jul

31

 
Het meer van Hannessie

Nu de zomervakantie in alle regio’s definitief voorbij is, dacht ik: Laat ik nog ’s ’n verslag doen van onze vakantie in Frankrijk van, inmiddels alweer, 2 weken 2 maanden geleden… gewoon, om ’t niet te vergeten… (want dat gebeurt snel)

Zaterdagochtend 3 juli hebben we ‘sochtends rond ’n uurtje of half 7 de kindertjes half slapend in de auto getild en op weg gegaan. Dat verliep, op ’n kleine spuugpartij van Jonne, redelijk “vlekkeloos” (whats in the name ;-)).

Doordat we in ’n zelfde soort tent zaten als in Italië, kon ik me iets beter voorbereiden op wat ik zou aantreffen. De matrassen op de bedden waren op heuphoogte behoorlijk ehm… “doorgeneukt” (excusez le mot) dus had ik ’n 2 persoons luchtbed meegenomen om onder dat matras te leggen. Ik kan níet anders zeggen dan dat ik héérlijk geslapen heb. Verder nog wat extra kleerhangertjes om je kleding aan op te hangen, was ook wel ’n goeie zet.

Net als in Italië zijn we bést wel weer veel op pad geweest. De camping was heerlijk hoor, met zwembad om bij af te koelen maar verder ging ’t mij al snel vervelen om de hele dag dáár of voor de tent te hangen.
Dus gingen we rodelen, maakten we ’n rondtrip over ’t Meer van Annecy, zwómmen we in datzelfde meer, bekeken we nog ’s ’n méga grote waterval van dichtbij, keken we uiteráárd naar het Nederlands Elftal, gingen we met ’n tandradtreintje de bergen in, bezochten ijsgrotten, hebben we 2 pogingen ondernomen om op de Aquille du Midi te komen (beiden jammerlijk mislukt), keken we op 14 juli groots vuurwerk in Annecy en ging Robin wederom van véle glijbanen! 😉

Over dat zwembad op de camping gesproken. Nogmaals: best lekker hoor en ’t had ’n paar leuke glijbanen voor de kinderen maar ik had ‘r ’n btje ’n haat-liefde verhouding mee. Sowieso was ‘r al vrij weinig ruimte óm de baden heen om lekker te liggen. Er stonden allemaal ligstoelen en als die bezet waren, had je pech want ‘r was eigenlijk géén ruimte om gewoon op je handdoekje te liggen. Maargoed, dát vond ik nog niet eens ’t ergste.

Eén van de 1e dagen gleed ik met dochterlief van één van de glijbanen. Dit vond ze uiteraard gewéldig. So far so good. Maar toen ik in het bad aan ’t eind bij de trap kwam (zo’n stenen, over de hele breedte van ’t bad), begon ze ineens vréselijk te krijsen. Ik begreep niet zo goed waar dat vandaan kwam dus trachtte haar op te tillen uit ’t water. Toen dat niet ging, bleek dat ze met haar dijbeentje vastgezogen werd aan zo’n gat in de muur dat vermoedelijk tot het waterzuiveringsysteem behoorde (’n cirkel met ’n diameter van zo’n 5 cm). Echt, ik heb ’t nog met m’n hand gevoeld, ’t was ’n stúk krachtiger dan de gemiddelde stofzuiger. Daarover ben ik wel even uit m’n plaat gegaan naar de zwemjuf die langs ’t bad lief verlegen stond te grijnzen. Dat dat ding uberhaubt aanstond! Natuurlijk werd ie toen wél uitgezet. Vanaf dát moment moest ik élke dag ff voelen óf ie wel daadwerkelijk uit was. Dat wás ie gelukkig wel maar ’t gevolg hiervan was wel ’n MAJOR blauwe plek (soort grote zuigzoen) op de bovenbeen van m’n meisje.

Doe maar reageren dan »

Nog geen reacties

RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter