nov

25

 
Zo’n dag…

Vage dag vandaag. De man die dus het dakraam zou komen plaatsen, belde gisterenavond om 20.45 uur (!!!) om te zeggen dat wij hoogstwaarschijnlijk “verkeerde gootstukken” hadden. En zonder de goeie gootstukken, kon het raam niet worden geplaatst… ff kleine uitleg voor en dóór een leek: je hebt daken met pannen en daken met “singels”. Wij hebben van die singels maar we hadden gootstukken voor ’n dak met pannen gekocht. Ik heb dat destijds nog telefonisch doorgegeven aan die man. Er stond namelijk ’n plaatje op van dakpannen en dat vertelde ik, maar dat was géén probleem, volgens hem. Waarom komt ie daar nú dan ineens mee? En ’t hele debiele is, dat de Praxis, waar we het raam (én de gootstukken) hebben aangeschaft, heeft geen gootstukken voor daken met singels. Dus nu hebben we de importeur benaderd… die gaat ons bellen… kortom: we wachten af. Tot die tijd… nééééé, géén Peter Koelewijn met “kom van dat dak af”.

Verder moest ik vanmiddag ook weer naar de gyn. En ná de gebruikelijke controle en wat gesprekken, is zij tot ’n conclusie gekomen en heeft ze ’n brief geschreven voor mijn werkgever, dat ik op zích wel mag blijven werken maar, zolang ik zwanger ben, níet op die locatie. Dus bijvoorbeeld wél vanuit huis. Let wel, het gaat wel goed hoor, met ons meisje. Maar door het weinige vruchtwater, moet ik toch wel rustig aan doen. En wat ik al eerder vertelde, op zich zijn de werkzaamheden niet zo zwaar maar de omgeving waar ik in werk, is niet echt optimaal voor ’n zwangere. Dat laatste zeg ik ‘r specifiek bij. Wellicht dat het, als je niet zwanger bent, ook niet optimaal is maar nú heb ik niet alleen de verantwoording voor mijzelf maar ook voor mijn dochter-in-wording. Ik bedoel, dat incidentele peukje heb ik ook al máándenlang niet opgestoken en een avondje lekker doorzakken zit ‘r ook al ’n tijdje niet meer in. Dan ga ik toch ook niet in ’n werkomgeving zitten, waar de lucht op z’n minst dubieus kan worden genoemd… Of ik ook daadwerkelijk vanuit huis ga werken, of de ziektewet inga, is nog niet zeker, dat laat ik aan de baas over. Die was ‘r overigens zéér coulant over. Dit kán temaken hebben met ’t feit dat hij mijn salaris via de afvangregeling vergoed krijgt door ’t UWV 😉 En nee, dames- en heren-criticasters, daar hoef ik niet geheimzinnig over te doen. Mochten er instanties zijn die hun twijfels hebben, dan is mijn gyn altijd bereid tot het verstrekken van meer informatie. En ja, ik zal héél eerlijk zijn: ik ben ‘r érg blij mee! Don’t worry, ik vermaak me echt wel hoor.

Dan wat ánders: vanavond weer wat centen verdiend door de verkoop van ’n tafeltje en 2 stoeltjes die ik nog van m’n oma had. Ze hebben ’n paar jaar op Luca d’r kamer gestaan maar met ’t oog op de verhuizing naar haar nieuwe kamer (als dat raam nou eindelijk ’s kan worden geplaatst), past het niet helemaal meer bij haar “stijl”. Ik heb mezelf (of eigenlijk m’n dochter) beloofd dat ik van de opbrengst nu éindelijk via Marktplaats dat leuke speledingetje kan gaan aanschaffen! 😉

9 reacties »

 • vervelend dat ales zo op het laatste moment ineens telefonisch word medegedeeld. daar zit je nu niet bepaald op te wachten, zeker als je er zelf vanuit gaat alles netjes te hebben gemeld.
  Leuk, dat rainforest-ding! Het is zo’n schattige serie.

  Reactie door Fee-Luna;s mama op vrijdag 28 november 2008 om 9:20


 • Nou ja zeg wat een gedoe met dat dakraam. Je zou zo’n kerel toch……………

  Ben blij voor je dat de gyn. die brief heeft geschreven. Het gaat er nu tenslotte om dat je straks een gezonde dochter op de wereld zet. Enne ikke heb echt niet het idee dat jij je straks gaat vervelen! Mooi ding trouwens wat je van de opbrengst gaat kopen!

  Reactie door Claudia op donderdag 27 november 2008 om 16:29


 • Heel verstandig besluit van je Gyn!
  Alles gaat voor de gezondheid van jou en je dochter!

  Wat een dombo van een installateur, dat hij dat niet eerder heeft gemeldt!!
  Hopelijk gebeurt het nog voor dat de kleine wordt geboren 😉

  Reactie door Marjolein op woensdag 26 november 2008 om 20:49


 • Vindt het alleen maar verstandig van je hoor, zo’n werkomgeving lijkt mij ook niets en zeker als je het werk thuis kan doen . Je kleine meisje is belangrijker hoor!

  Reactie door San op woensdag 26 november 2008 om 14:59


 • Mooi, verstandig besluit van je gyn om je niet meer in die dampen te laten zitten!

  Reactie door Lia op woensdag 26 november 2008 om 13:02


 • Hee Cat, lekker zeg dat je niet meer naar dat stinkhok hoef. Heerlijk wat maanden extra thuis zijn met behoud van salaris natuurlijk! (ben stiekem een beetje jaloers, je weet het he?). Balen dan weer wel van de dakpannen, dombo’s dat ze daar niet eerder aangedacht hebben. Het komt allemaal vast goed. Nou…….lekker genieten van je veeeeeeeele vrije dagen, ennuh we gaan elkaar vast een keer zien he?

  Reactie door Marjan op woensdag 26 november 2008 om 12:42


 • Zorg jij idd maar goed voor dochter in wording (en voor jezelf), dat is het allerbelangrijkst!

  Reactie door Toaske op woensdag 26 november 2008 om 12:02


 • lekkere gasten, van dat dakraam…NOT
  Lekker thuis dingen doen dus, helemaal heerlijk. Uiteraard vermaak je je wel, je vindt wel wat toch?

  Reactie door maureen op woensdag 26 november 2008 om 8:34


 • Goed dat je voor jezelf en je dochter op komt! Het is echt niet goed om in zulke dampen te zitten! En elke dag thuis zijn, nou het bevalt mij prima 😉
  Leuk, dat speledingetje! Eric was daar ook al helemaal weg van!

  Reactie door Marjan op woensdag 26 november 2008 om 7:55


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter