nov

2

 
Grote broer vs klein zusje

Inmiddels gaat ’t kruipen bij Robin stééds beter. Heb 2 maillots met die antislip stippen gedaan maar zónder dat, gaat ’t ook steeds beter. En van de kruiphouding gaat ze nu ook over in de zithouding… alleen daarná terug naar die kruiphouding, dat wil nog niet echt lukken, dan wíl ze nog wel ’s met d’r koppetje vooróver vallen. Da’s níx leuk en dat laat ze ons dan lúid en duidelijk weten. Maargoed, door dat kruipen wordt ze natuurlijk stééds mobieler en komt ze op plekken waar je haar liever níet over de vloer ziet gaan… de keuken bijvoorbeeld… of ze gaat áán dingen zitten waar met náme Jonne ’t niet mee eens is: zijn speelgoed.

Ja Jonne wordt stééds jaloerser. Alles wat Robin beet heeft, moet hij hebben. Of ’t nou van hem is of niet, dat maakt hém niet uit, op dát moment is ’t wél van hem en voorál NIET van Robin. En dan kan je er wel op blíjven hameren dat ze “samen moeten spelen, sámen moeten delen” maar daar heeft Jonne niet zo héél veel boodschap aan. Alles is van hém. Zo óók papa en máma. Als die met Robin kroelen, wil hij ‘r ook bij. Als Erik Robin “mama” probeert te laten zeggen (waar op z’n tijd ’n héle lieve “HUMMÁÁHHH” uitkomt), laat Jonne merken dat hij dat woordje óók (al?) kan zeggen. En als hij z’n eten niet op wil eten, dan zeg ik “nah, dan geef ik ’t wel aan Robin!” dan weet hij niet hoe snél hij z’n eten op moet eten 😉 Maar hij is ook bést héél lief voor d’r hoor, ze krijgt véél kusjes van d’r grote broer. Nou zóu ’t zo leuk zijn, als ik hierónder dan ’n leuke foto van hun twee zou kunnen plaatsen, alleen, die heb ik ff niet paraat… Komt nog wel!

Morgen auto halen!!! 😀

13 reacties »

  • Hihi, wat heerlijk om te lezen. Jonne is net zo jaloers als karlijn ook kan zijn. Joh, zou het met de leeftijd te maken hebben. Ik merk het namelijk ook weer enorm met speelgoed. Alles is van mij!!!

    Maar hij houdt ook erg veel van zijn lieve mooie zusje heb ik gezien!!!

    liefs Mieke

    Reactie door Mieke (Karlijn, Marloes* en Liset) op woensdag 18 november 2009 om 11:51


  • Ach, typisch broer – zus. We ontkomen er gewoon niet aan :ermm:

    Reactie door Mimi op woensdag 4 november 2009 om 23:39


  • Ohhh hier is het ook zo alleen dat eten daar trapt Manon dus echt niet in, dan eet ze toch niet. Maar idd als we even met Charlotte aan het spelen zijn dan komt Manon er ook bij. Wat zal er een wereld voor Charlotte opengaan als Manon naar de basisschool is, dan kan ze overal aanzitten zonder dat haar grote zus het ziet 🙂

    Reactie door San op woensdag 4 november 2009 om 17:57


  • jah… zo gaat dat hier ook (nog steeds) maar dan zonder die kusjes
    :whistle:

    Reactie door Linda op woensdag 4 november 2009 om 0:07


  • En? hoe is het met de auto 😉
    Succes met de 2 kindjes!!!
    later zijn ze vast vriendjes 😉

    Reactie door Saskia op dinsdag 3 november 2009 om 21:51


  • Hmm, moet ik dan toch ook aan de slag gaan bij Renske met vloeibaar rubber 😉 achteruit tijgeren gaat heel goed, rondjes draaien ook maar vooruit hoe gaat dat dan…? Nouja eens zal ze het wel snappen 🙂
    Ook hier herkenbaar hoor, Vera roept ook al heel gauw dat iets van haar is als Renske alleen maar al in de buurt komt… Maar ze kan ook heel lief iets omruilen wat Renske heeft zeg maar…. Ach ze leren het heus wel 🙂
    Succes met je auto!

    Reactie door Trudy op dinsdag 3 november 2009 om 15:40


  • Ja dat wordt spullen delen. Is voor Jonne natuurlijk ook een proces waar hij door heen moet.
    Geloof graag dat je ook wel leuke foto’s van broer en zus heb, dus ben benieuwd naar de foto.
    Veel plezier met de nieuwe auto.. Leuk dat jullie hem vandaag mogen ophalen!

    Reactie door Marjolein op dinsdag 3 november 2009 om 12:18


  • Wel begrijpelijk. Hij heeft jullie, als jongste van het gezin, heel lang voor zich alleen gehad en nu moet hij zijn plekje ineens afstaan. Maar wel heel lief dat hij naast jaloers ook nog steeds erg dol is op zijn zusje.

    Reactie door Ruthy op dinsdag 3 november 2009 om 11:29


  • Ik scrollen voor een foto! Nah..niks nada noppes. Keniehé! 😉

    Reactie door Annemarie op dinsdag 3 november 2009 om 10:22


  • Herkenbaar hoor. Hier vindt Guusje het ook erg leuk, maar niet als Famke meer aandacht krijgt.

    Reactie door Esjuh© op dinsdag 3 november 2009 om 10:10


  • Heel erg herkenbaar, Yuri is ook nog al bezitterig op zijn speelgoed. Hoe vaak ik dat liedje van het Zandkasteel wel niet heb gezongen 🙂 Maar ze zijn ook wel weer erg lief voor elkaar. Afgelopen zaterdag schoof Quinten op Yuri af en sloeg zijn armpjes om hem heen en gingen ze samen knuffelen. Dat is dan wel weer zo lief om te zien!

    Reactie door Lia op dinsdag 3 november 2009 om 9:14


  • Vandaag auto halen dus! 😉

    Reactie door Toaske op dinsdag 3 november 2009 om 8:36


  • Dat kruipen is heel leuk maar nu moet je idd gaan opletten waar ze heen gaan en wat ze nu weer gaan uitspoken. Hier hebben we inmiddels elastieken aan elke kast zitten die Julian zelf kon openmaken. Die deed hij wel 50 x per dag open om er allerlei spullen uit te halen. Na een paar weken was ik helemaal op. ’t is geen gezicht die elastieken aan de kasten maar het geeft mij weer iets meer rust 🙂
    En die jaloezie die hebben we hier ook. Juian mag absoluut niet met Vincent z’n speelgoed spelen, maar andersom moet dan wel weer geoorloofd zijn. Vincent loopt ineens nog vaker achter de baby-walker dan Julian. Maar verder zijn ze wel enorm gek met elkaar. Die 2 hebben zo’n lol met elkaar!

    Reactie door MaMarjan op dinsdag 3 november 2009 om 7:35


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter