mei

26

 
Voorbij

Het is weer voorbij. Vandaag was de laatste dag van mijn zwangerschaps-/bevallingsverlof. Jah, niet dat ik nu morgen naar m’n werk moet hoor. Mijn vorige baan was maar voor ’n half jaartje. En eerlijk gezegd moet ik ‘r ook niet aan dénken om daar terug te moeten… maargoed, dat houdt wel in dat ik weer op zoek ben/moet.

Als ik heel éérlijk ben en ’t zal wel aan mij liggen hoor maar ik hoef eigenlijk niet zo nodig… financieel wel… jah, financieel móet ik helaas wel dégelijk maarreh… tja, ik heb dan ook geen opleiding voor ’n functie waar ik áltijd al van gedroomd heb. Zou ook niet weten wat dat dan had moeten zijn.

Ik ben géén geboren schooljuf of verpleegster. En kapster of opticien heb ik ook nooit willen worden (nah, kapster ooit nog wel ‘s, héél vroeger, maar na ’n infobezoek aan zo’n school destijds, was ik snel genezen ;-))
Iets binnen de audiovisuele media sprak me wel aan. Maar eigenlijk had ik géén idee waar je dan heen moest. Uitendelijk ben ik er wél ’n soort van ingerold. En eerlijk is eerlijk: ik heb een tijd lang met héél veel plezier achter de schermen van diverse radio- en tv programma’s gewerkt (geloof me, ’t is geen glitter en glamour zoals velen denken, voor de crew is ’t toch écht gewoon hard aanpoten… maar meestal wél leuk!). Maarja, dat is altijd tijdelijk. En hoe je ’t wendt of keert, ’t gros van die bedrijven zit toch in Hilversum en Amsterdam én daar woon ik al ’n tijdje niet meer. Overigens is daar ook geen part time werk in te vinden hoor.

Ik ben destijds na véle omzwervingen, maar ’n secretaresse opleiding gaan doen. Daar schijn je altijd wel wat mee te kunnen. Maar echt boeiend vind ik ’t zéker niet. Wellicht omdat ik nog geen boeiend bedrijf heb gevonden. Heb ook écht wel m’n kansen gehad hoor, wat betreft ’t volgen van diverse opleidingen en cursussen maar onder ándere met dát soort dingen ben ik ’n mééster in ’t maken van de verkeerde beslissingen!

Kortom: na 38 jaar ben ik ‘r nog stééds niet achter wat ik beroepstechnisch wil worden.

Nougoed, genoeg geklaagd en zielig gedaan (wat ik overigens niet ben!!), ik moet gewoon weer op zoek naar ‘n leuke nieuwe part time (INFORMELE) secretariële functie en zodra ik die gevonden heb, laat ik ’t jullie weten. Tips in de regio 010 zijn welkom!

13 reacties »

 • Hier ook een hoor die eigenlijk niet weet wat ik zou willen doen, oke ik werk als jaren als adm. medewerkster maar als je diep in mijn hart kijk zou ik anders willen, ontwerpen ed. Ik weet dat ik het kan, maar de stap om voor mijzelf te beginnen is moeilijk, zeker nu met de crisis heb ik zo weer van ik wacht even, toch ga ik er steeds meer aam denken te beginnen. Jij succes met de banenhunt, wie weet rol je opeens ergens in wat je helemaal geweldig vind.

  Reactie door San op vrijdag 29 mei 2009 om 22:04


 • Succes met zoeken, zal niet echt meevallen in deze crisis. Maar wie weet, en ik neem aan dat je wel een uitkering krijgt? Kan je het nog een tijdje uitzingen.

  Reactie door Esjuh© op donderdag 28 mei 2009 om 12:48


 • Ben jij achtendertig joh??? Zou ik je echt niet geven!

  Succes met de banenjacht. Kun je via het CWI oid niet een soort beroepentest doen? Daar krijg je misschien wat meer richting mee. Wie weet verrast het 🙂

  Reactie door Mimi op woensdag 27 mei 2009 om 23:14


 • Ik ben eerlijk gezegd blij dat ik dat nooit heb gehad op deze manier. Solliciteren vind ik sowieso een rampenplan en tel daarbij op dat ik heel slecht onder een baas kan werken..hahaha..ik stond op mn 16-de al een ‘eigen’ winkel te runnen, ooit nog is in een boekhandel gewerkt (trauma’s..pfft) en tòen dacht ik al, ik moet eigen baas zijn! Ik wil zelf in kunnen plannen wanneer hoe en waar ik werk. Dus echt..je moet toch maar kapster worden 😉 (geen school joh..gewoon cursussen)

  Reactie door Annemarie op woensdag 27 mei 2009 om 14:57


 • Succes met de jobhunt!

  Reactie door Toaske op woensdag 27 mei 2009 om 14:06


 • Héél herkenbaar. Ook ik weet nog steeds niet wat ik wil en heb wat opleidingen betreft continue de verkeerde beslissingen genomen. Nu werk ik ook als secretaresse, maar enkel en alleen omdat ik daar tot nu toe nog de meeste ervaring mee heb en het best aardig verdiend. Niet omdat ik dat nou zo’n geweldige beroepskeuze vind.
  Als jij nog een secretariële baan in de regio 020 weet laat jij het mij dan weten? 😉 Ik ben inmiddels ook weer op zoek naar iets anders…

  Reactie door Ruthy op woensdag 27 mei 2009 om 13:56


 • Heel veel succes met solliciteren en hopelijk vind je wat.. en snel!( nou ja, niet TE snel he 🙂 )

  Reactie door tan op woensdag 27 mei 2009 om 11:42


 • Tja..aan alles komt een eind.
  Zo ook aan het verlof.
  Succes met zoeken en hopelijk ook vinden!
  Ik moet eigenlijk ook werken, financieel gezien dan, maar ik wacht tot de kids op school zitten.
  Oppas heb ik niet en om voor de kinderopvang te werken..
  M’n oudste houd ook evt kinderopvang tegen met zn gedrag.
  Ik ben het liefst bij hem en zn broertje tot het schoolleven gaat beginnen.
  Dan hoop ik ook wat te vinden met mn spw.

  Reactie door mama van bastian en christian op woensdag 27 mei 2009 om 10:59


 • Mij zou het ook moeilijk lijken om weer te moeten gaan werken als je kinderen hebt, maar als het financieel moet, wat in ons geval ook zou zijn. Dan ben je wel genoodzaakt. Nu heb ik gelukkig een vaste baan, waar ik met veel plezier naar toe ga.
  Ik wens jou veel succes met solliciteren en ik hoop dat je snel een baan vindt waar je met veel plezier naar toe gaat.

  Reactie door Marjolein op woensdag 27 mei 2009 om 10:57


 • Da’s een lange zwangerschapsverlof geweest dan 🙂 Ik heb er 3 weken zomervakantie aangeplakt, dus als Jélin precies 3 maanden is moet ik weer aan de bak. 3 juni is mijn eerste dag. Ik heb erg veel zin om te werken, maar het scheelt dat ik er per ongeluk tijdens een studie Psycho Sociaal Werk achterkwam dat ik mijn bijbaantje eigenlijk wel héél erg leuk vond. Dus ik werk nu als boekverkoper, heb de de boekacademie gedaan en heb het super naar m’n zin. Maar da’s dus ook meer geluk dan wijsheid 😉

  Ik hoop dat je snel een leuke baan vindt! En tot die tijd gewoon lekker genieten van je extra “vrije tijd” 😀

  Reactie door Sissi op woensdag 27 mei 2009 om 9:22


 • Oh gosh… komt me zooo bekend voor… baal echt van de administratie weer ik ingerold ben ooit… Nu aan het uitzoeken hoe ik het beste (en goedkoopst) ik spw3 kan gaan doen zodat ik bij een kdv kan gaan werken… in okt/sept opent er een in diemen en ik heb al contact gehad met de “eigenaren” maar een nieuwe start is en blijft eng… Ik hoop zo dat dit is waar mijn hart ligt… (denk het haast wel hoor… zit altijd ruim een half uur bij Jamie op het kdv =))

  Succes met het zoeken en vinden (vooral nu!) Knufs

  Reactie door Maaika op woensdag 27 mei 2009 om 8:56


 • Pff, solliciteren is meestal niet het allerleukste klusje.
  Er komt vast (snel?) iets leuks voorbij vliegen waar je geschikt voor bent.
  Succes met zoeken!

  Reactie door Saskia op woensdag 27 mei 2009 om 8:19


 • Ik ben qua werk precies als jij. Ik Moet ook werken financieel gezien, maar heb er ook nooit echt zin in. Heb ook die secretariele kant gedaan, maar vind dat ook niet echt wat. Heb ook al heel wat baantjes gehad, de laatste jaren in een callcenter omdat dat ik daar zo’n flexibel werkrooster kan samenstellen. In maart 2010 loopt mijn laatste tijdelijke contract af. Ben heel benieuwd of ik dan mag blijven of dat ik ook weer op zoek moet.
  Heel veel succes met zoeken, ik hoop dat je snel iets vind en dat dan ook nogeens een hele leuke baan zal zijn!

  Reactie door MaMarjan op woensdag 27 mei 2009 om 7:19


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter