nov

4

 
Jonne’s Beker-selection

Okay, toegegeven, hij is ‘r behóórlijk laat mee… maar dat dóet ‘r niet toe. Het ís eindelijk zover! Onder lichte druk van de KDV juf (ze gééft ‘m gewoon geen tuitbeker meer) drinkt Jonne nu EINDELIJK uit ’n gewone beker. En natuurlijk gaat ‘r écht nog wel ’s wat overheen maar hij kán ’t bést! M’n liefie is alleen gewoon ’n btje lui en heeft nou eenmaal liever zo’n gemakkelijke tuitbeker. Nah, dát doen we dus niet meer hé! (hooguit ’s avonds als hij nog wat water wil, voordat ik ‘m naar bed breng)

Update: ’t gaat nog niet allemaal vanzelf hoor… vanmorgen wilde hij nix drinken uit ’n gewone beker. Maar we blíjven volhouden 😉 En ik zeg ook niet dat ik die tuitbeker nooit meer tevoorschijn haal. Net wat Esther zegt, ik heb ook weer geen zin om de hele tijd met ’n dweiltje achter ‘m aan te lopen… maarrr… géén standaard tuitbeker meer.

12 reacties »

  • Goed zo!

    Mijn dochter van bijna anderhalf drinkt sinds een tijdje ook uit een gewone beker en knoeit steeds minder. Een tuitbeker heeft ze haast nooit geprobeerd; wel hadden we een tijd (en hebben nog) een beker met een rietje. (de flip-it, no spill). Die vond (en vind) ik wel ideaal.

    Reactie door Denise op zondag 9 november 2008 om 8:35


  • Manon drinkt hier uit een beker met rietje, want ze is zo onhandig dat ik weet dat als ze uit een beker zou drinken alles onder zal zitten. Als we aan tussen de middag wat drinken aan tafel krijgt ze een beker, maar ook vaak een pakje drinken (met pakjeshouder). Op school drinkt ze uit een beker, dus ze kan het wel.

    Reactie door San op donderdag 6 november 2008 om 13:17


  • Jaaaa, Juul doet het ook! Sinds ze naar de psz gaat, doet ze ineens allemaal leuke nieuwe dingen.
    Ze krijgt trouwens alleen als we aan tafel eten een bekertje drinken erbij, anders nog gewoon een tuitbeker. En ze drinkt mijn glazen leeg als ze de kans krijgt… 🙂

    Reactie door Cynthia op donderdag 6 november 2008 om 9:34


  • kate drinkt ook al een tijdje uit een beker maar dat komt door de creche, daar begonnen ze met wennen voordat ze naar de peuters ging, want daar krijgt iedereen een beker. En ik heb het net gedaan als Fee-Luna’s mama, een hele mooie beker uitgezocht. En ook hier alleen aan tafel, anders blijf ik bij elke stap plakken aan de opgedroogde diksap!
    Super titel weer!!

    Reactie door Aagje op donderdag 6 november 2008 om 9:19


  • Hoezo laat? Wat een onzin, Eva drinkt nog gewoon uit een tuitbeker hoor. Ze worden al snel genoeg groot, dus lekker tuiten mag best nog ff…….Ik stop nu voor ik tegen schenen schop met sociaal en politiek correct gedoe… :tongue:

    Reactie door Kees op woensdag 5 november 2008 om 22:20


  • Goed zeg! En nu volhouden natuurlijk, en misschien die beker super interessant maken kan helpen (hem er zelf een uit laten zoeken met een leuk motiefje?)

    Reactie door Fee-Luna's mama op woensdag 5 november 2008 om 20:13


  • Manon was al heel vroeg aan de beker, maar puur omdat ze een tuitbeker weigerde! Ze heeft ook heel slecht gedronken als klein kind buiten de bv om! Dus zij weet inmiddels niet beter! Maar géén geloop met bekers hier in huis! Ook niet door de jongens, want Manon doet alles na ;( En er gaat nog wel is wat om met dit huishouden hier..maar goed hoort erbij. Nu als ze ziek is/zijn geef ik ze wel is een tuitbeker, als ze half vor pampers liggen zeg maar. Of wat ook echt ideale dingen zijn! Van die soort sportbekers waarbij er een rietje tevoorschijn komt als je het klepje opendoet! Die heeft Manon een tijdje gehad, zonder gelek!

    Reactie door Annemarie op woensdag 5 november 2008 om 19:13


  • Knap hoor. Guusje drinkt alweer ruim een jaar uit een normale beker, natuurlijk gaat het weleens fout maarja. Wel heb ik ingesteld dat ze niet met haar beker door de kamer mag lopen. Ik zet hem op de tafel en als ze een slok wil dan moet ze hem pakken en daarna gewoon weer terugzetten. Als ik dat niet doe dan blijf ik heel de dag dweilen en daar heb ik nu net geen zin in.

    Reactie door Marjan op woensdag 5 november 2008 om 13:31


  • Ik vind de titel van dit logje helemaal toppie!

    Reactie door Toaske op woensdag 5 november 2008 om 11:07


  • Vincent vond het drinken uit een rietje altijd erg interessant en dat is ook meteen weer beter als uit een tuitbeker drinken, dus daar zijn we na zijn eerste jaar mee begonnen. Nu drinkt hij stoer uit een glas, want een beker is ook alweer te kinderachtig! Wel moeten wij ook nog steeds vaak dweilen hoor, Vince gooit regelmatig zijn glas om over de tafel en vloer heen!

    Reactie door Marjan op woensdag 5 november 2008 om 10:35


  • Laat?? Guusje drink ook nog uit een tuitbeker. Ze kan het prima uit een gewone beker, maar ik heb geen zin de hele dag te dweilen als er weer eens een beker is omgegooid. Maar goed van Jonne hoor!!!!

    Reactie door Esther op woensdag 5 november 2008 om 9:05


  • Hoi hoi, volgens mij is hij er toch niet zo laat mee? Enya kan dat ook nog niet zo heel lang… en zij is nog een maand ouder dan Jonne! Wij hebben zo’n beker met een rietje, heel handig… en af en toe eens een open bekertje. Ik kwam erachter dat ze dat kon, omdat ze het op de peuterspeelzaal wel deed.
    In ieder geval fijn dat Jonne nu bij de club van open bekertjes hoort! 🙂
    Hopelijk hoef je niet al te veel te dweilen de komende tijd…..

    Reactie door Keshia op woensdag 5 november 2008 om 7:31


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter