jan

30

 
Hoe’stie

Vanmorgen maar weer ’s met m’n huisarts gebeld. Deze keer voor mezelf. Ik word namelijk HE-LE-MAAL lijp en doodmoe van dat gehoest. Het hóudt gewoon niet op. Die kuur die ik vorige week heb gehad (jah, ik had ‘r ook één, net als Jonne), heeft ook werkelijk hélemaal nix veranderd. Dusssss… maar weer ’s gebeld tijdens ’t telefonisch spreekuur. Hij wilde me tóch graag zien en beluisteren daarom vanmiddag maar ff langs gegaan.

Vanmorgen had ik sowieso al ’s gegoogled op hoestdrank en zwangerschap. Wat je nou wél en niet mag. Daaruit bleek, dat je Noscapine best mag innemen dus dat heb ik eerst maar gehaald, voor ’t geval dat mijn huisarts nix zou geven (goeie man maar hij is nogal terughoudend in ’t voorschrijven van medicijnen, zéker tijdens zwangerschap).

Ennieweej gelukkig schreef hij me toch iets voor, teweten codeïne pilletjes. Dat schijnt de hoestprikkel te verzachten. 3x per dag 10 mg. Ik ben benieuwd. (houdt wél in, dat ik de Noscapine ff opzij moet zetten maar als ’t werkt, vind ik dat prima!) Laat ik niet te vroeg juichen maar ’t lijkt idd wel alsof de neiging tot hoesten íetsje minder wordt en dás toch érg prettig want ik heb inmiddels een héle beurse plek aan de linkerkant onder m’n ribbenkast.

Erik en Hannes zijn op zolder bezig geweest met ’t tussenwandje en gaan morgen weer vrolijk verder. Komt ‘r goed uit te zien, dat weet ik nu al. En ’t blijven toch ook behóórlijke kamers, kejje nágaan hoe groot ie éérst was. Zal morgen ff foto’s maken.

Zondag eindelijk ons verjaardagsfeestje. Ik weet niet of ik de perfecte gastvrouw kan uithangen maar ach, iedereen die al éérder bij ons is geweest, weet dat ie van hárte uitgenodigd is om zélf zijn/haar glas nog ’s lekker vol te schenken. Dat mág bij ons, zovaak als je wil. En op is op. Ik heb ‘r zin in!

Nu ga ik ’n tukkie doen (ja nú al!) want ik kan met moeite m’n ogen open houden…

UPDATE: Het léék te helpen maar heb vannacht tóch weer tot kotsens aan toe liggen hoesten! Fijn hoor, met ’t gevoel in je linker zij alsof je ’n gekneusde rib hebt

9 reacties »

 • nou ik hoop dat ze inmiddels een beetje werken. Balen zeg! Hopen dat het snel over is!
  Sterkte ermee, hoop dat jullie een leuke dag gehad hebben?!
  Enne sneeuw?? niks gezien hier hoor, die paar dwarrels vanmorgen durfde ik geen naam te geven…

  Reactie door tineke op zondag 1 februari 2009 om 19:58


 • Hier helpen de codeïne tabletjes wel als ik manlief mag geloven, balen dat het bij jou nog niet helpt en ik hoop dat vannacht wel een beetje een nachtrust heb gehad voor vandaag. Iedereen zal blij zijn als ze lekker warm binnen zitten, zooitje gluhwein maken :-) Fijn dat Jonne 3 mrt aan z’n amandelen wordt geholpen en ik hoop dat dat gelijk bij hem gaat helpen. Wens ik jou een hele gezellige dag vandaag zonder hoest!

  Reactie door San op zondag 1 februari 2009 om 8:31


 • Vervelend hoor, dat het niet overgaat.
  Beterschap!
  Ondanks dat fijne dag zondag :D

  Reactie door Marije op zaterdag 31 januari 2009 om 11:29


 • Hey schat, luister ‘s…
  Die codeïnetabletjes helpen echt retegoed als je moet hoesten vanwege griep oid. Vertrouw me, ik weet er alles van.
  Volgens mij heb jij de “zwangerschapshoest”. Ja sorry, maar weet ook niet hoe ik het anders moet zeggen. Mijn vriendin heeft haar hele zwangerschap te erg gehoest gewoon. Verkouden en hoesten, idd tot aan de drek toe. Vreselijke zorgen maakte ze zich over de bevalling, want als ik moet hoesten dan…
  De arts in het ziekenhuis die haar helemaal binnenstebuiten had gekeerd verzekerde haar ervan dat het op het moment supreme echt weg zou zijn. En zie daar ! Zijn bewering klopte helemaal. En na haar zwangerschap was het hoesten meteen minder en al heel snel helemaal weg. Nog steeds is het een raadsel waar het precies door komt, maar wij houden het maar op zwangerschapshoest.

  Je hebt er natuurlijk geen reet aan want er is/was geen medicijn , maar misschien helpt het toch een beetje te weten dat er lotgenoten zijn ? Muntendrop helpt, is niet zout maar mag je toch niet teveel van snoepen nu je zwanger bent…

  Sterkte iig ermee, heb echt met je te doen. Hang in there !

  Liefs en knuffel *zucht* helpt ook al niet !

  Reactie door Jis op zaterdag 31 januari 2009 om 10:00


 • Gelukkig was de huisarts nu niet zo terughoudend en lijken de pilletjes te werken.
  Met nog maar een kleine anderhalve maand te gaan kan ik me voorstellen dat je wel aan wat echte rust toe bent.

  Reactie door Fee-Lunas mama op zaterdag 31 januari 2009 om 7:05


 • Codeine is heerlijk, ik heb ze hier standaard in huis tegen het hoesten. Gelukkig heb ik deze winter een goede weerstand en nergens last van.
  En zelfbediening is het toch altijd, nadat jij het eerste drankje hebt ingeschonken? ;-)

  Reactie door Esjuh© op zaterdag 31 januari 2009 om 0:08


 • Ik weet er alles van! Ik heb in totaal zo’n 5 a 6 weken lopen hoesten. 3 of 4 weken op het eind van de zwangerschap en daarna nog 2 weken na de bevalling (is ook geen pretje als je een paar hechtingen hebt ;-))
  Ik had van de huisarts zowel Noscapine als Codeine voorgeschreven gekregen. Noscapine mocht ik overdag gebruiken en de codeine alleen ’s nachts.
  Ik hoop dat het jou beter helpt dan mij, al kon ik toen wel iets beter slapen!

  Reactie door Marjan op vrijdag 30 januari 2009 om 23:49


 • Slaap lekker en hopelijk ben je snel van die nare hoest af. Fijn weekend en een goed feest zondag.

  Reactie door Toaske op vrijdag 30 januari 2009 om 23:18


 • Nou meid, dat wordt aanpoten voor Erik, want met codeine kun je heerlijk slapen! Ik wel in ieder geval… ;-)
  En maak je niet druk over zondag, dat komt helemaal goed. (Oops, ik moet nog een dvd of twaalf branden…)

  Reactie door Cynthia op vrijdag 30 januari 2009 om 21:45


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: