jun

1

 
’n héle boel…

Een maand geleden ben ik weer ’s bij ’n nieuwe werkgever begonnen. ’n Leuke, best pittige secretariële functie voor een groep psychologen (jaja, kom maar op met al jullie gevatte insinuaties ;-)).

De eerste dag was op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Tijdens de lunch kwam ter sprake dat het overkoepelend orgaan dit jaar 5 jaar bestaat en dat ze naar aanleiding daarvan met z’n allen 4 dagen naar Istanbul gaan… (het excuus, voor zover je die moet hebben, was dat er op dát moment ’n symposium is maar daar gaat volgens mij niemand heen) of ik ook mee wilde… WOW!!! Ehm… jaa?!

En dat gaat dus déze week al gebeuren. Van donderdag t/m zondag ga ik, geloof ik, naar Istanbul… en ik weet niet wat het is maar op een of andere manier voel ik (nog) géén euforie. Let wel, dit is ’n kans die ik NOOIT meer zal krijgen en ’t is ontzéttend gaaf, dat besef ik écht wel maarreh… nah, ik weet niet precies hoe ik ’t moet verwoorden… kan ’t mezelf nauwelijks uitleggen…

Als er ’n twittermeeting wordt georganiseerd, sta ik meestal vooraan met m’n vlaggetje om er heen te gaan. En ’t feit dat er dan eventueel mensen bij zullen zijn die ik (nóg) niet ken, boeit me niet. In tégendeel: ik vind ’t juist leuk om nieuwe mensen te leren kennen. En ach, met zo’n twittermeeting: als ‘r nix aan is, bejje ook zó weer thuis. Maar 4 dagen (jaaahaa, ’t zijn “maar” 4 dagen) met plm 60 80 volslagen vreemden, veelal psychologen en psychiaters (en natuurlijk nog wat ondersteunend personeel maar ook die ken ik nog niet), vind ik toch nét ff anders… Hoe leuk en gezellig ze ook mogen zijn, het zijn en blijven (voorlopig) nog steeds mijn collega’s, ik kan ze nog niet als vrienden betitelen en met mijn niet altijd even sterk aanwezige diplomatie, voel ik me tóch ’n tikkie ongemakkelijk.

En toegegeven: daarnaast vind ik ’t ook eigenlijk helemaal niet leuk om 3 (eigenlijk 4 want kom zondag pas ná middernacht thuis) dagen bij mijn kinderen weg te zijn. Ja kom maar op, nóem me maar ’n muts maar ’t voelt gewoon niet lekker! Ja, Jonne heeft al ’s ’n paar dagen bij m’n ouders gelogeerd… maar m’n kleine meisje heb ik, sinds haar geboorte, nog geen nácht gemist.

Ach en tuurlijk als ik daar ben, zal ik ongetwijfeld de gróótste lol hebben… maar dat gevoel heb ik nog ff niet… die gezonde spanning die je hebt voordat je op vakantie gaat, dat moment waar je je op verheugt… want duh, ik besef ook wel: ’t is wél wáánzinnig gaaf… dat zit ‘r gewoon nog niet…

Of ik bang ben om te vliegen? Euh nee helemaal niet… ik vind ’t wel ’n leuke kermisattractie. Maar ik word wél weer ff met m’n neus op de feiten gedrukt, dat Erik en ik nog stééds nix hebben geregeld omtrent de voogdij van de kinderen. We zijn niet getrouwd en dan moet je dat dus regelen. Dat hebben wij nog stééds niet gedaan. En dat kan ook niet meer op zo’n korte termijn dus ik leg bij dézen min of meer officieel vast (en jullie zijn mijn getuigen), mocht er tóch iets gebeuren, dan wil ik, als tot nu toe enig officieel gezaghebbende over Jonne en Robin, dat de complete voogdij logischerwijs overgaat naar Erik. Want hij is de papa en, naast mij, de énige gezaghebbende persoon over deze 2 kids. Dit moet genoeg zijn, tóch?

Laat ik één ding vooróp stellen: ik heb werkelijk geen énkele zorg over hoe ’t hier zal verlopen. De kids zullen ’t hier vreselijk naar hun zin hebben en de grote 3 zijn ‘r ook. Daarnaast gaat Eer zondag ook mss nog wel met ze naar vrienden van ons op de camping. Maar is ’t niet iets is wat je krijgt als moeder, zodra je je eerste kind uitpoept: jóu mag nix overkomen MAAR MIJ OOK NIET!!!

Morgen (of eigenlijk: vanmiddag) zullen ze me uitzwaaien… hmm, dat zal wat worden. Wie gaat ‘r harder janken, Robin of ik? 😉

9 reacties »

 • Hoi,

  ik zag je naam staat bij Marjolein en kwam weer eens kijken. Toen jij zwanger was keek ik regelmatig bij je en reageerde volgens mijn soms. Dus ik ben echt al heel lang niet meer hier geweest.
  Wat een leuke kinderen heb je, lekker stel.
  En jij bent dus op pad geweest alleen, leuk hoor.
  En dan ga je inderdaad wel nadenken of je alles geregeld hebt, hihi.
  Toevallig vroeg Jennifer laatst waar ze heen ging als wij er niet meer waren. Dat is best slikken, want wij zijn dan wel getrouwd, maar we hebben niks vast gelegd voor als wij er niet meer zijn.
  Groetjes Ursula

  Reactie door Ursula op dinsdag 7 juni 2011 om 10:23


 • Fiets volgende week nou niet onder een auto.
  Ien

  Reactie door Ien op vrijdag 3 juni 2011 om 22:36


 • Ik hoop dat je het lekker naar je zin hebt daar!
  En de kids ook 😉
  En zo niet.. dan zijn er vast genoeg psychologen die je daarover éven door willen zagen 😉
  Have Fun Cat!

  Reactie door Saskia op vrijdag 3 juni 2011 om 9:02


 • ja denk….doe eens gek, die cat.

  Reactie door maureen op donderdag 2 juni 2011 om 21:40


 • Nah niets gehoord over een neergestort vliegtuig. De heenreis is dus gelukt. Nu nog terug. Maar in de tussentijd veel plezier,
  Genieten Cat. En dan volgende niet met je fiets onder een auto rijden, dat zou wel erg cynisch zijn.
  Ien

  Reactie door Ien op donderdag 2 juni 2011 om 20:30


 • Ik hoop dat je toch een beetje kan genieten… Knuf

  Reactie door Maaika op woensdag 1 juni 2011 om 22:06


 • Ik vind dit een heel begrijpelijk logje. Naar istanbul is leuk, maar met mensen die je nog maar amper kent wordt het al weer heel wat minder. En dan je kinderen missen en de angst dat hen of jou iets overkomt is ook herkenbaar. Maar, je moet wel gaan hoor. En van dit soort dingen leren genieten. En dat lukt op een gegeven moment ook weer. Heel veel plezier!!!

  Reactie door Toaske op woensdag 1 juni 2011 om 13:50


 • Ik snap je volkomen hoor!

  Reactie door Bianca op woensdag 1 juni 2011 om 11:53


 • Ik begrijp je volkomen! Hier gaat Vincent ook regelmatig logeren maar Julian nog niet en daar wacht ik ook liever nog even mee…#muts
  Wij zijn maar gaan trouwen toen Vincent 16 maanden was om ook van dat voogdij-probleem af te komen.
  Ik wens je wel heel veel plezier toe in Istanbul. Maak je niet te veel zorgen om de kindjes en je komt zondag gewoon heelhuids thuis!

  Reactie door Marjan op woensdag 1 juni 2011 om 7:29


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter