nov

10

 
How do you sleep…*

Vraag me niet hoe ’t komt maar sinds ’n paar dagen wordt Jonne weer gruwelijk vroeg wakker. En ’t fijne is natuurlijk dat hij nu zélf z’n bed uit kan klimmen. Helaas is ie nog niet zo ver dat ie dan ook alleen naar beneden gaat, dvdtje aanzet en daar ff lekker gaan zitten buizen. Daar heeft ie ons toch nog steeds voor nodig… gelukkig maar, we zijn nog niet helemaal overbodig… zucht…

Vanmorgennacht was weer ’n hoogtepunt… of eigenlijk meer ’n dieptepunt. Hij had ff liggen hoesten dus eigenlijk zág ik ’t al aankomen. Na ’n tijdje hoorde ik dat ie z’n bed was uitgeklommen. Onderweg naar z’n kamer zag ik dat ’t 10 over 4 was… ja zeg, de groeten! Of, zoals hij zelf steeds roept als ie ’t ergens niet mee eens is “jah dóei!” (en probeer dán maar ’s je lach in te houden ;-)) Dus nam ik ‘m op schoot en ging op de schommelstoel zitten. Maar zoals ik al éérder heb verteld: dat ding is, ondanks ’t IKEA schapenvachtje dat ik ‘r op heb liggen, níet héél erg confortabel. Dus na ’n tijdje (geen idéé hoelang, hij heeft wel ’n nachtlampje maar om de klok te kunnen zien, is ‘r toch écht meer licht nodig) zijn we maar samen in zijn bedje gaan liggen. En ach… op zich gáát ’t best. ’t Heeft wel iets knussigs. Toegegeven: ’t is natuurlijk wat krapjes, 150 x 70 cm met z’n 2en waarvan ‘r ook nog één 5 maanden zwanger is… (jaja, i know, wellicht was ’n gewoon 1 persoonsbed tóch best handig geweest maargoed, die hebben we dus niet), maar álles is beter dan die stoel. En met dát in m’n achterhoofd bedacht ik me ook dat ‘r dan best ’n stevige lattenbodem inzit.

Ennieweej, dit ging met wisselend succes. Ik ben zélf geen ster in ’t stilliggen en daar heeft zoonlief ook last van. Elke x als ik dacht dat hij toch wel tegen ’t “in-slaap-vallen” aan zat, gebeurde er iets waardoor hij weer kláárwakker werd :-S Zelf kon ik tussen de bedrijven door rédelijk relaxt liggen maar slapen was dus geen optie!
“En mevrouw, wát ging ‘r op dát moment door u heen?” Nou dit logje bijvoorbeeld, m’n gedachtes gingen echt als ’n rázende tekeer… als ’n soort “voice over” in ’n film schoten de teksten door m’n hoofd. Jammer eigenlijk, dat je dat dan niet gelijk vanuit je hoofd naar je comp kan “teleporteren” want ’t uiteindelijke verhaal wordt natuurlijk áltijd anders dan wat je op dát moment denkt 😉 Tegelijkertijd zat ik me ook te bedenken dat ik maar ’n gewoon formaat dekbed op Jonne’s bed ga neerleggen want ondanks dat hij er niet zozeer onder wil liggen, is ’t voor degene die naast ‘m komt te liggen, toch best wel prettig. En ’n extra kussen in de buurt is ook geen overbodige luxe 😉

Na ’n tijdje was één van zijn lievelingsknuffels uit bed gevallen. Toen ik die voor ‘m ging pakken, ging hij op ’n dusdanige manier liggen, dat ik ‘r niet meer naast kon. Het leek er zowaar op dat hij tóch weer wilde gaan slapen dus kroop ik ‘r maar uit, terug naar m’n eigen bed. Onderweg zag ik dat ’t inmiddels half 6 was geworden. Phoe zeg, dat lag toch wel ’n stuk beter. Helaas was de euforie van korte duur… 20 minuten wel te verstaan. Want om 10 voor 6 schuivelde hij onze kamer weer binnen. Dus wij weer terug naar zijn bedje. Deze keer nam ik nog wél ff m’n eigen dekbed mee. Op zich lag dát wel beter maar Jonne was wakkerder dan ooit.

Uiteindelijk hebben we ’t nog ’n klein half uurtje uitgehouden en toen stapte papa maar onder de douche. Die had de babyfoon blijkbaar niet uitgezet waardoor hij de hele nacht uitgebreid mee had kunnen genieten en dus ook niet meer had kunnen slapen. Vanaf dat moment had ’t voor ons ook geen zin meer om te blijven liggen.

Nu zit ik hard te dubben of ik ‘m vandaag overdag maar wakker zal houden. Zelf vind ik ’t natuurlijk ook wel erg prettig om nog ff ’n tukkie te doen maar als dat nou ten koste gaat van z’n normale nachtrust, dan moeten we ’t maar niet doen… ik ben ‘r nog niet uit. We zullen ‘s kijken hoe de dag verloopt…
 

*De titel is overigens gejat van ’n HEUL MOOI liedje van John Lennon – How do you sleep… 
(klik op de titel om ’t te horen)

Update: Ik heb ‘m om half 2 toch maar ff op bed gelegd en zoals verwacht, slaapt ie als ’n roosje… ook daarin is hij erfelijk belast: ik slaap eerlijk gezegd ook liever overdag dan ’s nachts 😉 Maarja, dakennie hè…

10 reacties »

  • We hebben het hier ook gehad met Manon, gehad idd want ze slaapt niet meer s’middags en ze valt nu als een blok in slaap s’avonds en we liggen in ieder geval ook met z’n tweeen in bed zonder onze 2 jarige tussen ons in. Het blijft moeilijk he om te zien wat ze willen, Manon viel gisteren op de bank in slaap en heb haar een uurtje laten liggenfout want ze wilde s’avonds niet slapen *zucht* het blijft maar proberen he!

    Reactie door San op dinsdag 11 november 2008 om 15:30


  • Ik word alleen al moe van het lezen van je verhaaltje. Voor Guusje moet ik er ook steeds uit s’nachts maar die gaat gelukkig wel gelijk weer slapen. Het is in ieder geval knap balen voor jullie. Ik las trouwens ergens (weet niet meer waar) dat het helemaal niets uithaalt als je je kind s’middags wakker probeert te houden zodat hij s’avonds beter kan slapen. Volgens de deskundigen maakt dat helemaal niet uit en moet je hem gewoon s’middag laten slapen als hij dat wilt. Nu ben ik niet echt van de deskundige praatjes hoor, ik doe toch wat me zelf het beste lijkt, ik las het alleen ergens. Misschien luister jij wel naar “De Deskundigen”……….

    Reactie door Marjan op dinsdag 11 november 2008 om 9:24


  • Sanne slaapt tegenwoordig overdag maar een half uurtje tot een uurtje. Helaas niet langer ..Maar tot nu toe ’s nachts vanaf 18.15 wel door, alleen wordt ze de laatste 2 nachten om 6 uur wakker, huilt dan even en slaapt weer verder.. Hopelijk kan je straks zelf lekker veel slaap inhalen overdag tijdens je kraamdagen. Het zou wel lekker zijn als ie lekker gaat slapen voordat de kleine er is.. Anders heb je straks dubbele gebroken nachten.. Succes en sterkte!

    Reactie door tineke op maandag 10 november 2008 om 19:58


  • Wat een gedoe toch steeds met dat genietslaap van Jonne. Ik zou dat middagslaapje toch maar ‘ns heel snel skippen hoor. Voor komende nacht: succes.

    Reactie door Toaske op maandag 10 november 2008 om 19:28


  • Jeetje, wat een gedoe zeg zo ’s nachts…en wat kan hij lekker door dat bed dweilen hahaha!
    Bij Kate merk ik dat hoe beter ze overdag slaapt, hoe langer de nachten worden. Beetje tegenovergestelde effect zeg maar. Kate slaapt overdag gemiddeld drie uur, gaat er dan rond acht uur weer in en slaapt dan elf uur, dus tot zeven uur. In het weekeinde slaapt ze soms langer tussen de middag en dan gaat ze ’s avonds ook iets later naar bed, maar we kunnen de klok erop gelijk zetten, elf uur later is ze weer wakker. Heb ook niet echt tips voor je, ja, wat Cynthia zegt, tussen de middag maar een uurtje slapen?
    Sterkte vandaag (en het weer is ook al zo om lekker in bed te kruipen…)
    Aagje

    Reactie door Aagje op maandag 10 november 2008 om 15:36


  • Pfjoew!
    Dat word een lange dag!

    Welterusten!!

    Reactie door Saskia op maandag 10 november 2008 om 14:15


  • Hier gelukkig ook een slaapkop. Gister lag Vince lekker om 19 uur op bed en hij heeft geslapen tot 8 uur. Toen ging hij lekker spelen op zijn kamer waardoor ik nog lekker een uurtje extra slaap kon pakken tot 9 uur. Heerlijk!
    Ik zou toch proberen om te gaan voor het overdag wakker zijn en dan ’s nachts een lekkere lange slaap!

    Reactie door Marjan op maandag 10 november 2008 om 12:40


  • Het is maar goed dat Jonne nog een slaapzak/pyjama aan heeft want die deken ligt zo te zien amper over hem heen of hij kruipt alweer een andere kant op.
    Wat vervelend, zo’n nacht . En dat terwijl je zelf juist nu je slaap ook hard genoeg kunt gebruiken.

    Reactie door Fee-Luna's mama op maandag 10 november 2008 om 12:25


  • wow, ik heb het duidelijk getroffen met zo’n slaapkop. Robijn gaat rond 7 naar bed, komt weer voor ’t eerst rond 7, waarna ik alleen een tut in zn mond stop. Dan gaat hij weer slapen tot, jawel, 9 uur…. hoe luxe is dat???? Dan moet er overdag nog zeker 2 keer geslapen worden met een gemiddelde slaaptijd van 1,5 uur.
    Ik hoop dat het zo blijft….want 4 uur is wel heeeeeeeeeeeel erg vroeg

    Reactie door maureen op maandag 10 november 2008 om 12:10


  • Waardeloos zijn zulke nachten he? Als Juul een nacht doorslaapt is ze ook al zo vroeg wakker. Nou ja, niet om vier uur, want dan krijg ik haar nog wel even terug in bed.
    Ik zou ‘m eerlijk gezegd ook wakker houden overdag, of hem maar een uurtje laten slapen, want het lijkt echt van zijn nachtslaap af te gaan als hij overdag zo veel slaapt. Wel jammer dat je het zelf zo goed kunt gebruiken, maar het is echt kiezen of delen he? Niet altijd even gemakkelijk.

    En die foto’s: grappig dat hij dan ’s nachts ook nog even wisselt van slaapzak. Dat kan hij dan blijkbaar wel weer zelf, hahaha! 😆

    Reactie door Cynthia op maandag 10 november 2008 om 11:37


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter