jan

28

 
Check check dubbel check!

Omdat ik me al ’n tijdlang nogal suf duf en lusteloos voel, dacht ik, misschien moet ik nog maar ’s m’n Hb waarde laten meten. De laatste keer dat ik dat liet doen, vorige week woensdag, was ie bést laag. Daarnaast had ik ’t idee dat ik mijn altijd zo beweeglijke meisje wat minder voelde dan normaal. Erik had gisterenavond op m’n buik liggen luisteren en d’r hartje was dúidelijk hoorbaar hoor, maar toch.

Bij de vk werd m’n bloed geprikt en bleek die Hb waarde prima in orde te zijn. En ook na ’t luisteren met de doptone was ’t hartje duidelijk hoorbaar. Toch bood ze me aan, gewoon voor de zekerheid, om ff langs ’t ziekenhuis te gaan voor ’n CTG en ’n extra echo. Nah, dat vond ik prima. Als ik de kans krijg om naar m’n dochter te kijken, dan pak ik die natuurlijk met beide handen aan. Daarnaast was m’n moeder ‘r ook bij (want m’n ouders kwamen oorspronkelijk weer ’s klussen), die had nog nooit van d’r leven ’n echo van de baby live meegemaakt dus die vond dat ook wel leuk héél bijzonder om ’s te zien.

Uiteindelijk was álles volgens verwachting hélemaal in orde en beweegt ze blijkbaar iets minder omdat ze gewoonweg minder ruimte heeft. Nah, da’s toch prettig om te weten, nietwaar? Ik heb nog wel ff ’n fles Floradix gehaald om m’n ijzergehalte iig op peil te houden. Ondanks dat ’t inmiddels wél alweer gestegen was, ten opzichte van vorige week woensdag, is ’t “sowieso niet verkeerd” (<-gevleugelde uitspraak van m’n vader ;-)) om dat in de gaten te houden.

14 reacties »

 • Hey, goed dat je het hebt laten controleren zeg. Als je je zorgen maakt gewoon doen hoor, De dokter zei tegen mij dat moeders zich altijd bezwaard voelen als ze bellen, dat ze het lang uitstellen. En ook dat het 99 van de 100 keer vals alarm is. Maar toch willen ze graag dat je komt om die 1ne keer op te kunnen vangen!!
  (Maar ja, je hoort hier ook een behoorlijk bezorgde moeder aan het woord he. )

  Liefs Mieke

  Reactie door Annemieke op dinsdag 3 februari 2009 om 11:42


 • Hou het allemaal maar goed in de gaten! Ik heb alweer enorme spijt dat ik niet goed naar lichaam heb geluisterd! Heb woendagnacht hele nacht voorweeen gehad. Ben erg geschrokken (naast dat het ook absoluut niet fijn was) Ochtend aar VK geweest en gelukkig geen ontsluiting! Nu alleen maar rust, rust en rust!
  Jij sterkte verder en heel veel plezier zondag!!! Wij komen snel een andere keer!! Liefs

  Reactie door maartje op vrijdag 30 januari 2009 om 17:21


 • Fijn dat alles goed is.

  Ik heb in m’n vorige zwangerschap ook heel wat Floradix ‘gedronken’. Nu red ik me nog (ik lust zowaar ineens appelstroop, wat ik altijd vies heb gevonden), maar mocht het weer nodig zijn dan doe ik het weer.

  Reactie door Denise op donderdag 29 januari 2009 om 17:12


 • altijd byzonder om te zien hoe het daarbinnen gaat!! Ik zat altijd aan de ijzerpillen en in de kraamtijd kreeg ik ook floradix… bleh! Sterkte nog de laatste maanden!

  Reactie door tineke op donderdag 29 januari 2009 om 12:35


 • Ik zie mezelf gewoon weer liggen ;)
  Maar je hebt gelijk, beter 20x teveel, zodat je weet dat het goed gaat daarbinnen!

  Reactie door Annemarie op donderdag 29 januari 2009 om 12:02


 • Mooi dat alles nog kids is in die buik. Die overigens enorme vormen aan het aannemen is…en streeploos, als ik het zo zie…prachtig!

  Wow, had ze nog nooit een echo gezien? Gek dat dat voor ons alweer zo gewoon is…
  Nog effies, dan kan oma haar in t echie bewonderen

  Reactie door maureen op donderdag 29 januari 2009 om 9:28


 • Fijn he! Dat dat tegenwoordig gewoon kán! Zowle bij Jelle als bij Floor heb ik om verschillende reden een aantal keer een CTG gehad. Weinig tot geen beweging, een keer flink van de trap gevallen….En dan de luxe die wij hier in Nederland hebben van zulke goede kraamzorg! Ik kan me goed voorstellen dat dat je geruststelt én dat het heerlijk is even je meisje weer te mogen zien! (enne de juf in mij kan het niet laten; geVleugelde….;-) of ligt dat aan de hormonen haha!)

  Reactie door Caroline op woensdag 28 januari 2009 om 23:38


 • Het is nooit verkeerd om een extra check-up te hebben en je meisje nog een keer te zien voordat je haar in real-life ontmoet. Ook leuk voor je moeder.
  Ook een geruststelling doordat ze dus steeds minder ruimte heeft dat je haar ook minder voelt.

  Reactie door Marjolein op woensdag 28 januari 2009 om 23:21


 • Gewoon weer eens naar je meisje kijken is altijd leuk, ook al zie je haar binnenkort elke dag :)
  Maar het is zeker heel erg leuk zo met je ouders erbij. Lijkt me erg speciaal voor hen om jullie meisje ook al in de buik te mogen bewonderen.
  Leuke foto’s trouwens!

  Reactie door Fee-Lunas mama op woensdag 28 januari 2009 om 22:53


 • laat maar komen al die extra spiektijd !
  Coole foto zo van je buik, leuk voor in het plakboek, haha…

  Reactie door Jis op woensdag 28 januari 2009 om 21:50


 • Een extra check is nooit weg nietwaar. Leuke hoek waarvandaan je die foto genomen hebt! En, mooie buik!

  Reactie door Toaske op woensdag 28 januari 2009 om 21:46


 • Geef je groot gelijk hoor meid, beter het zekere nemen dan voor het onzekere en voor jou weer even goed nieuws dat alles oke was. Hoe vond je moeder het allemaal? Floradix ik heb het na m’n bevalling weken moeten nemen, jakkkes, je hebt het trouwens ook in pilletjes, misschien smaakt het dan wat minder ijzerig. Blij dat alles in ieder geval goed gaat met moeder en dochter.

  Reactie door San op woensdag 28 januari 2009 om 20:41


 • Fijn dat alles goed gaat.!. geniet nog van de laatste weken.

  Reactie door Tan op woensdag 28 januari 2009 om 20:22


 • Je kunt het niet vaak genoeg laten checken en het is altijd fijn om een extra echo en extra zekerheid te krijgen. Gelukkig is alles goed en kun je nog even lekker genieten van de laatste weekjes!

  Reactie door Marjan op woensdag 28 januari 2009 om 19:48


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: