feb

18

 
Toos en Koos…

Oh dat wist nog niet iedereen maar we zijn nu idd gezamenlijk “in between jobs”.  Tja, dat heb je in de krantenwereld hé (vriendlief was daar chefredacteur). Laten we eerlijk zijn, hoeveel mensen hebben nog ’n krant (en lezen die ook daadwerkelijk nog)? Vast nog wel ’n paar maar niezoheulveul gok ik zo. Dus dan wordt er nog wel ’s ’n krantje hier of daar samengevoegd of weg gesaneerd. Maargoed, het drama is minder groot dan ’t lijkt, zijn contract loopt nog tot eind maart en daarna krijgt hij ’n leuke oprotpremie mee.

In de tussentijd gaan de kids dus wél gewoon naar ’t kdv. ’t Hóeft niet maar hé, we betálen er tóch voor. Ik heb dat wel vaker gezegd, voor Jonne is ’t gewoon leuk, die kan daar héérlijk spelen. Voor Robin heb ik daar iets meer moeite mee omdat ze nog zo jong is. Aan de andere kant zal ze ‘r toch aan moeten wennen. Ze kunnen er nou eenmaal niet van af want als we dat wél doen, staan ze weer gewoon ónderaan de wachtlijst en dan heb je dus ’n probleem als je ineens wél weer aan de slag kan.

En zo wordt het dus ’n tijd van nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Jah, dat klinkt heel klef maar wat moet je dán? Bij de pakken neer zitten? Dachtutnie, lijkt me niet zo effectief. We’ll go for it! Komt goed!

16 reacties »

 • Vriendlief is ook in between jobs momenteel, onvrijwillig. Buitengewieberd bij een grote reorganisatie van het moederbedrijf. Tja. Balen. Vooral als je, zoals wij, net een nieuw huis hebt gekocht. Voordeel: hij is daar nu lekker fulltime aan het klussen. En ach, misschien blijkt het straks allemaal wel een blessing in disguise, dat hopen we maar. Blijf ik voorlopig toch in elk geval maar even op mijn post zitten, voor dat beetje zekerheid op de bankrekening… 😉

  Enne, tot morgenmiddag, begreep ik half-om-half?! 🙂

  Reactie door Monique op vrijdag 26 februari 2010 om 16:14


 • (hey da’s gek, kan op één of andere manier niet reageren op je nieuwste log over het verjaarsfeestje van Robin. Zo dan maar) Wauw! een heus roze knalfeest! En wat zag ze er geweldig uit! Die tule rok is echt té leuk haha! Gefeliciteerd met je kleine schatje, dat er nog maar veel van die roze feestjes mogen volgen!

  Reactie door Caroline op zondag 21 februari 2010 om 12:35


 • Dat is inderdaad niet zo effectief, maar kan me wel voorstellen. Doorzetten!

  maar je heb nu wel wat tijd om handen als de kids bij de KDV zijn. Kan je leuke dingen doen die er normaal niet van komen. Ook wel eens leuk. Toch?

  groetjes Marian
  mamma Thomas en Rens

  Reactie door Thomas op zaterdag 20 februari 2010 om 21:38


 • Sjee zeg !
  Gelukkig is de positiviteit nog niet murw geslagen, good for you !
  Er komt vast iets op jullie pad, succes !

  Reactie door Jis op zaterdag 20 februari 2010 om 13:26


 • Jullie staan er postitief en zo moet je het ook bekijken! Wat kun je anders inderdaad? Heeft geen enkele nut om in de stress te schieten of wat dan ook. Je moet je pas zorgen maken als er daadwerkelijk reden toe is. Nu voor die leuke banen gaan! Succes allebei!!

  Reactie door Mimi op donderdag 18 februari 2010 om 21:09


 • OK, da’s rot, maar het komt vast en zeker goed.
  En anders beginnen jullie toch samen een bedrijfje? Bedenk je een leuke website (a la youtube of zo, of marktplaats), zorg je ervoor dat dat een hit wordt en verkoop je de site naderhand!

  Reactie door Toaske op donderdag 18 februari 2010 om 19:07


 • Even wb dat belastinggeld voor ’t KDV: Ik heb ’n jobcoach dus dat brengt ’t belastinggeld niet in gevaar.

  Reactie door Cat op donderdag 18 februari 2010 om 11:54


 • Oef, das toch wel ff slikken. Ook al zijn jullie er zo te lezen vrij relaxed onder. Leuk is toch anders. Hopelijk vinden jullie allebei een leuke baan binnenkort, zodat er geen reden is om zorgen te gaan maken. Ik lees nog wel een krant trouwens (nrc.next), deels op internet en deels de papieren versie. Van huis uit meegekregen dat het belangrijk is om de krant te lezen, ook qua opinie enzo, dus zowel broertje als ik lezen braaf. Maar in mijn vriendenkring merk ik ook wel dat ik de enige ben. Meesten kijken het nieuws op tv of even op nu.nl oid.

  Reactie door Renske op donderdag 18 februari 2010 om 11:42


 • Oef..ik zou toch wel wat in de stress schieten. Vaste lasten enzo. En het KDV..daar zou ik me dan maar goed over laten informeren, want dat zijn ook geen bedragen meer als je dat allemaal zelf zou moeten betalen! Ik zou zelf meer zoiets hebben van ‘ik haal ze eraf, en mocht ik een baan krijgen komt de kìnderopvang ook heus wel goed!’ Succes in ieder geval.

  Reactie door Annemarie op donderdag 18 februari 2010 om 10:40


 • Komt zeker wel goed! 2 jaar terug werd Gijs zijn contract ook niet verlengd. Wij vonden wel dat het goed zou komen, maar zijn moeder was helemaal in de strets. Hoge bloeddruk, nou, ik weet wel hoe dat komt…
  Hij had snel weer een baan (na 6 weken thuis) maar is wel 4 maanden aan het solliciteren geweest.
  Succes en idd, ik sluit me bij Esjuh aan:
  komt wel goed schatje ..
  (sponsored bij een of ander limonadesiroopje)

  Reactie door Saskia op donderdag 18 februari 2010 om 10:14


 • Oei, dat is niet fijn. Maar zo te lezen hebben jullie er gelukkig geen moeite mee.
  Die opmerkingvan Xandra verontrust me wel. We kregen zojuist de rekneing van het KDV voor 2 kids en ik viel stijl achterover. dat is meer als ik bruto verdien, en dan zouden we nu dus geen recht hebben op kinderopvangtoeslag nu ik zonder baan zit? Toch maar ff uitzoeken….

  Reactie door Ruthy op donderdag 18 februari 2010 om 9:32


 • Ja, zo zit je dan met z’n tweeën thuis. Het is volgens mij wel lekker dat de kids afentoe weg zijn, dan kan je samen dingen doen waar je niet aan toe komt dan wanneer er kids bij zijn.

  Reactie door Marjolein op donderdag 18 februari 2010 om 8:12


 • je hebt gelijk, en het is, hoewel vervelend zo zonder baan, best wel leuk om gewoon weer even met z’n tweeën te zijn!

  Reactie door 10-eke op donderdag 18 februari 2010 om 8:11


 • Even een tip, hou je er rekening mee dat je geen geld van de belastingdienst krijgt voor kinderopvang als je geen baan hebt !
  Of je moet en reïntegratie traject van het UWV volgen, dan krijg je een gedeelte van het UWV.
  Ik zou het in ieder geval even uitzoeken, voordat je alles terug moet betalen.

  Reactie door Xandra op donderdag 18 februari 2010 om 7:20


 • Ondanks dat het niet leuk is om de kindjes weg te brengen is het vast ook best even lekker om tijd met z’n tweetjes door te brengen op de kdv-dagen.
  Ik hoop dat jullie beiden snel een leuke baan vinden!

  Reactie door MaMarjan op donderdag 18 februari 2010 om 6:20


 • Komt wel goed schatje 😉

  Reactie door Esjuh© op donderdag 18 februari 2010 om 0:20


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter