okt

27

 
2 retourtjes Kinderarts a.u.b.

Zowel gisteren als vandaag zat ik met m’n kind bij de kinderarts. Gisteren met Jonne, vandaag met Robin. Ze hebben hádden tot nú toe allebei ’n ándere arts, en die hebben nooit op dezelfde dag spreekuur, vandaar. Handig? Nee natuurlijk niet alleen kón dat destijds ff niet anders. Maar ’t is nu aangepast, Jonne gaat vanaf nu ook naar dezelfde arts als Robin.

Maargoed, hoezo kinderarts? Op zich niets schokkend hoor. Met náme omdat ze beiden chronisch verkouden zijn.En met aan weers zijden astma en allergieën in de familie, wil ik dat uiteraard (voor zover mogelijk) zo goed mogelijk in de gaten laten houden. De vorige keer dat ik ‘r met Robin was, kreeg ze ’n puf met Berodual. Da’s leuk maar dat werkt slechts héél erg tijdelijk. Nu krijgt ze ’n puf met ’n ontstekingsremmer. Vraag me niet welke, ik moet ‘m nog halen 😉 De arts van Jonne heeft nix voorgeschreven. Ze zegt dat ‘r eigenlijk niet zoveel aan te doen is. Ik mág ‘m eventueel af en toe ’n een Berodual puf van z’n zusje geven, kijken of dat helpt (Jonne was vorige week nl nogal benauwd) maar wb die chronische verkoudheid, die ook ná de neusamandelverwijdering nog stééds onverminderd doorgaat, ziet zij (die arts dus) geen specifieke oplossing. Niet dat ik twijfel aan haar oordeel hoor maar eigenlijk vind ik ’t wel prettig dat Jonne de volgende keer naar die arts van Robin gaat, wellicht komt hij tot nieuwe inzichten en ideeën.

Wat op zich dan wél weer grappig is, is dat beide kids weer zijn gewogen en gemeten. Jonne is nu 99 cm en weegt 17,45 kg. Robin is 69 cm en weegt… ehm… hmmm, wat wás ’t nou? ruim 8 kg. Ik zat net ff naar wat groeigrafiekjes te kijken, Jonne woog, toen hij zo oud was als Robin nú, rúim 3 kg meer en was ook plm 3 cm langer…

Overigens heb ik Jonne laatst tóch maar weer ’n speentje gegeven hoor. Geen nieuwe gekocht ofzo, gewoon ééntje van Robin. En geloof ’t of niet: ’t inslapen gaat weer ’n stúk rustiger. Ik weet niet wat ’t is en ik maak me ‘r ook verder niet druk om hoor. Hij mag ‘m, nét als voorheen, alléén in bed en vaak heeft ie ‘m ook alleen maar tijdens ’t voorlezen en ’t inslapen in z’n mond. En als dit ons állemaal een bétere nachtrust geeft, dan vind ik ’t hélemaal bést, al slaapt hij op z’n 16e nóg met ’n speen, hihi.

Dan nog iets ánders: mijn vader heeft gisteren 3 tubes textielverf / vloeibaar rubber meegenomen om op Robin haar maillots te doen als antislip. Heb nu 2 maillotjes voorzien van wat stippen, zal er mórgen één aantrekken, ’s kijken of het ’t gewenste resultaat (meer grip met haar knieën op de grond) geeft.

9 reacties »

 • Wat een idee van die textielverdf, werkt het? Misschien dan ook een optie voor hier. Gat in de markt Cat, misschien iets om eens verder over na te denken. Balen dat ze beide zo verkouden zijn, hier telkens bij Charlotte looporen, die ook maar niet weg willen lopen. Trouwens hier wil Charlotte ook alleen haar speen als ze in bed ligt en slaapt ze dan spuugt ze hem uit. Verder maalt ze er echt niet naar….beide nooit gedaan gelukkig.

  Reactie door San op maandag 2 november 2009 om 9:29


 • ik ben logopediste en krijg heel veel kindjes in mijn praktijk met problemen door langdurig speen gebruik
  De mondmotoriek wordt niet goed ontwikkeld, door langdurig speengebruik
  dus zou toch overwegen om er van af te komen

  Reactie door Cobi op zaterdag 31 oktober 2009 om 10:23


 • Hoi,
  Goh, vervelend zeg dat je bij de kinderarts aan het rennen bent. Ja, hier idem he.. Noah zit ook weer op de astma
  pompjes.( ja hij ZIT er niet op he…) hier dus ook astma en allergieen in de familie. Hij is nog te jong voor een betrouwbare allergietest..dus ook maar wat aanklooien. Is ook nog steeds verkouden terwijl hier dus ook de amandelen ( neus EN keel verwijdert zijn) het enigste wat ik nu WEL merk is dat hij er dus niet meer ziek van is. Eerst was hij altijd doodziek en nu gewoon verkouden en that’s it.Maar oke.. ik hoop dat jullie een gauw een oplossing vinden want leuk is anders he.
  En dat speentje?? geheel mijn mening hoor ! zoals je het opschrijft.: als hij 16 is heeft ie hem vast niet meer..of wel… :biggrin:

  Reactie door Tan op donderdag 29 oktober 2009 om 23:06


 • Fijn dat ze nu allebei naar dezelfde kinderarts gaan. Is toch ook veel makkelijker. En idd wie weet heeft de andere kinderarts een andere kijk op Jonne.

  Succes met je mooie tweetal.

  Reactie door Claudia op woensdag 28 oktober 2009 om 15:01


 • Het is goed om er bijtijds bij te zijn. Ik wwet nog hoe lang je er met Jonne mee hebt gelopen.
  Ook fijn dat ze nu dezelfde kinderarts hebben. Werkt ook veel prettiger.
  wat een oplossing van je vader!

  Reactie door Marjolein op woensdag 28 oktober 2009 om 12:31


 • We hebben hier ook een bijna kruipertje. Tja met die gladde vloer van ons (en die op het KDV is ook al zo glad) schiet het niet echt op. Hmm, misschien ook maar aan het vloeibaar rubber. Alleen nog even verzinnen waar we het op gaan doen… Jongetjes in maillotjes is ook zo iets.

  Reactie door rinskje op woensdag 28 oktober 2009 om 10:19


 • Heel vervelend zeg allemaal. Op zich niks ernstigs, maar ik weet wat het is om iedere keer naar het ziekenhuis te moeten. Mijn jongens hebben ook allemaal dezelfde arts, en ik leerde er wel van. Als ik er met één moest nam ik ze standaard allemaal mee, anders zat ik er inderdaad de week daarop met wéér één! Ik moet over 2 weken weer geloof ik. Uiteindelijk valt er buiten druppels ook niet veel aan te doen. Ja..overheengroeien, maar dat kan dus lang duren 🙁
  Maar Jonne is een echte kerel zeg, Manon weegt rond de 13/14 kilo en is wel langer als een meter. Zij is dan ook wel heel tenger hoor. En wat grappig zeg die majootjes, ben benieuwd of het helpt!

  Reactie door Annemarie op woensdag 28 oktober 2009 om 9:35


 • Ach, Jamie (bijna 4) heeft ook nog z’n speentjes en Robin heeft totdat ze ging wisselen haar speentjes gehad. Als zo’n kind zich er nu veilig en prettig bij voelt, vind ik het best. “De maatschappij” bepaalt niet hoe ik met mijn kinderen omga (op dit detailniveau dan) !

  Reactie door Xandra op woensdag 28 oktober 2009 om 9:24


 • textielverf/vloeibaar rubber? in 1 tube/flacon? Daar ben ik dan weer nieuwsgierig naar. Dat zou nl betekenen dat ik niet zelf de rubber hoef te kleuren met, ik dacht latexverf. Wil je me dat even laten weten?

  Reactie door 10-eke op woensdag 28 oktober 2009 om 9:08


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter