nov

14

 
Bij de gyn en naar de arbo arts

Laten we ’t vandaag ’s ff niet over Jonne’s slaapgedrag hebben. Is ook niet nodig, ’t ging vannacht prima en ik moest ‘m vanochtend zowaar wakker maken dusseh.. 😉

Gisteren moest ik weer langs de gyn. Tja, nog steeds weinig vruchtwater maar nix alarmerends ofzo. Daarnaast groeit dochterlief prima. Toch willen ze ’t in de gaten houden, nah, ik vind ’t prima. Heb ook ff aangekaart dat ik best veel pijn in m’n buik heb en ook harde buiken enzo. Vroeg me af of dat te maken had met m’n werkomgeving. De loods waar ik werk, is nou niet de meest ideale werkplek voor ’n zwangere. Stoffig, smerig, niet goed geïsoleerd en ’t meurt er als ’n turkse autogarage (weet ik toevallig omdat ik ónze auto ook altijd bij ’n turkse autogarage breng… ’n héle goeie overigens, dát wel!!) Krijg ‘r bést wel hoofdpijn van. Op zich niet gek dat ’t daarnaar ruikt, de mannen hebben namelijk als hobby om hun oldtimers op te knappen en daar komt ’t nodige (auto!!!!-)spuitwerk bij kijken. Nah, en nog meer van dat soort rotzooi.

Voor ’t werk zélf (ongelófelijk boeiende administratieve registraties) (gaaaaap) hoef ik daar echt niet te zitten. Ik zit de godganze dag in m’n eentje, de telefoon gaat zélden en aanloop is ‘r ook niet, dus die bonnen e.d. kan ik ook nét zo goet mee naar huis nemen. Met één simpele handeling kan ik vanuit huis inloggen op ons systeem. Maar ik geloof dat de baas dát niet zo ziet zitten, helaas… god knows why…

Ik heb de gyn met moeite kunnen overtuigen dat ’t écht geen feest is om daar de hele dag te zitten en dat ik me écht afvraag of ’t wel goed is om daar in die gore dampen te zitten. Ik mag iig ’n weekje thuis blijven. Daarnaast adviseerde ze me om contact op te nemen met de bedrijfsarts. Daar moet ik nu a.s. dinsdag naar toe. Om half 5 :-S Net ’t moment dat ik Jonne uit het KDV moet halen… Nou goed, dan gaat ie maar ff mee, kan helaas niet anders. Van die bedrijfsarts moet ik nagaan wát voor stoffen er daar allemaal worden gebruikt. Nah, dat zal lekker worden. Betwijfel of dat allemaal ergens vast ligt. Want de artikelen die ze echt nodig hebben voor de officiële werkzaamheden (het repareren van slangen van baggerschepen, boeiend hé) dát ligt allemaal keurig achter slot en grendel. Dat is ’t niet. Het gaat dus met náme om die dingen die gebruikt worden voor de hobbys van de heren. ’t Spuiten van de auto onderdelen, de straalkabine, enz enz.

Nou goed, om dit verhaal niet nóg “stoffiger” te maken, brei ik ‘r nu maar weer ’n eind aan. Veel meer interessants heb ik toch niet te melden. We gaan ’n lekker rustig weekendje tegemoed met niet al te veel plannen. Nope, we gaan niet, zoals zij naar de intocht van de Sint in ’t durrup. Daar wacht ik lekker nog ’n jaartje mee (of misschien wel 2 ;-)). Wellicht dat ik nog ’n btje verder ga freubelen aan ’t geboortekaartje.

7 reacties »

  • Dat klinkt niet echt als een frisse werkplek voor een zwangere vrouw.
    Hopelijk kom je er een beetje uit met wat voor materialen er allemaal word gewerkt en kan de bedrijfsarts daar een mooi oordeel van maken. Zeker als je je er zo beroerd door gaat voelen denk ik dat dat al signaal genoeg is. Succes!

    Reactie door Fee-Luna;s mama op maandag 17 november 2008 om 9:57


  • Bah zeg das niet echt lekker werken en ik zou zeggen opletten, niets is zo belangrijk als de kleine in je buik. Moeilijke beslissingen allemaal, dat heb je gewoon niet nodig nu!

    Reactie door San op zondag 16 november 2008 om 22:31


  • Hee Cat

    Je hebt weer een baan. Wat goed. Heb je nog een gouden handdruk mee gekregen van je vorige baan?? Maar even serieus, je moet echt niet in al die giftige dampen gaan zitten hoor. Zo wie zo niet als je zwanger bent lijkt mij. Ik schrok er een beetje van, dat kan toch niet goed zijn. Ik wil je niet ongerust maken maar ws weet je het zelf ook wel. Nah ja waar bemoei ik me mee, maar moest het wel even kwijt.
    Heb een goed weekend, Wij gaan Sint en zijn Pieten zo even binnen halen en dan mag ik even werken tot maandagmiddag. Ga wel even naar huis om te slapen hoor.
    Ien

    Reactie door Ien op zaterdag 15 november 2008 om 8:55


  • He getsie zeg! Werk moet wel leuk blijven. Meer nog: veràntwoord!! Zou dr maar boven op zitten als ik jou was!
    Geniet van je weekend!

    Reactie door Annemarie op vrijdag 14 november 2008 om 22:58


  • Is dit een vaste baan of via het uitzendbureau? Ik wist wel dat je iets anders had, maar ik heb wellicht gemist wat het was (of je hebt er nog niet over gelogd). In ieder geval: er is niets zo belangrijk als beebie in buik, dus ben er zuinig op!

    Reactie door Toaske op vrijdag 14 november 2008 om 20:19


  • Dat is niet goed hoor, zo vroeg harde buiken! Ik had er toen nog bijna geen last van. De laatste weken komen ze wel vaak opzetten (en ze zijn een stuk pijnlijker als toen met Vincent) maar dat is nu als voorbereiding op de bevalling. Ik hoop dat het gesprek met de Arbo-arts positief zal zijn en hij ook zal zorgen dat je wat meer rust kunt nemen!

    Wij slaan de intocht morgen ook over. Volgende week komt ie hier in het dorp, daar gaan we wel naar toe en de week erna komt ie op Eric’s werk dus dan ziet ie hem al vaak genoeg!

    Reactie door Marjan op vrijdag 14 november 2008 om 16:25


  • Fijne gyn is dat, je hebt toch potverdorie niet voor niets pijn in je buik? toen ik bij mijn zwangerschap van Quinten met 29 weken zo ongeveer op mijn tandvlees liep, stond zij erop dat ik halve dagen ging werken en schreef ze zo een brief voor de arboarts.

    Wij gaan morgen overigens wel naar de intoch van de Sint! Hoop dat het weer wat beter is dan.

    Sterkte in ieder geval, meid!

    Reactie door Lia op vrijdag 14 november 2008 om 15:46


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter