okt

31

 
Jonne’s bedgeheimen èn moeders bij de gyn

Vanavond ging ’t naar bed brengen niet zo gemakkelijk als gisterenavond. Ik had namelijk een “anti-uit-bed-val-rekje” aangeschaft en da’s natuurlijk ook héél interessant… tóch ff proberen of je ‘r wél uit kan… ja dat lukt… en je kon ‘r ook weer in… en weer uit… en weer in… enz enz. Gelukkig heb ik het oude ledikantje nog niet uit elkaar gehaald (staat tijdelijk ff op onze slaapkamer) dus uiteindelijk heb ik ‘m daar maar even ingelegd en toen hij sliep, heeft Erik ‘m in z’n eigen bedje gelegd. Tot nu toe gaat dat prima. Wordt vervolgd…

Maargoed, vandaag moest ik dus naar de gyn om ’s te kijken of en waarom ik idd weinig vruchtwater heb. Als ik héél eerlijk ben, werd het ons (Eer was uiteraard mee) niet echt duidelijk of zij dat ook vond maar het zál wel want ze wil ’t blijkbaar tóch in de gaten houden. Dat houdt in, dat ik vanaf nú niet meer naar de gewone verloskundige praktijk (best jammer want ’t waren allemaal leuke meiden, zéker nu Drakenstein met pensioen is) ga maar bij haar onder toezicht blijf. Daarnaast houdt dat dan ook in, dat ik verplicht in ’t ziekenhuis zal moeten gaan bevallen. Tja… hmmm… nou ja, dat moet dan maar. Op zich had ik die keuze liever zélf gemaakt. Jonne is natuurlijk ook in ’t ziekenhuis geboren maar dat was pas, toen bleek dat ik toch de hulp van ’n vacuümpomp nodig had. Niet dat ik daar problemen mee had hoor, alles is prima verlopen maar ik vond ’t eigenlijk wel relaxed dat ik tot op ’t laatste moment thuis kon blijven. Geen idee wat daarvoor de standaard is… op welk moment je dan richting ziekenhuis moet/gaat.

Daarnaast wordt dochterlief dan ook in Schiedam geboren aangezien ’t ziekenhuis in Vlaardingen binnenkort zal worden gesloten. In Schiedam is een geheel nieuw hospitaal herrezen dat per 1 januari 2009 zijn deuren zal openen. Niet dat dat míj uitmaakt, maar paps is Vlaardings hé, en tussen deze 2 dorpen schijnt ’n aloude vete te woeden. Hihihi, nah, dan gaan we toch gewoon lekker naar Amsterdam? Of zullen we vlák voor de uitgerekende datum tóch nog ’s ff op vakantie gaan naar Frankrijk ofzo? 😉 We zullen ’t allemaal wel zien. Over 2 weken moet ik weer terugkomen bij de gyn. Bijkomend voordeel is overigens wél dat ‘r steeds echo’s worden gemaakt. Nah, dát vind ik natuurlijk hélemaal niet erg al hoop ik dat er de volgende x wat duidelijke foto’s worden afgedrukt. Ook hiervan zullen wij u uiteraard op de hoogte houden.

9 reacties »

 • Ik ben in Schiedam geboren en ben verder héél normaal :happy:

  Reactie door Suus op woensdag 5 november 2008 om 23:05


 • Sjeeeeee, ben ik een paar weekeis afwezig en ben jij gewoon ineens heel erg aan het groeien, weet iedereen dat je een meiske krijgt en ligt Jonne in een groot bed.
  Het moet niet gekker worden, hihi…

  Mooi buikkie hoor en ach die eeuwenoude vete tussen die dorpen (*gniffelt*) moet ook maar eens ophouden. Raar gedoe ! Over twee weekies staan we weer te klappertanden op die Vlaardingse kade trouwens, hij komt, hij komt…

  Reactie door Jis op vrijdag 31 oktober 2008 om 23:31


 • Bij ons is de oudste juist een vlaardingse, omdat zij in t ziekenhuis is geboren en de andere 2 thuis.. Bij haar moest ik erheen omdat ik ruim 2 weken over tijd was en uiteindelijk kwam er bij het laatste stuk een pomp aan te pas… De andere 2 zijn binnen een paar uur thuis geboren. Dat is gelukkig goed gegaan maar vooral de laatste vond ik erg heftig omdat haar hartslag daalde terijl ik geen weeen meer kreeg. Dat was hard werken. Dus misschien juist wel lekker hoor dat ziekenhuis! Fijn dat je goed in de gaten gehouden word, kan je lekker blijven genieten!

  Reactie door tineke op vrijdag 31 oktober 2008 om 20:40


 • Mooi buikje!! En wat je zegt, die echo’s zijn mooi meegenomen. Ik ben bij Kate ook in het ziekenhuis bevallen, achteraf helemaal niet nodig maar kan me voorstellen dat je dat zelf in de hand wilt hebben. Ik ging naar het ziekenhuis met zes centimeter en ben er maar heel even geweest, was binnen zes uur bevallen (van 0 centimeter tot kind op m’n buik hahaha) om half drie ’s nachts en de volgende ochtend lag ik alweer thuis in m’n schone bedje (dat is dan wel weer een voordeel lijkt mij!).
  Kate ligt nog steeds in haar ledikantje…vroeg mezelf net deze week af wanneer het tijd wordt voor een groter bedje maar ze slaapt nu zo heerlijk en dat wil ik graag zou houden dus zolang ze nog niet klem ligt verandert er hier helemaal NIETS!
  Veel succes vannacht!!

  Reactie door Aagje op vrijdag 31 oktober 2008 om 16:40


 • Hee, leuk bedje! In mijn mail had ik je al verteld dat wij ook niet kunnen slagen voor een groot bed. Die kleine bedjes zien er veel leuker, liever etc uit.
  Misschien ga ik toch nog maar even googlen of op marktplaats kijken voor een klein bedje. Mooi buikje trouwens, dan is die van Esther iets anders om te zien. Krijg jij vast ook nog haha

  Reactie door Marjan op vrijdag 31 oktober 2008 om 14:57


 • Wel jammer dat je in t ziekenhuis moet bevallen. Ik weet nog, tóen….en dat we ook in ’t ziekenhuis waren…en dat ik het achteraf maar onzin vond. Maja, ’t zekere voor ’t onzekere he.
  Ach en idd, die echo’s zijn zo erg niet. Elke keer even in de buuk gluren naar t kleine meisjeskindje.
  Hey, ’t buikje groeit lekker door denk….leuk jurkje…of wat t ook is, heb je aan.

  Reactie door maureen op vrijdag 31 oktober 2008 om 10:36


 • Mooi buikje heb je al!!! Het is wel lekker dat ze je goed in de gaten houden, maar een beetje extra uitleg is ook wel weer lekker.
  Ik ga natuurlijk ook in het ziekenhuis bevallen dit keer. Ik heb een medische indicatie wegens de keizersnede die ik bij Vincent gehad heb. Maar ik vind het prima. Ik ben de vorige keer helemaal in de watten gelegd daar. En ik vind de gyneacologen tijdens een bevalling ook veel liever dan tijdens een spreekuur.
  Die extra echo’s zijn helemaal niet verkeerd. Ik hoop dat ik wanneer ik overgedragen ben met 36 weken ook wekelijks een echo krijg 😉

  Reactie door Marjan op vrijdag 31 oktober 2008 om 10:26


 • haha, onze oudste is de enige vlaardingse hier in huis omdat zij daar in t ziekenhuis is geboren, de andere 2 thuis.. Tja, dat nieuwe ziekenhuis, per wanneer moet dat klaar zijn dan? Het ziet er al best mooi uit maar volgens mij nog lang niet af.. Bij mijn oudste moest ik naar het ziekenhuis met 5 cm ontsluiting omdat ze al ruim 2 weken te laat was. Ik weet verder ook niet welke norm ze hanteren daarvoor, bij de andere 2 was ik blij dat ik gewoon thuis kon blijven.. Schijnt een zeldzaamheid te zijn hoor schiedamse thuisbevallingen..
  Over Berendsen heb ik veel gehoord ja, maar ik zat daar niet dus ken ze verder ook niet..
  Wel fijn toch dat je zo goed in de gaten gehouden wordt! Geniet nog maar lekker!

  Reactie door tineke op vrijdag 31 oktober 2008 om 9:50


 • Fijn dat ze je dat daar dan zo goed uitleggen, zeg :-S Maar goed, het is wel goed dat je goed in de gaten wordt gehouden. En het wordt al een mooi buikie!

  Ja, ik ben beide keren naar volle tevredenheid in het ziekenhuis bevallen. Bij Yuri had ik geen medische indicatie, maar wat was ik blij dat ik voor een ziekenhuisbevalling had gekozen. En vanwege de moeizame eerste bevalling, moest ik bij Quinten ook in het ziekenhuis bevallen. Bij Yuri ben ik al vrij vlot naar het ziekenhuis gegaan, op zo’n vier centimeter ontsluiting.
  Bij Quinten vroeg ze me gelijk naar het ziekenhuis te komen en daar aangekomen had ik al zo’n zes centimeter.

  Reactie door Lia op vrijdag 31 oktober 2008 om 9:15


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter