apr

23

 
Zalmsmullen deel II

Op speciaal verzoek van Toaske presenteer ik u het vreselijk ingewikkelde recept waar je daaaagenlang voor in de keuken moet staan. ūüėČ
Ennieweej, mén neme:

  • 1 pak pasta… fusilli of van die vlinderstrikjes offehh… nah, k√≠es maar ’n lekkere
  • 2 pakjes zalmsnippers
  • 2 blikjes zalm (hierbij w√©l uitkijken dat er graatjes e.d. in kunnen zitten… er is ’n variant te koop z√≥nder graat en vel maar die’s w√©l 3x zo duur… aan u de keus…
  • 1 bekertje cr√©me fraiche
  • naar wens ’n bosuitje of ’n dun preitje

Men kookt in de √©ne pan de pasta gaar (al dente??) en in de andere pan doet men (na¬†’n h√©√©l¬†klein scheutje olie om de pan¬†’n tikkie in te vetten),¬†de zalm (zowel uit blik als de snippers), eventueel de prei cq bosui, daarna roert men er¬† ’n halve tot 3/4 van ’n groot bekertje creme fraiche doorheen. Dit wordt zachtjes opgewarmd, goed roeren. Zodra de pasta gaar en afgegoten is, mengt men deze met de zalm en¬†roert dit alles goed door elkaar.

Intussen dekt¬†iemand de tafel… zorgt dat de mee√ęters de handen hebben gewassen en zich aan den disch vervoegen… onder ’n bepaalde leeftijd wordt een slab of iets wat daar op lijkt overigens z√©√©r sterk aanbevolen…en voor sommige meelezende moeders, zeg je gewoon dat je er ook een grote schaal¬†rauwkost (of √°ndere vitaminerijke groente) bij serveert….

Indien gewenst kan de pastacombi in een schaal worden opgediend maar dit heeft verder geen invloed op de smaaksensatie!

Ik wens u allen die het gaat proberen, smakelijk eten!

ps: nog ff wat beeldbewijs dat Jonne ’t √©cht lekker vind!
[photopress:230420081612_klein_1.jpg,thumb,pp_image][photopress:230420081615.jpg,thumb,pp_image][photopress:230420081608.jpg,thumb,pp_image]

14 reacties »

  • Jeetje Cat wat een lekker recept zeg. We hebben het gegeten. Zo lekker zelf de kids hebben mee gedaan. Madde ook en dat zegt wat. Heb je nog meer idee√ęn??
    Ik hou me aanbevolen. Bij de weg dat zalm prutje was ook heerlijk op een stokbroodje.
    Ien

    Reactie door Ien op zaterdag 26 april 2008 om 23:09


  • Ik heb gisteren een kleine variatie aangebracht. Pasta koken en in een andere pan een pak spinazie a la creme ontdooid, toen 2 bakjes zalmsnippers erin en een flesje kookroom light.
    Flink wat peper erdoor en smullen maar!!!
    Het was heerlijk!!!

    Reactie door Gonda op vrijdag 25 april 2008 om 17:42


  • Hehe, ten eerste, geen recept voor mij….. bleh, begin al misselijk te worden bij het idee aan vis!!! maar msischien is het voor Karlijn wel eens lekker!

    Ten tweede, tijdens het browsen en lezen op weblogs ehb ik de eigenaardige gewoonte ontwikkeld om telkens een stuk tekst te selecteren en weer te ‘unselecteren’ :biggrin: Doe ik dus ook altijd bij jouw weblog, nou klik ik even verkeerd en krijg ik meteen een schermpje dat ik aan eht kopieren ben en of ik dat wel even aan je wil vragen :pouty:
    Nee heelv erstandig hoor!!!
    Mieke

    Reactie door Annemieke op donderdag 24 april 2008 om 14:24


  • zalm is vieeeesssshhhhhhh….hahaha sorry, het zal jullie vast heerlijk hebben gesmaakt. Niet voor mijn smaakpapillen bestemd……..Plus dat ik na de laatste keer vis op de markt(2 weken terug) opeens geen vis meer lust ivm een stukje rotte vis ertussen…getverdegetver

    Reactie door maureen op woensdag 23 april 2008 om 23:08


  • Wij weten nu wat we morgen gaan eten. Thanks weer een dilemma minder.
    Alles goed met jullie en show je nog een keer je nieuwe badkamer??
    Ien

    Reactie door Ien op woensdag 23 april 2008 om 23:00


  • Klinkt heerlijk! Jammer alleen dat manlief echt niet van vis houdt…

    Reactie door Mama van Fee-Luna op woensdag 23 april 2008 om 22:19


  • Klinkt lekker!
    Gaan we zeker eens proberen, zeker met een dochter die heel graag pasta eet!

    Reactie door Sacha op woensdag 23 april 2008 om 17:33


  • LEKKER!!! :biggrin: Kom gauw is bij je eten :tongue: :tongue: :tongue:

    Reactie door Hannah op woensdag 23 april 2008 om 13:44


  • Kijk, dat ga ik dus ook maar ‘ns proberen. Maarre, met hoeveel eten jullie hier dan van? Met name vriendje is een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel grote eter namelijk!

    Reactie door Toaske op woensdag 23 april 2008 om 13:28


  • Wat een heerlijk recept!
    onthouden om binnenkort te maken. Want ook zonder kinderen is het altijd handig om een snelle hap-recept achter de hand te hebben.

    Reactie door Marjolein op woensdag 23 april 2008 om 12:47


  • Ohhh hij’s leuk geworden … Jullie webstek. Ook ik ben een webstek begonnen. Mail me op mijn website voor de wachtwoord. Ik geef je gelijk even een linkje!! :whistle:

    Reactie door Wendiez op woensdag 23 april 2008 om 12:36


  • Mmm klinkt goed, ga ik toch ook eens proberen.
    en leuk broekje van Jonne, dat met die streepjes, was dat er een van de hema?

    Reactie door Linda op woensdag 23 april 2008 om 12:18


  • Klinkt goed, zeker ook omdat het zo snel klaar is en toch erg lekker. Ik ga het ook een keer proberen. Ben zelf ook wel, vanwege tijdgebrek, van de snelle hap. Dat wordt zaterdag wel anders. Dan komen er veel mensen op visite vanwege een verjaardag en open huis. Ik heb beloofd om Indisch te gaan koken. Ik heb er nu eigenlijk al spijt van…….zucht!!!

    Reactie door Marjan op woensdag 23 april 2008 om 9:55


  • Stoer zo je eigen site! :cheerful:

    Het recept klinkt me bekend in de oren, ik maak de variatie met de allergoedkoopste kruidenkaas of eventueel ook met spinazie a la ploep. Helaas lust (nog) niet iedere “mee-eter” vis maar met stukjes kip, ham of spekjes is het ook heerlijk!
    Smullen! (en vooral ook nog eens heeel makkelijk!)

    Reactie door Pomtidom op woensdag 23 april 2008 om 8:34


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter