Jonne schieten de pokjes als paddestoelen z’n lijf uit. Zelfs op z’n hoofd onder z’n haren. ’t Ziet ‘r best zielig uit maar op zich heeft ie dáár niet zoveel last van. Dat Zinkoxideschudsel FNA werkt wel heel goed. Hij heeft wél koorts en is erg hangerig. Afgelopen nacht was ’n dráma! Hij had ’n paar x overgegeven (gelukkig niet in z’n bed) en wilde bij ons in bed komen liggen. Da’s op zich niet zo’n probleem, als ie dan ook gewoon zou gaan slapen. Natuurlijk dééd ie dat na ’n tijdje wel maar ’t duurde ff. Daarnaast is ’t ook geen keurige stilliggende slaper hé… Uiteraard werd hij ook weer héél vroeg wakker. Je snapt, Erik en ik waren totáál verrót! Gelukkig mocht ik eerst blijven liggen. Robin had ik naast me genomen en Erik ging met Jonne naar beneden (Eer heeft nog tot en met woensdag vakantie).

Niet dat ik nog écht heb kunnen slapen hoor. Eérst werd ik wakker gebeld door ’n heuse hijgert! Hahahahaha, wát ’n sufferd! Daarna kreeg ik ’n héél droevig smsje van ’n goede vriend van ons, waar ik later misschien nog wel ’n logje over zal schrijven. Vervolgens moest ik natuurlijk het KDV bellen dat ze niet zouden komen. Ohja en toen belde m’n moeder nog ’n x (kon je ook niet weten, mam, dat snap ik ook wel).
Tja en daarna wilde Robin niet meer slapen… 🙁

Wat betreft Robin weet ik trouwens niet of ze het nou ook heeft. Ze heeft nog stééds maar ’n paar plekjes. En dat zouden ook muggenbulten kunnen zijn… Ze heeft ook geen koorts ofzo. Ze moet nog wél steeds behoorlijk hoesten. Op zich hád ze wel naar ’t KDV gekund maar we hadden beiden, na zó’n nacht, echt géén puf meer om haar daar naartoe te brengen.

Maargoed, alles bij elkaar heeft ’t ons doen besluiten om Jonne’s verjaardagsfeestje ’n weekje uit te stellen. We vieren ’t nu volgende week zaterdag. Gelukkig heb ik de taart nog kunnen cancellen. Jarig zijn is leuk maar je moet je ook wel lekker voelen, nietwaar? Ach, gaat allemaal wel weer over hoor. Tot die tijd nog ’n kek plaatje onder ’t mom “leuk voor later”.

Jonne ziet eruit alsof ie met een pot latexverf heeft lopen spelen maar dat is dus dat Zinkoxideschudsel FNA. Dat geeft ook die witte puntjes. ’t Is in feite nét zoiets als zinkzalf, dat blijft ook altijd ’n btje wittig. ’t Is dus niet dat die witte stipjes ontstoken zijn ofzo, al ziet ’t er daardoor wél raar uit. Ik hoor trouwens meedere mensen over zo’n zemelenbadje… maarreh… moet je dan lósse zemelen kopen en die in ’t bad gieten offeh is dat e.o.a. concentraat wat je kan kopen? Ik heb inmiddels al op Google gevonden dat je gewoon wat zemelen in ’n washandje moet doen en je kind dáármee moet wassen… ik ben héél benieuwd! :pinch:

8 reacties »

 • Zo, weer helemaal bijgelezen na ons weekje vakantie.
  Die arme kindjes helemaal onder de pokjes. Ik hoop maar ze snel op hun retour zijn!
  Hier nog steeds geen ervaring met de pokjes. Hier is Vincent er telkens tussendoor gehobbelt.
  Wel fijn dat je de verjaardag nog hebt kunnen verzetten, hij moet idd wel fit zijn voor z’n eigen feestje. Wanneer ze drie worden beseffen ze ook echt dat ze zelf jarig zijn en dat alle visite voor hun komen én dat ze allemaal kado’s meenemen 😉
  Beterschap voor de kindjes en veel sterkte!

  Reactie door MaMarjan op zaterdag 15 augustus 2009 om 21:42


 • Fijn dat hij er niet al te veel last van heeft want dat scheelt wel een heleboel natuurlijk. Verstandig om het feestje dan maar uit te stellen want de feestneus moet natuurlijk wel fit zijn!

  Reactie door Toaske op zaterdag 15 augustus 2009 om 20:48


 • Dat ziet er uit alsof Jonne het ook flink te pakken heeft. De koorts erbij dat hadden we hier een week tot twee weken eerder. Dat was ws ook het inluiden van…. maar goed, hij zit dus behoorlijk onder! Gelukkig werkt dat witte spul goed, maar wel jammer dat zijn feestje nu uitgesteld moest worden. Hopelijk is hij dan helemaal ontpokt :tongue:

  Het zou best kunnen dat het bij Robin maar bij 4 pokjes blijft. Dat was bij mijn zus en mij nl ook zo. Ik had er maar hooguit 5, ergens op mijn rug en 1 op mijn wang en Esthy zat van onder tot boven helemaal onder, 2 jaar later dan ik.

  Reactie door Ruthy op zaterdag 15 augustus 2009 om 10:16


 • Vervelend!!! Gelukkig wordt het vandaag lekker weer, lekker in het buitenbad met zemelen hahaha!
  Overigens heeft Kate ook de waterpokken gehad toen ze net zo oud was als Robin. Ook bij haar waren het er maar een stuk of tien. Helaas niet genoeg want een jaar later waren het er weer een stuk of tien. Hopelijk komen ze nu niet meer terug!
  Jullie succes en slaap ze!

  Reactie door Aagje op zaterdag 15 augustus 2009 om 9:46


 • Och arme pokkekindjes!!!!
  Ziet er wel heeel sneu uit zeg. Hopelijk is het heel snel weer over!!!!!

  Mieke

  Reactie door Mieke (mama van Karlijn en Marloes*) op zaterdag 15 augustus 2009 om 9:27


 • Pff, wat vervelend zeg!
  Beterschap en sterkte met de jeuk voor de kids,
  en sterkte en welterusten voor papa & mama!

  Mijn nichtje had de waterpokken toen ze een half jaar was. géén gezicht, ze zat he-le-maal onder! 🙁
  Geen idee of ze ze daarna nog eens gehad heeft…zit nu in groep 3!
  Fijn weekend! (het zal wel een pókkenweekend zijn! hihi)

  Reactie door Saskia op zaterdag 15 augustus 2009 om 9:24


 • Weer veilig en heel thuis, en lees ik toch dat de verjaardag wordt uitgesteld… komt dát even goed uit! Wel sneu voor de kids, maar ’t komt allemaal goed! Zo nog even boodschappen doen en dan maar kijken of ik aan de beurt ben om te gaan slapen :w00t: Ciao !

  Reactie door Jolanda op zaterdag 15 augustus 2009 om 6:50


 • Lekker hé, dat het mooi weer is.
  Kan hij met z’n blote lijfje een verkoelend badje in en is de jeuk weer een stuk minder.
  Maar hij ziet er nog redelijk beschaafd uit.
  Komen er al korstjes ?
  En ze komen in golven hé ? Dus denk je dat je het even gehad hebt, komt er opeens weer een nieuwe champignonkwekerij bij.
  Kim had 12 golven, maar die was extreem. Jamie had 3 golfjes (normaal) en Robin had 1 golfje (extreem de andere kant op)
  Maar ik voel helemaal met je mee en denk aan je !!!

  Reactie door Xandra op zaterdag 15 augustus 2009 om 1:35


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter