aug

13

 
Timing

Jah, over timing gesproken…

Dat onze auto niet de nieuwste is, is ’n understatement (’95). Maar gelukkig doet ie ’t nog best en hebben we ‘r eigenlijk bijna nooit problemen mee. Er is wel ’s ’n deukje ingereden, o.a. door ‘n allervriendelijkste buurman, maar verder… Het énige dat ons met enige regelmaat parten speelt, is dit rode lampje. Dat geeft aan dat de motor te heet is geworden omdat de ventilator om e.o.a. reden niet is aangeslagen. Daarvoor is ie de afgelopen 3 jaar dat we deze auto nu hebben, al ’n paar keer naar de garage geweest.

Afgelopen zaterdagmiddag ging Erik nog ff snel naar ’t centrum voor ’n paar goedkope gympies voor de vakantie. Na een uurtje belde hij dat ie weer stil stond ivm het rode lampje. Hmm, dat was al bést weer lang geleden. Ennieuweej, ANWB gebeld maar omdat ’t lidmaatschap op mijn naam staat en persoonsgebonden is, moest ik ‘r ook heen om hem mijn pasje te geven. De diagnose van de Wegenwacht-meneer was dat de thermostaat ter ziele was. Tja, vervelend maar te overzien. Gelijk maar even de garage gebeld en daar kon hij gisteren terecht.

Toen ik gisteren aan ’t eind van de dag belde of hij al klaar was, kreeg ik ’n minder leuk verhaal voor m’n kiezen. Het euvel bleek ingewikkelder dan in eerste instantie werd gedacht. En daarmee dus duurder… en ’t zou ook langer gaan duren…

WHOAHHHHHHH!!!

Dat zijn géén dingen die je tegen ‘n zwangere vrouw met ’n hoge hormoonspiegel, moet zeggen vlak voordat zij op vakantie gaat…

ZENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

Okay, Cat, even terug naar de werkelijkheid… éven doen wat je moet doen… bel de ANWB en zeg dat je vervangend vervoer nodig hebt….zucht… (***FLASHBACK MET 3 JAAR GELEDEN***)

Ik heb ‘r álle vertrouwen in dat dat gaat lukken hoor, mijn abonnement bij de ANWB is uitgebreid (lees: dúúr) genoeg dat ik daar wel voor in aanmerking kom, alleen ’t is wél ff ’n geregel. En mochten we ‘r nou écht niet uitkomen (maar dat gebeurt dus WEL) dan hebben we nog ’n alternatief dat we met de auto van m’n ouders kunnen, aangezien zij toch met de camper weggaan. Maargoed, je snapt, dat ik hier niet echt op zit te wachten, zo vlak voor m’n vakantie. Alsof ik nix beters te doen heb. Okay okay, heel eerlijk: ben blij dat ’t hier gebeurt en niet ergens halverwege de reis.

Hoe naief! Vertrouwen hebben dat je er wel uit komt met een organisatie als de ANWB!!!
“Goh mevrouw, uw auto ging zaterdag al kapot, waarom heeft u ‘m dan niet eerder naar de garage gebracht?”
“Omdat het zaterdag aan ’t eind van de dag is gebeurd, ik gelijk heb gebeld maar niet eerder dan dinsdag terecht kon!”
“Maar dan had u ‘m toch naar ’n ándere garage kunnen brengen?”
“Mevrouw, ik wist pas gisteren aan ’t eind van de dag dat de auto niet optijd kon worden gerepareerd, wát verwacht u dan van mij?”
“Dat u op zoek gaat naar ’n ándere garage die dat wel kan, en anders gaat u maar later op vakantie!”
“MEVROUW, IK HEB ‘N RESERVERING STAAN, IK KÁN NIET LATER WEG!”
“Ik zie dat mijn collega van de Wegenwacht heeft geconstateerd dat de thermostaat kapot is, dat hoeft toch niet zo lang te duren?”
Ik wist ook niet beter dan dat dat ’t was maar de garage heeft véél meer geconstateerd en dat gaat dus langer duren”
“Jah, jah, jah, de garage, die kan wel zoveel zeggen, die constateren natuurlijk van álles”
“Mevrouw, wat denkt u nou, dat mijn garage, die dit alles voor véél minder geld dan ’n reguliere garage doet, wat al járen mijn vaste garage is, die iets meer de tijd heeft / neemt, dan de gemiddelde Wegenwacht, mij loopt te flessen?”
“Tja eh, dat weet ik niet hoor maarreh, wij kunnen u niet helpen, dág mevrouw!”

AAAAAAAAAAGGGGGGGGHHHHHH!!!!! 

 

12 reacties »

 • Oei, ik zou denk ik doldraaien van zo’n telefoongesprek, hormonen of niet. Ik hoop dat alles toch nog in orde komt (zal toch wel?) en wens je vast een fijne vakantie!

  Reactie door Tina op donderdag 14 augustus 2008 om 22:55


 • tjeempie, dat is niet zo mooi!!!!!! Hopelijk komt alles helemaal goed, ik begreep uit je email dat je ieg op vakantie gaat….. dus je hebt vervoer.
  maar leuk he, je betaald ervoor maar krijgt er vaak zoooooo weinig voor terug… Balen!!!!
  Alsnog een HELE fijne vakantie!!! En veel leesplezier 😆 😆

  Mieke

  Reactie door Annemieke op donderdag 14 augustus 2008 om 21:05


 • GVD wat een toestand zeg en zeker zo voor de vakantie. Ik kan begrijpen dat je zegt ik ben blij dat het niet tijdens de reis gebeurd, maar om je klanten zo te behandelen is ook geen stijl. Ik hoop dat jullie morgen onbezorgd op vakantie kunnen gaan, zonder autoproblemen.

  Reactie door San op donderdag 14 augustus 2008 om 8:57


 • Wat vervelend zeg, zo net voor je vakantie! En dat geeft weer zoveel stress!
  Wat een k*tbedrijf die ANWB. Je betaald inderdaad zoveel geld ervoor en nog willen ze niks voor je doen! Ik hoop dat het toch allemaal nog goed komt en jij lekker kunt uitrusten op je vakantieadres!

  Reactie door Marjan op donderdag 14 augustus 2008 om 8:40


 • Route Mobiel raad ik echt af, die slepen je alleen maar weg en regelen geen vervangend vervoer. En zonder vervelend of wijsneuzerig te willen gaan doen, volgens mij valt dit ook niet onder de categorie vervangend vervoer. Maar dat maakt het niet leuker. Balen zeg.

  Reactie door Joeltje op donderdag 14 augustus 2008 om 8:38


 • Gloeiende Gloeiende!
  Overal kun je een betonnen bak onder water tegen brand verzekeren.
  Maar je een keer HELPEN als het nodig is én je ervoor betaald hebt… GROM!

  Hoop dat jullie met de auto van je ouders kunnen!

  fijne vakantie?!

  Reactie door Saskia op donderdag 14 augustus 2008 om 8:26


 • IEKKKKKKKKKK wat een *&^X*#@! Bah wat een ellende! Zucht, gaan jullie nu met de auto van je ouders? Sterkte meissie!

  Reactie door Claudia op donderdag 14 augustus 2008 om 8:13


 • pfff…. adem uit, adem in….
  Maar wel onwijs K*Tte timing voor dit soort ‘geintjes’.

  Reactie door Fee-Luna's mama op woensdag 13 augustus 2008 om 22:32


 • ik wist helemaal niet dat je van de anwb een vervangende auto kunt krijgen. mmm toch eens mijn papieren na gaan kijken.
  Zelf heb ik tot nu toe geen problemen met de anwb gehad, alleen maar korting met de ledenpas hihi..
  Nou sterkte, ik hoop dat je wel op tijd kunt vertrekken!

  Reactie door tineke op woensdag 13 augustus 2008 om 18:26


 • Misschien een leuke voor radar :angry:
  Wat een mensen… en daar breng je je geld heen…. ik zou een ander zoeken.. Route mobiel ofzo?! 😉

  Reactie door Hannah op woensdag 13 augustus 2008 om 16:07


 • Ai, da’s niet goed voor je bloeddruk. Sterkte en succes!

  Reactie door Toaske op woensdag 13 augustus 2008 om 11:51


 • en daarvoor betaal je nou een smak geld voor.
  Ik ben niet lid van de anwb,maar toen ik vorig jaar mijn auto totall-loss had gereden kreeg ik van mijn verzekering geen vervangende auto, want dat krijg je alleen als hij nog kan rijden uit zichzelf. Duh!!
  Ik heb nu een verzekering dat ik ten alle tijde een vervangende auto krijg

  Suc6 ermee en hopelijk kunnen jullie vrijdag (toch?) toch nog op vakantie!

  Reactie door Marjolein op woensdag 13 augustus 2008 om 11:33


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter