aug

25

 
Die naam…

“…waar komt ie vandaan? Ik had ‘m nog nooit eerder gehoord…”

Nee? Mooi, dat was ook m’n bedoeling. Ik heb al máánden geleden geschreven dat we ‘r qua jongensnamen (na wat overtuigingskracht van mij) redelijk vlot uitwaren. En, wat ik dáár ook schreef, al sinds mijn 17e roep ik: “Als ik ooit ’n zoon krijg, dan gaat ie ….. heten!”. Jonne dus.
Sommige mensen die mij goed en/of al ff wat langer kennen, weten dit ook, alleen, en dat vond ik dan weer érg grappig, die waren de naam zélf vergeten, hé Gonda en Janneke?

In de zomer van 1988 ben ik samen met ’n vriendinnetje voor ’t eerst zonder m’n ouders op vakantie geweest naar ’n camping in de buurt van Rosas, Spanje. Je kent dat wel, van die “cultuur-vakanties”!!! Op die camping kwamen we in contact met ’n groep mensen uit Zoetermeer en daar zat toen iemand bij die Jonne heette. En ’t was niet eens m’n vakantieliefde ofzo, neuh hij was wel heel aardig hoor, maar meer niet, vond ik. Mocht je dit ooit lezen, Jonne D: sorry! Ik vond gewoon dat ie ’n héle mooie aparte, weinig voorkomende naam had en díe heb ik altijd onthouden. Het schijnt overigens Fins te zijn, kan ik me herinneren.

Ik heb die naam ook verder nooit meer gehoord. Maar toen ik van de week zat te googlen (eigenlijk méér om ’s te kijken of ik ’n mailadres van Jonne D. kon vinden, zodat ik ‘m ff ’n mailtje kon sturen om ’t te laten weten, leek me wel geinig) zag ik toch dat ie wel meer voorkomt in NL. Maar gelukkig nog steeds erg weinig.

Overigens kwam ik zíjn naam ook tegen op Google, dus maar ff via via ’n mailtje gestuurd. Ben benieuwd of ie hier dan ’s ff op m’n weblog komt buurten. If so, laat ajb ff ’n berichtje achter!!! Ohja, en omdat ik níet de illusie heb, dat hij nog weet, wie ik ben, zal ik ff ’n foto van mezelf uit die tijd plaatsen.

 JAJAJAJA, LACH ME MAAR UIT!!!

9 reacties »

 • Whawhawhahwha Cat met blond haar!!

  Reactie door Mamma van Guusje op dinsdag 7 augustus 2007 om 12:39


 • Ohja, thx! Heb idd ff gekeken… valt me nog tegen hoe vaak ie de laatste 15 jaar is gegeven… bést veel! Ohwell… so b it dan maar! Hij staat gelukkig niet in de top 10! 😉 En ik denk ook niet eens in de top 100!

  Reactie door Cat op dinsdag 29 augustus 2006 om 17:55


 • Leuk verhaal, en dito foto 😉
  Ik heb ‘Jonne’ ook even opgezocht in de namenteller…
  http://www.babyinfo.nl/fun/namen/namenteller.asp

  Reactie door Linda • Somebody to Share op dinsdag 29 augustus 2006 om 14:07


 • Ja hé San… Je gelooft toch niet dat dat van mezelf is hé, want neem van mij aan, daar is weinig “puur natuur” aan hoor! (heb m’n ouders bijna ’n hartverzakking bezorgd toen ze ’t zagen! ;-))

  Reactie door Cat op maandag 28 augustus 2006 om 18:48


 • Waar die goede oude tijd al niet goed voor is. Het is altijd leuk dat er een verhaal zit achter een naam. Trouwens wat was jij blond!

  Reactie door San op maandag 28 augustus 2006 om 12:21


 • Hahahahahaha! *bloos* sorry 😀 Leuk haar!

  Reactie door Marije op maandag 28 augustus 2006 om 6:09


 • Zo vraagt iedereen aan ons hoe wij aan Noey komen, maar ik heb er geen verhaaltje achter haha gewoon ergens gelezen en beetje crea geweest en toen was er die naam!! Leuk toch als je een naam hebt dat je niet al tig keer om je heen hoort!!
  Ik vind hem erg leuk!

  Reactie door denepeen op vrijdag 25 augustus 2006 om 15:24


 • Tsja, als ik foto’s van mezelf terugzie in die tijd *cringe* De naam Jonna voor een meisje kende ik overigens wel, maar Jonne had ik nog nooit van gehoord. Is wel leuke naam! Heb geboortekaartje overigens gisteren gehad, echt hartstikke leuk. We komen snel een keer buurten!

  Reactie door Lia op vrijdag 25 augustus 2006 om 14:30


 • Moehahahahahahahaha.

  prffrt.

  Leuke bril.

  Reactie door Djasp op vrijdag 25 augustus 2006 om 9:56


RSS feed voor reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter