jul

21

 
Meet the parents

Gisteren waren mijn ouders op visite. Die wonen niet écht in de buurt, dus die komen vaak ’n hele dag. ’s Middags kwamen ook Erik z’n ouders (die wel in de buurt wonen en die ’t, naast de kleinkinderen, ook leuk vinden om mijn ouders te zien) ff langs. Het was zowaar bést mooi weer dus hebben we lekker in de tuin gezeten… nou ja, lekker… ik voel me momenteel zwaar beroerd. Catje heeft amandelen, oh als eieren zo groot! Vrij vertaald naar dit gedicht. Inclusief stierennek, zweetaanvallen en gewrichtspijn. Neeee, don’t worry, nix Mexicaans ofzo. Gewoon ’n ordinaire Hollandse but-zomer griep. Ik voel me zo ziehielugggg!!! M’n buurman was zo aardig om ff voor me naar de apotheek te gaan voor ’n pot Tijgerbalsem en ’n doosje strepsils. Dat eerste helpt wel ’n btje, die strepsils heb ik na een halve snel terzijde gelegd. Wat is dát vies zeg! Ik heb ’t maar ’n btje verdoofd met ijsklontjes maar als iemand ’n goed middel tegen ontzettende keelpijn kent, dan hoor ik ’t graag.

Gelukkig ging Jonne vandaag naar ’t KDV. “Gelukkig” klinkt misschien ’n btje bot maar als ik me zó voel, heeft ie aan mij ook niet veel en daar kan ie lekker spelen. Robin heb ik wel thuis gehouden. Vond ‘r namelijk gisteren nogal aan haar oortje zitten dus wilde ik ff aanzien hoe ’t ging. Heb d’r lekker bij me in bed genomen en dat ging prima. Allebei veel geslapen en op de momenten dat ze wakker was, lag ze heerlijk te kraaien en van d’r rug naar d’r buik te draaien. Oh en ik heb ‘r eigenlijk niet meer aan d’r oortje zien zitten dus als dat zo blijft, gaat ze morgen denk ik wél naar ’t KDV.

Ennieweej, ik ga weer snel ’n tukkie doen. Heb wel weer genoeg achter m’n laptopje gezeten. Maar wilde deze mooie plaatjes tóch ff met jullie delen.

19 reacties »

 • Leuk he als de schoonouders het goed kunnen vinden. Mijn ouders en schoonouders kunnen dat ook 😉 en dat is erg leuk. Zelfs zonder ons kunnen ze meeten :silly:

  Reactie door Prinsesje op woensdag 29 juli 2009 om 19:22


 • Ohh ik ken het zo ik heb ze ook nog steeds die amandelen en wat bij mij altijd werkt als ik keelpijn voel opkomen: gorgelen met zout, heel smerig maar wel effectief. En anders idd toch een keer naar de KNO-arts toe. Leuk dat jullie beide ouders er waren, zal Jonne helemaal geweldig hebben gevonden en Robin ook ( al zal die het nog niet echt beseffen). :cheerful:

  Reactie door San op donderdag 23 juli 2009 om 22:52


 • :biggrin: Oh maar ik weet wel wat!!!
  Men neme een telefoon, maakt een afspraak met de huisarts en vraagt dan voor een doorverwijzing naar de KNO. Dan maak je een afspraak al daar en laat je je amandelen gewoon weg halen.. zo gepiept en tja…. ik kon na 5 dagen ook weer gewoon aan de BBQ :tongue:

  Oplossing 2.. uitzieken en hopen dat het snel weg trekt..

  Leuke pics van de ouders 😉

  Reactie door Hannah op woensdag 22 juli 2009 om 23:04


 • Zeker super mooie plaatjes!
  Mooie foto’s!!!
  Maar echt balen dat je ziek bent!
  Enorm veel beterschap…

  Liefs Mye

  Reactie door Mye op woensdag 22 juli 2009 om 22:50


 • Oei, klinkt niet zo goed, amandelen als eieren zo groot. Een remedie weet ik er niet tegen.

  Leuk dat alle opa’s/oma’s/ouders op visite kwamen. Gezellig hoor zo met zijn allen. En het was erg lekker weer. Beetje jammer dat je je zo brak voelde dan.

  Reactie door Ruthy op woensdag 22 juli 2009 om 22:25


 • jee meis, beterschap en ik heb niet alle tips gelezen, maar trachitol doe ’t altijd prima ! Op die spulletjes na die ik altijd uit Italië meeneem, die roelen big time ! Heb jij wat aan…

  Sjee Cat, je lijkt belachelijk veel op je vader zeg, nienormaalnie !
  Nu lekker slapen en snel beter worden hoor ! Kun je weer lekker loungen want het mooie weer is on its way !

  Reactie door Jis op woensdag 22 juli 2009 om 21:52


 • Gerrum, ja, das natuurlijk minder, keelpijn. ja, ik zou inderdaad ook voor die trachitol gaan, MAAR ik zou er dus NIET te lang mee blijven rondrennen want ik las in een van de reacties over een abces dat je kunt ontwikkelen, en dat klopt! pas geleden had een kennis van mij dat: ook eerst de amandelen ontstoken , dat werd een abces. Nou, het is een volwassen ( boom van een ) vent maar hij heef gejankt als ik-weet-niet wat!
  Dussss..hou het effe in de gaten!
  Leuke foto’s trouwens!

  Reactie door Tan op woensdag 22 juli 2009 om 16:08


 • Hm, die keelontsteking is echt bagger; heb er een maand geleden mee thuisgezeten: was een week zoet. Maarre, welke opa en oma zijn nu wiens papa en mama?

  Reactie door Caroline op woensdag 22 juli 2009 om 13:45


 • ten eerste:beterschap! veel koud drinken helpt altijd iets…maar waarschijnlijk niet voldoende.

  ten tweede: leuke foto’s van de “(grand)parents” jij weet ze ook altijd weer zo mooi in een collage te “plakken” :biggrin:

  ten derde: ik wist direct om welk rijmpje het ging, ken je klasiekers 🙂

  oh ja en ten vierde: helemaal niet bot, Jonne heeft dan idd weinig aan je en jij kunt ff bijslapen, prima toch!

  Reactie door masara op woensdag 22 juli 2009 om 11:41


 • Oh die hadden wij ook hier… en de trachitol hielp bij mij niet… we hebben trouwens alle drie wat anders aan onze keel gehad… heel apart… Beterschap!!

  Reactie door Maaika op woensdag 22 juli 2009 om 10:49


 • He Cath,

  Ik zou ook voor trachitol gaan, buiten het feit dat trachitol een beetje verdoofd, heeft het ook een ontstekingsremmende werking. Al vraag ik me af of dat in jou stadium nog gaat helpen, je kunt het altijd proberen!

  Groet,
  Elise

  Reactie door Elise op woensdag 22 juli 2009 om 10:23


 • Als ik het zo lees zou ik er ook maar even naar laten kijken. (maar goed..iedereen moet van mij altijd naar de dokter, terwijl ik er zelf zelden heen ga..whoehahaha) Maar wat Ien ook zegt. En anders duurt het vaak zò lang voor je er weer bovenop bent.
  Suoer foto’s van wederzijdse ouders!

  Reactie door Annemarie op woensdag 22 juli 2009 om 10:20


 • Gétver dat je zo ziek bent zeg!
  Die oranje (=sinaasappel) Strepsels zijn toch wel lekker?
  (trachitol kan ik niet tegen, daar krijg ik blaren van op mijn tong…)
  Veel beterschap!

  Reactie door Saskia op woensdag 22 juli 2009 om 9:51


 • Lekker zeg, je ouders even over de vloer. fijn dat ze zo met elkaar op kunnen schieten, dat gaat ook wel ‘ns anders. Hoop dat je je snel weer fitter voelt.

  Reactie door Toaske op woensdag 22 juli 2009 om 9:42


 • Een lepel ketjap… niet echt smakelijk, maar smeert de keel, zodat het niet zo ruw aanvoelt.
  Aangezien dit niet echt een verleidelijk hapje is, is trachitol misschien een betere oplossing…

  Reactie door Lotte op woensdag 22 juli 2009 om 9:39


 • Ik zou ook voor de trachitol gaan, dat verdooft de keel idd en als je het pilletje te lang op 1 plek op je tong laat liggen wordt ook dat verdoofd 😉
  Keelpijn is ook zo’n rotpijn. Beterschap!

  Reactie door MaMarjan op woensdag 22 juli 2009 om 9:05


 • Leuke fotoreportage van de grootouders. Leuk om ze zo bij elkaar te zien.
  Ik hoop niet echt dat het iets met je amandelen is, want strax moet je nog geopereerd worden 😉
  Heel veel beterschap, maar dat zal ook wel lukken met die kleine meid om je heen!

  Reactie door Marjolein op woensdag 22 juli 2009 om 8:08


 • Oh Cat ik had met pinksteren mijn amandelen onstoken, kon mijn eigen speeksel niet meer doorslikken en een uitstraling naar de oren, ik dacht dus eerst dat ik oorpijn had. Ga naar de dokter en haal een kuurtje want dit is zo pijnlijk en zo langdurig. Ik ben echt doodziek geweest en helemaal gek werd ik ervan. Hou het goed in de gaten meid want je kunt een abces ontwikkelen en dan moet je accuut naar de kNO arts. Nou ik weet je wel op te beuren hé. Maar serieus onderschat het niet. Ik hoop het nooit meer mee te maken. Leuke ouders hebben jullie en beterschap hé.
  Ien

  Reactie door Ien op dinsdag 21 juli 2009 om 23:52


 • Trachitol helpt goed tegen keelpijn; verdooft je keel iets, waardoor je er minder last van hebt. Helpt mij altijd wel! Hibitane schijnt ook wel te helpen, maar ik ga toch voor de eerste.. beterschap!

  Reactie door Ilse op dinsdag 21 juli 2009 om 23:29


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter