apr

11

 
Diep in Dalen

Dus dan is het 1e Paasdag… en dan wil je weg… maarja, de auto is nog steeds niet gemaakt… wat te doen, wat te doen?
Toevallig (toevallig?) had de Appie afgelopen week weer van die goedkope treinkaartjes in de aanbieding. Slechts 16 euri voor ’n dagkaart, maakte niet uit waar je heen wilde, de kinderen mochten zelfs voor maar 2½ euri mee (railrunner, die is ‘r ’t hele jaar hoor) en ach… als je géén haast hebt en dus níet in de spits hoeft te reizen, is de trein bést te doen (dacht ik toen nog). Daarnaast vinden de kinderen ’t (nog) leuk dus… maargoed, wáár wilden we heen?

In éérste instantie hadden we ’t plan opgevat om naar Artis te gaan (eindelijk weer ’s naar m’n stadje!) maar ik moet zeggen dat ik nogal begon te tollen van de prijzen die ze daar tegenwoordig handteren! Dat zou ’n krappe 70 euri gaan worden! En dan zat ‘r nog niet eens ’n ijsje bij! Mwah, dán wacht ik wel tot september ofzo… of laat dat soort uitjes aan opa en oma over, hihihi!

Maargoed wát werd het dan wél? *tromgeroffel* Plopsa Indoor Coevorden!!!

Nou dát was me ’t treinritje wel! Om 9.18 uur zaten we, na een fietstochtje richting station Schiedam Nieuwland, met z’n vieren, frisgewassen, bepakt en bezakt met de nodige proviant, in de trein richting Rotterdam. In Rotterdam stapten we over richting Zwolle, alwaar wij de rit richting Dalen namen! U weet wel, Dalen! Want, wie denkt dat Plopsa Indoor Coevorden in Coevorden ligt, komt bedrogen uit! Dalen is the place to be! Daar kwamen we om 12.11 uur aan (halelujah, het reed zowaar allemaal op tijd!).

Maargoed en dán? Het station ligt niet bepaald náást het speelpaleis! Sterker nog: “middle of nowhere” dekt meer de lading! Bus, tram, boemeltje, taxi? Niks van dat al! Er stond slechts een grote pilaar waar je een belbus/taxi kon bestellen. Die moest je alleen wél een úúr (u leest het goed, EEN UUR!) van tevoren reserveren! Briljánte gedachte! Hadden we nú de fietsen maar meegenomen… of desnoods de buggy! Maar nee… dus dat werd lopen. Zo’n kilometer of 2. En da’s voor ons, getraind als wij zijn, ábsoluut geen probleem maar voor, met náme Robin, was dat best ’n heel eind! Ohwell, we liepen op ons gemakkie, het was tenslotte bést mooi weer! Ik wist alleen één ding: voor de terugweg ging dat ‘m niet worden!

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming was ’t één groot feest! We betraden een mooie grote overzichtelijke hal met o.a. draaimolen, zweefmolen, speeltuin, achtbaan en gelukkig ook zo’n ballenbak (Robin’s favorite by far! Wat dát betreft hadden we net zo goed naar Ikea kunnen gaan ;-)), allen uiteraard overgoten met het welbekende Studio100 sausje. En aangezien de meeste mensen blijkbaar aan de paasdis bij opa en oma zaten, hoefden we gelukkig ook niet over de hoofden te lopen noch uren in de rij te staan om één van de attracties te mogen bezoeken. In tégendeel. We vonden het opvallend rustig. Denk dat het de dag erná drukker was. Verder ben ik ‘r nog stééds niet achter of ik ’t nou jámmer of juist cool vind dat mijn kinderen niet met Bumba, Bumbalu of (fake) Mega Mindy op de foto wilden (lees: durfden).

Tegen het eind van de middag vonden we het wel weer mooi geweest en besloten we ons voor te bereiden op de énórme reis terug. And an enormous trip it was!!  Allereerst moest de hindernis “pretpark – treinstation” worden overwonnen. Daarvoor besloot ik, zoals eerder vermeld, een taxi te bestellen. Dat was nog niet eens eenvoudig. Gelukkig waren de dames en heren bij de kassa zo vriendelijk om mij hun vaste telefoonlijn te laten gebruiken. Géén overbodige luxe want het kostte nogal wat moeite om de dame van de taxicentrale te overtuigen van het feit dat ik het niet zag zitten om nog een uur op een belbus te wachten en dat ik dus een gewone (regio?)taxi wilde aanvragen voor onze rit naar het station (“ja mevrouw, dat is voor mij hélemaal niet handig” wist deze dame mij te vertellen… HUH????)

Uiteindelijk stond er om 10 over half 6 een uiterst vriendelijke taxi chauffeur voor ons klaar, die ons de tip gaf om níet naar station Dalen maar station Coevorden te gaan. Vanaf éérstgenoemde station ging namelijk maar één trein per uur (die we en passent tijdens onze rit náár, voorbij zagen komen) en in Coevorden gingen er wel 2 per uur. Joeghei!

Op de terugweg hadden we, ná Zwolle, een extra overstap in Amersfoort (3 dus in totaal). Om uiteindelijk, na wederom het fietstochtje vanaf het laatste station, om 21.00 uur ons huis weer binnen te stappen.

U begrijpt: wij hebben onze portie treinen voorlópig wel weer gehad! Maar al met al was het een héérlijk dagje!

6 reacties »

 • Maar jullie hebben het wel leuk gehad en weten nu voor de komende jaren ook weer dat treinreizen héél veel extra tijd kost.

  Reactie door Mamaloena op zondag 15 april 2012 om 8:51


 • tja, die treinreisjes op zondag……..weet er alles van. Maar de volgende dag kon je uitslapen, en de kinderen hebben genoten. Toch?

  Reactie door 10-eke op donderdag 12 april 2012 om 21:39


 • Hahaha, dat klinkt als onze ritjes Den Haag – Vlaardingen en Vlaardingen – Den Haag. 😉

  Reactie door Cynthia op donderdag 12 april 2012 om 9:21


 • Wow, respect hoor. Jullie hebben gewoon l helemaal een dagje uit besteed aan het treinen en daarna nog aan de speeltuinindoorhel!

  Reactie door Mrs. T. op donderdag 12 april 2012 om 7:49


 • Vind ik leuk

  Reactie door Mark op donderdag 12 april 2012 om 1:26


 • Wat heb je het weer prachtig geschreven Cat! Maar ja zonder auto moet je toch wat en hebben jullie het geweldig omschreven. maar is het niet handig om de volgende keer iets dichterbij huis te zoeken. Volgens mij is er hier in de regio genoeg te doen en iets minder ver reizen 😉
  Als wij een keer naar Plopsa gaan dan is het iig met de auto 😉

  Reactie door Marjolein op woensdag 11 april 2012 om 22:30


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter