nov

2

 
De auto is stuk, léve de auto!

Okay, dus auto is stuk en ook niet meer te repareren. Offeh, nou ja, tuurlijk kan ’t wel maar dat zou ‘n héle dure reparatie worden en dat is ie gewoon niet waard. Dus dat gaan we ook niet (laten) doen. Maarja, zónder auto zitten is ook geen optie…

Vrijdagochtend. De kinderen zijn naar ’t kdv. Niet veel later staat  mijn grote en lieve steun en toeverlaat voor de deur. Papa!! Okay okay, kom maar op, call me a spoiled little rich kid, ’t wordt ’n léning hoor, géén krijgertje!!!

Ennieweej, we gaan op stap. Niet onbelangrijk om even van tevoren te weten: wat zoek ik voor ’n auto? Ehm, ’n grote… veel kinderen hé. En ’t plan is om volgend jaar weer met de gehele “Kelly family” op vakantie te gaan dus ’t zou fijn zijn als ze ‘r dan wél allemaal inpassen. Dat zou dan betekenen dat ik op zoek moet naar ’n auto met 2 achterbanken. Maar als we ‘r ff langer over nadenken en ’t er telefonisch nog ’s ff met Erik over hebben, besluiten we daar tóch niet voor te gaan. Want hoe vaak zal ’t nou eigenlijk voorkomen, dat we met z’n allen op pad gaan. Die vakantie tzt daar passen we wel ’n mouw aan. Tweede vraag: wát is ’t budget? Nou goed, dat ga ik natuurlijk niet vermelden maar ’t wordt iig géén wrak van de weg waar je niet langer dan ’n jaar mee kan doen 😀

Als eerste komen we terecht bij ’t bedrijf waar we de oude auto ook vandaan hebben. Op zich vinden we dat we daar de vorige keer ook goed zijn geholpen. Helaas staat ‘r niet echt veel bij wat binnen ons wensen pakket valt. Jah, één auto, ’n Opel nogwat maar die blijkt toch wel érg veel op de teller hebben staan. We kijken even verder.

Om ’n toch al lang verhaal niet nóg onnódig veel langer te maken: uiteindelijk komen we bij een garage in “daar waar ik woon”. De verkoper lijkt op Bassie maar dan in Turkse uitvoering. Inclusief dikke buik, tegelringen, gouden ketting, the works! 😉 In éérste instantie lijkt er nix te staan maar dan valt ons oog op een Peugeot 307 SW uit 2004. Uiteraard ligt ie vér boven ons budget. Er moet onderhandeld worden. Hij is nl wél gaaf.

Om te beginnen valt onze eigen auto onder de sloopregeling dus dáár krijgen we al 1000 euri voor terug. Da’s prettig. Maargoed, er moet méér af! En we willen ’n proefrit maken. Die is leuk! Ik rijd de A20 op. ff Lekker doortrekken. Alleen, als we aan ’t eind wisselen van bestuurder en weer terugrijden, komen we in ’n gigántische file terecht. Zucht!

Hmm, de radio die ‘r inzit, is nix. Het is niet de originele fabrieksradio dus hij kan ‘r gemákkelijk uit. En onze éigen autoradio is helemaal niet zo verkeerd dus die wil ik ingebouwd hebben. Gelukkig is dat geen probleem. Daarnaast moet ‘r wat aan de uitlijning gebeuren. Kortom, er zijn wat aandachtspuntjes maargoed, hij wordt bij verkoop APK gekeurd en hélemaal nagekeken.

Bij terugkomst geven we die punten door en praten daarmee nog ’n klein beetje van de prijs af. Jah, ik heb niet de illusie dat we écht sterk onderhandeld hebben hoor, ‘r had bést nóg wel wat afgemogen natuurlijk maar ’t is wel goed zo. We wilden ‘m ook bést graag hebben. Er zit nl ’n héél mooi panoramadak in en, wat zo grappig is, in de achterbak kunnen nog 2 extra stoelen worden geplaatst. Dus we zóuden er eventueel met z’n 7en in kunnen. Of we dat ook écht gaan doen, weet ik nog niet, die extra stoelen zitten ‘r niet bij en echt veel bagageruimte hou je niet over maargoed dat kan eventueel op ’t dák.

Onze huidige auto rijdt geen centimeter meer dus die moet worden opgehaald. Da’s geen probleem. Alleen één ding: we hebben van de week nét getankt, die tank zit zéker nog voor 75% vol dus dat wil ik ‘r wél uit hebben. Gelukkig heb ik iemand getroffen die mij daarbij wil gaan helpen. Hoop dat dat lukt

Nou dát was ’t, veel smeuïger kan ik ’t niet maken. A.s. dinsdag kunnen we ‘m gaan ophalen. Ohjah, we hebben wel besloten dat Robin vanaf dát moment in ’t opvolgstoeltje kan en dat we dus de Maxi Cosi, de Easybase en de kinderwagen met álles er op en eraan gaan verkopen.

12 reacties »

 • Gaaf bakkie Cat. Echt heul mooi. En wat zit die kleine dame al strak in haar stoel. Heel veel en heel lang plezier met jullie nieuwe auto.
  en

  Reactie door ien op maandag 2 november 2009 om 22:24


 • Wauw, die is gaaf! Dat is zeker wel een auto om met de hele fam in te rijden. Gaaf ook, zo’n panoramadak. En erg fijn dat paps kon helpen. Zonder auto ben je echt nergens, als je die vrijheid eenmaal gewend bent.

  Reactie door Ruthy op maandag 2 november 2009 om 16:36


 • Wat een mooie auto zeg. Ik heb ook een peugeot, huppelup nul zeven en die bevalt me prima.
  Hiervoor hadden wij een auto waar in de kofferbak 2 extra stoelen zaten. Echt veel plek had je niet voor lange benen. En bagage kon dan bijna niet meer mee.
  Veel rijplezier met jullie auto!

  Reactie door Saskia op maandag 2 november 2009 om 13:20


 • Mooie auto hebben jullie gekocht!
  Hier kan je weer even mee vooruit en lekker als het hele gezin er in kan.
  Hier heb ik ook dankzij mijn ouders een auto kunnen kopen en braaf iedere maand aan het aflossen zonder rente 😉
  Veel rijplezier!

  Reactie door Marjolein op maandag 2 november 2009 om 12:38


 • Mooie auto!
  En Peugeot rijdt heerlijk, heb zelf een 206.

  Reactie door Marije op maandag 2 november 2009 om 12:28


 • GEFELICITEERD met jullie nieuwe auto. Dit is echt een hele fijne, wij hebben er ook jaren eentje gehad en waren daar erg blij mee. Er kan super veel bagage in en dankzij het dak is ie lekker licht van binnen!

  Reactie door Claudia op maandag 2 november 2009 om 11:58


 • Mooie bak zeg! En een bak met ruimte. WIj hebben een Zafira, maar als alle stoelen bezet zijn heb je dus weing tot geen bergruimte meer over. Meestal klappen we 1 stoel in en da’s dan al stùkken beter. Tís het één of het ander. Als tíe maar rijdt hahaha

  Reactie door Annemarie op maandag 2 november 2009 om 11:42


 • oooh wat een vette bak dus he…*jaloers*
  Zit ik hier nog met mn 3deurs opeltje. Oke, het ding is al jaren trouw aan me…maar met kids….mis ik eigenlijk toch wel die extra deuren.
  Wij moeten nog ff verder sparen……liefje wil scenic…ik vind opel zafira ook wel oke. Alsie maar rijdt toch.
  Maar wat een vette bak

  Reactie door maureen op maandag 2 november 2009 om 9:57


 • Hij is schitterend. En een tegelring? Wat is dat?

  Reactie door 10-eke op maandag 2 november 2009 om 8:37


 • Jeu, een nieuwe auto! Ik wens jullie veel veilige kilometers!

  Reactie door Toaske op maandag 2 november 2009 om 8:29


 • O, wat vervelend, een kapotte auto. Dat is echt 1 van de dingen die echt nooit kapot moeten gaan…
  Gelukkig heb je een hele lieve papa die jullie hiermee helpt. Auto’s zijn altijd van die dure dingen waarvoor je vaak geen geld hebt liggen.
  Mooie auto ook. En het zijn vast fijne auto’s om in te rijden want hier in ons kleine kleine dorpje rijden er zeker een stuk of 6.
  Voor straks weer veel rijplezier!

  Reactie door MaMarjan op maandag 2 november 2009 om 8:21


 • Hihi Cat je schrijft toch ook zo leuk…ik hoor je het zeggen (nu heb ik je in juli jammergenoeg niet echt lang gesproken) maar hij is wel helemaal gaaf en zo te zien vind Robin dat ook. Vaders moeten er voor dit soort dingen gewoon wel eens zijn, dat zou mijn paps ook doen. In ieder geval hebben jullie weer een toetoe om mee te rijden enne Kelly Familie…..misschien beter de Von Trapp…. Dooo a deer a female deer….*lol*

  Reactie door San op maandag 2 november 2009 om 8:11


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter