jan

10

 
Wij ijsen eis…

Vanmiddag zijn we naar de vaart gegaan om éindelijk ’s te kijken of ‘r in Jonne ’n nieuwe Rintje of Sven huist… nou… nog níet helemaal, vrees ik. Natuurlijk was ’t aandoen van die dingen nog bést ’n gedoe en werkte hij daarin niet echt mee. Maar toen hij ‘r eenmaal opstond leek ie ’t wel ’n soort van leuk te vinden… maarja, hij wil ábsoluut niet je ‘m vasthoudt met als gevolg dat ie al vrij snel onderuit ging. En z’n wanten wilde hij ook al niet aanhouden… en wat krijg je dan? Precies: héle koude handen… tja, toen werd ’t al snel ’n stuk minder leuk.

Eigenlijk wilden we ’t al bijna opgeven en waren we ook al op weg naar huis toen ik bedacht dat ie ’t misschien wél leuk zou vinden om gewoon op ’t ijs te lopen en eventueel op de slee te worden voortgetrokken. Maarja, voor die slee moesten we wél eerst op zoek naar Erik en Luca want die waren inmiddels al ’n stukje verderop (Luca heeft overigens tegenwoordig mijn oude kunstschaatsen en ondanks dat ze in haar 10-jarig leventje pas 2x eerder op schaatsen heeft gestaan, ging dat héél behoorlijk). Gelukkig vond ie dát wél erg leuk dus ik ben blij dat we ’t nog ff geprobeerd hebben. Die schaatsen proberen we hópelijk volgend jaar wel weer. Liefst niet wéér pas over 12 jaar want dan weet ik niet of ze nog passen… ze groeien ’n eind mee maarreh, ook niet oneindig!

Verder nog wat foto’s van afgelopen week. Ik heb op mijn half uit elkaar vallende fotocamera ’n schermpje dat je kan omdraaien (dat hoort zo hoor, is niet omdat ie zo gammel is, hihi!) Maargoed, Jonne vindt het tegenwoordig hélemaal leuk om zélf foto’s te maken (lees: zélf op ’t knópje te drukken) maar dan wél zó, dat hij zichzélf in dat schermpje ziet.
Daarnaast had hij van de week ’t folie van ’t raam van onze voordeur getrokken en probeerde ’t wél zelf weer op ’n nette manier terug te plaatsen, dát dan weer wél! Héél lief zoon, maar we hebben toch maar ff aan opa gevraagd of hij ’t nog ’n x opnieuw wilde doen… dat is inmiddels gebeurd (nee Hannes, wees niet bang, hij heeft ’t er niet wéér afgetrokken… nóg niet, hihi!)
Dán nog wat foto’s van ’n heuse sneeuwpop die hij op ’t KDV geproduceerd heeft. Daar was hij nog ff mee bezig toen ik ‘m woensdag kwam ophalen… en je mag ’n kunstenaar natuurlijk niet storen tijdens zijn werk.
Last but not least hebben we vandaag onze nieuwe Maxi Cosi met EasyBase mogen ontvangen. Destijds had ik bij de kinderwagen van Jonne zo’n gratis autostoeltje gekregen maar dat was ’n wáárdeloos apparaat dus ik wilde nú héél graag ’n échte Maxi Cosi, liefst met zo’n EasyBase. Ik begrijp nu dat die dingen níet voor nix steeds als beste getest worden.

Nou goed, dat was ’t wel zo’n btje. Morgen weer fijn verder klussen enzo. Er valt nog zát te doen. En nou heb ik op zich nooit zo’n last van nesteldrang maar ik vind ’t eerlijk gezegd niet zo fijn dat ’t niet zo héél erg opschiet… maarja, we doen allemaal ons best.
Titel is ’n gevalletje jeugdsentiment 😉

6 reacties »

  • Die titel is en blijft natuurlijk een soort van klassieker.
    Leuke foto’s om te bekijken.

    Reactie door Toaske op zondag 11 januari 2009 om 20:49


  • Wij zijn gister ook voor het eerst met zn allen geweest. Mèt schaatsen! En ik heb ze ook nog ondergebonden. Man..wat leuk! De jongens kregen er geen genoeg van en Manon vond het ook het leukst om te lopen op het ijs met dr slee erachteraan 😉 Ik had het eerder koud als de jongens!

    Mooie maxi..er zit wel degelijk verschil in ja! Hier zal ze bèst in liggen 🙂
    Geweldige foto’s ook!

    Reactie door Annemarie op zondag 11 januari 2009 om 18:12


  • ook al van die fijne blozende wangen van de kou! Het is ook een kwestie van wennen. De eerste keer dat ze bij ons ijs zagen wilden ze ook haast niet, maar vandaag wilden ze niet meer naar huis. Het is jammer dat het maar zo weinig voor komt. Maar we genieten er wel van.. En de vaart is helemaal leuk, ik heb er zo veel over gehoord die erheen gingen. Volgend jaar toch maar mn schaatsen laten slijpen! (heb ze uit de kelder gehaald maar na 10 jaar in de doos zijn ze nu niet vet meer natuurlijk!)

    Reactie door tineke op zondag 11 januari 2009 om 17:23


  • Geweldig, die ijsfoto’s!

    Maxi cosi. dat snapten we. Nu hebben we weer Easybase. Ik dacht dat ik isofix snapte. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Ik snap er níks meer van….
    Dat gaan ze ons straks dan maar háárfijn uitleggen in zo’n winkel.

    Coole kleur trouwens, dat roze!!

    Reactie door Saskia op zondag 11 januari 2009 om 12:14


  • Kijk aan, kijk aan! Een mega-uitgebreid log! Leuk! Schaatsen. Wij hebben nog geen spatje eis (;-)) van dichtbij gezien. Helamaal niet nu we goed ziek op de bank liggen. Maar uit principe ga ik straks al mn moed en energie bij elkaar rapen om toch maar even op het ijs te gaan staan ofzo. We hebben hier geen enkele schaats in huis dus het zal bij wandelen blijven! Enne wat een gave roze maxi-cosi

    Reactie door Caroline op zondag 11 januari 2009 om 11:38


  • Zo leuk, dat schaatsen! Jammer dat Jonne het nog niet echt leuk vind maar zoals je zegt: hopelijk hebben we volgend jaar weer een mogelijkheid om te schaatsen! Dat zou wel heel leuk zijn… net als vroeger 🙂 (gevalletje jeugdsentiment)

    Leuke foto’s van jullie samen ook.

    Reactie door Fee-Luna;s mama op zondag 11 januari 2009 om 10:47


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter