dec

19

 
Atje Keulen-Deelstra eat your heart out!

Gisteren zijn we gaan schaatsen! Helaas was ’t maar héél kort. We waren natuurlijk weer véél te laat van huis gegaan en de baan zou ’n half uur later alweer worden verhuurd aan vrienden en familie van e.o.a. bedrijf.

Jonne heeft 2 jaar geleden al ‘s op schaatsen gestaan en vond dat erg leuk. Dus ’t was met náme ’n gok wat Robin ervan zou vinden. En tot onze opluchting vond ze ’t hélemaal gewéldig! Jonne vond ’t ook wel leuk maar stond nú op échte (hockey-)schaatsen en niet meer op die dubbele glij-ijzers. Dat maakte het tóch ’n stuk minder eenvoudig. Gelukkig hadden ze op de baan heel handige oranje zeehonden waar je prima achter kan leren schaatsen. Maargoed, het bleef glibberen. Ik zit nu ’n btje te dubben… nog ’n paar van die glij-ijzers aanschaffen óf voor Jonne ’n paar van dit soort gewone schaatsen op de kop zien te tikken. Je hebt tegenwoordig van die meegroei dingen dus die zouden dan ’n paar jaar mee kunnen gaan. Iemand al ervaring met die dingen? Ik hoor ’t graag!

6 reacties »

 • Wat een heerlijke foto’s Cat! (L) Wat een verassing dat je kinderen het leuk vonden,… voor mij een verassing dat júllie het leuk vonden!! 😀 Ik vind schaatsen werkelijk verschrikkelijk 🙂
  Maar ja, je woont in Wanneperveen of niet, dus ook hier hoort schaatsen bij de opvoeding…. *zucht*
  Kussies tot in de sauna

  Reactie door Sigrid op vrijdag 13 januari 2012 om 16:39


 • Zandstraatjes (de ouderwetse doorlopertjes maar dan van rood kunststof) Hij leert dan schaatsen, maar staat dicht op het ijs (meer contact met zogezegd) Beter voor de enkels, leuker voor het kind (want zwikken op “echte schaatsen) en kijken of er bij jullie op de ijsbaan schaatsles is voor kinderen. Want we laten ze allemaal leren zwemmen, maar Nederland-Waterland is dus ook om te schaatsen. (wij vonden leren schaatsen ook bij de opvoeding horen 😉 )

  Reactie door 10-eke op zaterdag 24 december 2011 om 13:29


 • Ik zou die verstelbare ”normale” schaatsen kopen, hoe eerder hij op die gewone schaatsen kan schaatsen hoe makkelijker en leuker het voor hem word.!!

  ik zou alleen wel goed nadenken over wat voor soort,,,,,hockey of gewoon noren, op hockey schaatsen heb je sneller een kans om voorover te vallen, noren zijn wel iets moeilijker maar als je het eenmaal kunt is het geweldig!!!!!

  my advise…..ik zou voor de noren gaan

  Reactie door carola op donderdag 22 december 2011 om 5:47


 • Wat leuk zeg, schaatsen! Super idee voor een middagje weg. (Ik ga ook eens kijken of er hier in de buurt een baan is!)

  Reactie door Mamaloena op dinsdag 20 december 2011 om 17:40


 • Wat leuk dat jullie zoveel plezier hebben gehad! Ik zou van die verstelbare Zanstra’s kopen, ze gaan ten eerste langer mee, kinderen kunnen ze zelf aan trekken en heel belangrijk, je leert er veel beter op schaatsen dan op kunst- of ijshockeyschaatsen. Wanneer je op die laatste twee leert schaatsen is de overstap naar noren later heel lastig omdat de schaatstechniek nogal verschilt. Succes met je keuze!

  Reactie door Floor op dinsdag 20 december 2011 om 9:04


 • Jongste heeft hier met sinterklaas van die meegroeidingen gekregen, waar ook nog skeelers onder kunnen. En dat is wel handig. Leuke foto’s. Hier dit jaar helaas geen schaatsbaan meer.

  Reactie door Toaske op dinsdag 20 december 2011 om 7:27


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter