feb

5

 
Over kussentjes en stroomuitval

Gisteren heeft m’n vader het elektrische kussentje meegenomen en dat werkt érg prettig. Zo goed dat ik afgelopen nacht bést héél behoorlijk heb geslapen. Alleen werd ik vanmorgen rond ’n uur of 6 wakker (da’s al ’n grote winst, die nacht daarvoor was ’t ’n uur of 2, 3). Toen trok ik ’t ff niet meer… of was ’t nou omdat ik zo’n ONTÍEGELIJKE honger had? Ben maar naar beneden gegaan en tja, wat néém je dan? De zalmmouse (voor op brood) was tot mijn grote spijt helemaal op dus heb ik maar ’n kop erwtensoep genomen, hihi! Ach, waarom niet? 😉 Dát vult tenminste en die zelfgemaakte van m’n moeder is toevallig HEUL erg lekker!!!

Later wel weer terug in bed gegaan overigens. Al moest ik alweer vrij snel naar beneden. Erik moest Luca naar school brengen (Erik heeft gódzijdank vandaag en morgen vrij genomen) en ‘r moest tóch iemand bij Jonne blijven. ff ’n Tijdje rustig op de bank gezeten maar ik merkte alweer dat dat géén feest was, dus ik was dólblij toen hij weer thuis kwam, zodat ik weer naar m’n kussentje kon.

Rond ’n uur of 10 viel hier ineens de stroom uit. Bleek de héle wijk zonder stroom te zitten. Dus ook m’n geliefde elektrische  kussentje deed ’t niet meer… zo zeg dát was balen!!! Ik kreeg wel ’n kruik van Erik maar da’s tóch anders! Zo’n metale fles voegt zich toch nét ff íets minder soepel naar je lichaam dan zo’n zacht kussentje.  Om ’n uur of kwart voor 1 deed alles ’t weer. Kon ik nog nét ff  warm douchen voordat ik naar de fysio moest.

Die fysio was overigens ook hélemaal niet onprettig! En dan heb ik ’t niet zo zeer over de man zélf. Aardige vent hoor daar niet van maar verder… nee ik heb ’t over de behandeling! Ik had écht verwacht dat ie er niet eens naar zou mogen wijzen maar dat viel héél erg mee! Hij zei trouwens dat ’t inderdáád m’n linker onderste zwevende rib is, die ietwat is verschoven. Niet door ’n kong fu trap van m’n dochter gelukkig maar waarschijnlijk gewoon door ’t hoesten. Tijdens de zwangerschap zijn alle gewrichten e.d. onder invloed van de hele hormoonhuishouding wat “soepeler en losser” (ohja? dát voel ik dan weer niet, sterker nog: in tégendeel!) waardoor zoiets kan gebeuren. Gek genoeg zijn alle spieren er omheen nu vréselijk verkrampt enzo. Nou goed, het zál wel allemaal, ik ben blij dat hij me masseert en ik heb ‘r wel vertrouwen in dat ’t gaat helpen. En in de tussentijd zit ik tegen cq lig ik óp m’n elektrische kussentje 😉

Vandaag was Hannes er overigens wéér en heeft hij het nieuwe muurtje aan de kant van Sacha’s kamer keurig behangen zodat Erik daar weer verder kan gaan schilderen. A.s. zaterdag wordt ’t muurtje aan de kant van Luca d’r kamer behangen, zodat dát ook verder kan worden geschilderd. Dan dus nog ’n klein stukkie laminaat opvullen en dan kan Luca EINDELIJK naar boven verhuizen en kunnen de kamers op de 1e verdieping EINDELIJK worden gerenoveerd.

11 reacties »

  • Hee Cat

    Hoe is het nu met je?? Ik denk regelmatig even aan je. Tja waarom, kweet niet. Gewoon omdat je zo’n leuk mens bent denk ik. Moest wel een beetje lachen, valt het stroom uit op het moment dat jij het stroom even net zo hard nodig hebt/had. Hoe bedenk je het, wanneer valt de stroom in een hele wijk uit??? Bijna nooit toch?? Het zit je niet mee, zelf het energie bedrijf zit je dwars.
    Knap je nu al wat op ??
    Heb nog een goed weekend
    Ien

    Reactie door Ien op zaterdag 7 februari 2009 om 23:20


  • Wat een lekker electrisch kussentje wel niet kan doen!! En erwtensoep van mijn moeder gaat er ook altijd in, al is het midden in de nacht, maar dan wel met worst!
    Sterkte en voor de mannen: succes met klussen,
    Aagje

    Reactie door Aagje op vrijdag 6 februari 2009 om 16:20


  • Haha lekker hoor erwtensoep zo vroeg in de ochtend. Ik zou dat ook best kunnen eten hoor op dat tijdstip, totaal geen moeite mee!!
    Van dat kussentje klinkt goed zeg, vooral op blijven liggen zou ik zeggen.
    Ik hoop dat je het weekend een beetje goed doorkomt. Esjuh en ik gaan lekker swingen zaterdagavond bij een disco bij ons hier in Papendrecht. Jammer dat je je zo beroerd voelt anders had ik gevraagd of je ook mee wilde gaan. Alhoewel met dikke buik dansen een beetje lastig wordt denk ik hihi

    Reactie door Marjan op vrijdag 6 februari 2009 om 11:31


  • Fijn dat je aardig geslapen hebt vannacht en dat het kussentje helpt! En dat de fysio wat voor je kan doen is ook wel lekker! Verkrampen is het eerste wat je spieren doen als ze op een manier worden belast die ze niet gewend zijn en dan is het soms heel moeilijk om daar weer uit te komen. Kramp in je kuit kan je ‘eruit’ rekken, maar dat is dan ook een ledemaat. Hopelijk krijgt de fysio het allemaal snel voor elkaar!

    Reactie door Maike op donderdag 5 februari 2009 om 22:33


  • Fijn dat je een oplossing hebt gevonden voor de pijn in je rug! Jammer alleen dat je even zonder stroom gezeten hebt, dan is het wel even afzien. Ipv een metalen kruik kun je idd beter een warmwaterzak of kersenpitje gebruiken want die vormen wel lekker naar je lichaam.
    Nachtelijke eetpartijen heb ik geen last van gehad. Door die vreselijke zuurbranden at en dronk ik na 20.00 uur ’s avonds helemaal niks meer, deed ik het wel dan kon ik rechtop slapen 😉

    Reactie door Marjan op donderdag 5 februari 2009 om 21:17


  • Yek! ’s Nachts aan de Erwtensoep. brrr.
    Fijn dat de electrische kussentjes helpen (is het gek dat ik niet weet wat dat zijn??)
    Hoop dat je je snel weer beter kunt bewegen!

    Welterusten voor vannacht!

    Reactie door Saskia op donderdag 5 februari 2009 om 21:11


  • wij hebben er hier maar 2 seconden last van gehad ofzo, maar ik hoorde dat het ziekenhuis er wel last van gehad heeft..
    Fijn dat het kussentje helpt, hopelijk gaat die rib snel weer naar z’n plekkie terug..

    Reactie door tineke op donderdag 5 februari 2009 om 21:07


  • Oh, dus jij woont daar waar de basisscholen de cito niet konden maken! Vervelend zeg, zonder stroom. Zeker als het langer duurt.
    Hopelijk gaat de fysio jou heel erg goed helpen!

    Reactie door Toaske op donderdag 5 februari 2009 om 21:05


  • Ik hoorde het net op Jeugdjournaal dat daar de stroom was uitgevallen. (ivm cito’s enzo 😉 maar dat heb jij dan ook gewoon weer.
    Gelukkig was de fysio beter te doen! Laat dat dan maar helpen om de laatste weken door te komen zeg! Succes verder met het klussen (uit handen geven hahaha)

    Reactie door Annemarie op donderdag 5 februari 2009 om 19:50


  • Wat fijn dat dat kussentje helpt joh! En eigenlijk zou je een warmwaterzak in huis moeten hebben ipv alleen kruiken. Die mag je dan wel niet voor de baby gebruiken, maar ze zijn heerlijk voor jezelf, ook bij buikpijn enzo.
    EN de erwtensoep van je moeder is echt lekker, ik zou daar ook als eerste naar grijpen als ik ’s nachts honger zou hebben, hihi… Ik kan me die nachtelijke eetaanvallen nog heel goed herinneren, maar meestal pakte ik maar een boterham of zo. Het was toen tenslotte ook zomer en er was een hittegolf, dus dan is erwtensoep niet het eerste wat er in je op komt… 🙂
    Toine en ik hebben elkaar wel leren kennen door erwtensoep, maar dat is weer een heel ander verhaal… 😉

    Reactie door Cynthia op donderdag 5 februari 2009 om 19:14


  • Die Hannes verdient inmiddels wel een standbeeld, vind ik!
    Blij dat er iets verlichting van de pijn is door kussentje en fysio.
    Over het hoesten zelf heb ik je nu niet gehoord/gelezen, is dat ook minder geworden?
    Groetjes maar weer.
    Liefs Gonda

    Reactie door Gonda op donderdag 5 februari 2009 om 17:21


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter