aug

12

 
Pok pok… who’s there?

Tja, ik hád ’t kunnen zien aankomen. Het heerst al ff op ’t KDV. Las ’t ook al hier en daar om me heen, onder ándere bij haar en nu hebben mijn liefies ’t ook: waterpokken.

Jonne vroeg gisterenavond al of ik op z’n rug wilde krabben omdat hij jeuk had. Ik wist niet beter dan dat hij muggenbulten had. Het zag ‘r naar mijn idee helemaal niet uit als waterpok-blaasjes. Dus gingen ze beiden vanochtend gewoon naar het KDV. Rond ’n uur of half 1 werden we door de juf gebeld dat Jonne wat verhoging had en dat er bij hém dus ook waterpokken waren geconstateerd. Maargoed, zolang de verhoging zich niet om zou zetten in koorts hóger dan 38,5 “klein nulletje-Cee” dan kon hij daar gewoon blijven.

Uiteindelijk heb ik ze beiden toch redelijk vroeg opgehaald omdat opa en oma (Erik z’n ouders) ’s middags bij ons langskwamen. Daar zag ik dat Robin ook ’n paar plekjes op haar hoofd had dus ik voelde de bui al hangen.

Nou goed, tot nu toe zijn ze ‘r niet echt ziek van… alhoewel:  Jonne voelde vanavond, toen hij moest plassen, wél warm aan. Was zó stoer, hij lag in bed ’n btje te kreunen, dus ik ging kijken, zegt ie “mama, ik heb zo’n grote plas!” Dus toen zijn we maar snel naar de wc gegaan. Wat mínder stoer was en éigenlijk heel zielig, was, dat ie ’n half uurtje daarná z’n bed had ondergespuugd. Helaas was ik dáár niet op tijd bij. Ennieweej, we zullen morgen wel zien of er ’n pokjes-explosie plaatsvindt cq heeft plaatsgevonden. Zoja, dan leg ik dat uiteraard op den gevoelige plaat vast voor ’t nageslacht. Inmiddels heb ik dit bij de apotheek gehaald en dat schijnt wel te helpen.

Ik mag ook hopen dat het weer snél over is want 5 minuten voordat de juf met dit nieuws belde, klikte ik op het “verzendknopje” van deze bestelling (maar dán met eigen foto hé, dat snap jij ook wel). Die’s voor zondag, wanneer we Jonne’s 3e verjaardag gaan vieren. Dat kan ik nu niet meer een week verzetten… Ohwell, we zien wel!

Tot die tijd nog maar ’s ’n lief plaatje, al zeg ik ’t zelf. Dat ding waar ze inligt, is ‘n uiterstknoeperige slaapzak die ik van haar heb gekregen. Vond alleen dat ‘r van die enórme schietgaten inzaten dus die heb ik ’n klein stukje dichtgenaaid. Dat witte vlekje op d’r hoofd is overigens géén tandpasta (nee, ze heeft nog geen tandjes en dáár al helemaal niet) ofzo maar ’n btje van dat Zinkoxideschudsel FNA.

10 reacties »

 • Hoe gaat het nu ?
  De plokjes waren niet van hier, hier hadden ze gewoon waterpokken 🙂

  Reactie door Xandra op zaterdag 15 augustus 2009 om 0:19


 • klein nulletje C maak je met alt 248 C. °C.
  Hoe gaat het inmiddels met de waterpokjes? Jongste heeft ze ook gehad, maar gelukkig in een erg milde vorm.

  Reactie door Toaske op vrijdag 14 augustus 2009 om 23:20


 • Succes en beterschap met de waterpokjes. Ik hoop dat Jonne er niet echt ziek van wordt en zondag een leuke verjaardag heeft. Zou toch jammer zijn als dat in het water valt en het schijnt heel mooi weer te worden.

  Reactie door Marjolein op vrijdag 14 augustus 2009 om 10:38


 • Oei, jullie hebben dus ook al gestipt en gespikkelde kindjes.
  De verjaardag kan ws gewoon wel doorgaan want zoals Hannah al zegt: de incubatietijd is al lang voorbij voor je het eerst epokje ziet (lijkt in t begin idd op muggenbultjes) en dus kunnen ze nu niemand meer aansteken.
  Maar dan als nog is het te hopen dat Jonne de mildere variant heeft als Fee-Luna en zondag gewoon leuk, zonder bultjes in het gezicht, op de foto komt te staan (en Robin natuurlijk ook)

  Reactie door Ruthy op donderdag 13 augustus 2009 om 22:58


 • Dat spul van VSM is best lekker, in de koelkast bewaren en deppen maar op dichte pokjes.
  Zo’n havermoutbadje werkt ook heel goed en die zinkoxide dus ook.
  En verder wens ik je veel succes, meestal gaat het redelijk draagzaam voorbij en soms heb je pech.
  Pas als je in de pech situatie zit, zal ik je linken naar mijn (oude) postjes over de waterpokken 🙂

  Reactie door Xandra op donderdag 13 augustus 2009 om 22:43


 • bij erge jeuk kind in bad en zemelen in een washandje doen en daarmee deppen

  http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rlz=1T4GPTB_nlNL301NL302&q=zemelen+washand+waterpokken

  Reactie door Cobi op donderdag 13 augustus 2009 om 17:54


 • Beterschap voor beiden! En een beetje sterkte voor mams & paps 😉

  En komen d’r nu nog net als vroegãh allemaal kindjes bij Jonne & Robin “spelen”?

  Reactie door Sissi op donderdag 13 augustus 2009 om 15:23


 • Heej!

  Wij hebben het ondertussen achter de rug, gelukkog had Nien er niet zo’n last van.
  dat goedje dat je gebruikt is idd beter dan dat spul van VSM (zeggen ze) het droogt iig sneller in!
  Succes nog met de pokjes en hopen dat Jonne zich zondag iig wat beterderderder voelt!

  Wat een übergezellige slaapzak van Robin!

  Groetjes!

  Reactie door Sacha op donderdag 13 augustus 2009 om 9:42


 • Hihi… nou ik denk dat mijn kids over anderhalve week dan ook wel aan de beurt zijn.. de incubatietijd is 14 dagen, dús wij komen gewoon zondag hoor!! Kwaad is waarschijnlijk tóch al geschiet, en ze kunnen het beter nú krijgen als later! :biggrin:

  Reactie door Hannah op donderdag 13 augustus 2009 om 8:50


 • Succes en beterschap met de pokjes!
  Hier op het KDV heerst het ook al hoorde ik van de buuf!
  Groetjes,
  saskia

  Reactie door Saskia op donderdag 13 augustus 2009 om 7:58


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter