jun

20

 
Joyce en Mike

Ze zagen er práchtig uit, állebei!
Wie? oh, de oudste dochter van Erik z’n zus ging vandaag trouwen.

Joyce met papa KeesJoyce (wát ’n lijntje heeft die vrouw!!!) had ’n práchtige strapless jurk aan met steentjes op ehm… hoe noem je dat gedeelte van de jurk, het “lijfje”??? We hadden ’t er nog over, wat is ’t toch dóódzonde dat je die jurk eigenlijk maar één x aan kan/mag. 
Mike had ’n grijs pak met ’n roze overhemd en roze stropdas. Héél stijlvol. En wat wel mooi was, vader en schoonvader hadden ook ’n grijs pak met roze overhemd en roze gestreepte stropdas. Niet ’t zelfde natuurlijk maar wél erg mooi. Vraag me af of dit bewust op elkaar is afgestemd. Zou zómaar kunnen.

Vanavond zijn we bij de receptie geweest. En of ’t nou écht handig was om Jonne daar ook mee naartoe te nemen, daar ben ik nog niet helemaal uit 😉 Die rende natuurlijk ’t héle zaaltje rond. Nou vind ik dát niet zo erg maar als je ‘m niet in de gaten hield, rende die ook naar buiten of de keuken in. We zijn dan ook uiteindelijk maar héél eventjes gebleven.

Elke x als ik/wij op een bruiloft zijn geweest, gaat er bewust en onbewust door mijn hoofd hoe ík mijn bruilof zou willen. Het moge duidelijk zijn, Erik en ik zijn niet getrouwd. Of dat ‘r ooit van zal komen, ik weet ’t niet (het kóst nog al wat, voor de kosten van ‘n gemiddelde bruiloft kan je héél leuk op vakantie!)  maar ik heb natuurlijk bést zo m’n gedachtes over hoe ik ’t zélf zou willen.

Als we ’t écht groots aan zouden pakken, geloof ik dat ik ’t qua locatie nog ’t liefst hier zou willen doen. De ceremonie zélf, het eten, het feest, allemaal op één en dezelfde locatie, lijkt me hélemaal geweldig. Mits mooi weer natuurlijk. Maar of ’t daar ooit van komt…

En jij? Zijn jullie getrouwd? Zo niet, waarom niet? Enneh, komt ’t er ooit nog van of denk je neuh, ik hoef geen boterbriefje te hebben om mijn liefde voor mijn wederhelft te bewijzen. Offeh, wil jij ’t wel en zit je te wachten totdat hij/zij je EINDELIJK ’s vraagt??? 😉

19 reacties »

 • Ook wij zijn niet getrouwd. Natuurlijk hebben we het er weleens over maar echt serieuze plannen kan je het niet noemen. Het is meer een bevestiging van “ja natuurlijk hou ik nog zoveel van je dat ik met je zou willen trouwen”!! Of het er bij ons ooit van zou komen? Ik betwijfel het, het verandert niets, we hebben het prima zo en het kost toch weer een hoop geld waarvan ik denk ik liever op vakantie ga. Mocht Martijn me echt een keer serieus vragen dan geloof ik wel dat ik ja zeg. Dan zou ik het wel heel speciaal willen doen, een standaard bruiloft heb ik al een keer meegemaakt. Dan zie je mensen op je feest die je daarna nooit meer ziet, dat wil ik niet meer.

  Reactie door Marjan op dinsdag 24 juni 2008 om 9:42


 • Tja, wij zijn getrouwd om het voor de kids goed geregeld te hebben. Maar dat is ook de enige reden geweest. Als ik het net zo als hetro’s zou kunnen regelen zou ik het ook zo als jullie doen. Ik heb nooit van iemand willen zijn, wel bij iemand willen horen. Hahaha. Oh mijn trouwdag vond ik zo erg ik had de hele stress zo van wat ga ik nu weer doen. En nadien lag ik beroerd achterin de auto te twijfelen…….hahaha.
  Ach ja ook alweer 7 jaar geleden en meestal vergeet ik dat ik getrouwd ben.
  En nog steeds moet ik gaan adopteren want Rouvoet houdt “onze” wet tegen….waarin wij gelijk gezet worden. En dat geld dat vind ik pas zonde…!!
  Ien

  Reactie door Ien op zondag 22 juni 2008 om 16:21


 • Wij zijn 23 oktober 2007 getrouwd!!
  Ik ben vanuit ouderlijk huis getrouwd in vol ornaat, met 37 daggasten. Bruidstaart gegeten samen met de daggasten bij het restaurant waar precies 5 jaar daarvoor de vonk was overgeslagen.We hebben een receptie gegeven voor 100 man en ’s avonds uitgebreid diner voor de daggasten. Groot feest-avond ligt ons niet.
  (gedeeltelijk gefinancieerd door de ouders, anders hadden wij geen receptie gegeven)

  Reactie door Marjolein op zaterdag 21 juni 2008 om 16:53


 • Wij zijn getrouwd, maar dat wist je al. Eigenlijk alleen om het voor Robijn allemaal goed te regelen. Als we niet getrouwd waren geweest hadden we nu niet de procedure kunnen starten. Graag zou ik het overdoen….en dan met vet feest en twee witte jurken. Ik weet zeker dat het ervan gaat komen….maar wanneer????

  Reactie door maureen op zaterdag 21 juni 2008 om 14:22


 • Wij zijn getrouwd op 12 oktober 2000, alweer bijna 8 jaar dus en ja met ALLES er op en er aan!
  Verzamelen met de daggasten bij mijn ouders, manlief aanbellen, ikke met Pronovias jurk van de trap af…….t r a n e n met tuiten (nu nog, zo’n mooi gevoel!)
  Foto’s maken, trouwen in het stadhuis in Tilburg.
  Thuis lunchen, kinderreceptie (ik sta voor de klas) taart met champagne en diner met daggasten in de trouwlocatie.
  Daarna een receptie voor collega’s, kennissen en zakelijke mensen (manlief had eigen bedrijf)
  En ’s avonds een s u p e r feest met een s u p e r band! De voetjes zijn niet van de vloer geweest.
  En HEEL cliché op het eind het liedje You’ve Got a Friend waarbij alle familie en vrienden als het spelletje “de boom wordt alsmaar dikker” in een grote groep om ons heen stond en ons vasthield (mijn god ik houd het nu nog steeds niet droog, zit er nog van te genieten, zo’n enorm gevoel was dat!)
  We hebben heerlijk thuis geslapen en de huwelijksreis ging in december naar Maleisië.

  We hadden het er allemaal voor over en nu ik na bijna 8 jaar dit verhaal nog eens type ben ik nog steeds ontroerd en doet het me nog steeds zoveel dat ik die dag met mijn allerliefste heb kunnen meemaken zoals wij het wilden met de mensen die wij het liefst om ons heen hebben.

  Ik ga direct ons trouwalbum nog maar eens bekijken, goed idee!!!
  Fijn weekend!

  Reactie door Sacha op zaterdag 21 juni 2008 om 11:15


 • Ben ik de enige hier, samen met jou Cat, die niet happily married is? Ik of eigenlijk wij hebben niet zo’n grote trouwbehoefte. Weten inderdaad honderd andere leuke dingen te doen met het geld voor een bruiloft. Wie weet komt het er ooit nog van. Als de kindertjes wat groter zijn. Mijn zus is afgelopen april na 19 jaar samenzijn en twee dochters (10 en 5) getrouwd. Er is dus nog hoop!

  Reactie door Mimi op zaterdag 21 juni 2008 om 0:08


 • zo’n lijntje zou ik ook wel willen, maar dat zal er helaas waarschijnlijk nooit in zitten (tenzij ik ineens van sporten ga houden en een personal coach krijg ;))

  Wij zijn voriog jaar op 9 augustus getrouwd. Ik had een super mooie haltertop jurk aan met lange sleep. Inderdaad erg jammer dat je zo’n mooie jurk maar 1 keer aan kan/doet. Misschien dat ik hem, net als koningin Juliana elke trouwdag deed, nog even aan doe 😉
  Het was een leuke dag die zich vrijwel geheel op het Westergasfabriek-terrein afspeelde (in Amsterdam). daar trouwden we in het stadsdeelkantoor, gingen toen met een rondvaartboot door de grachten, we hadden op het terrein de kantine van de korfbalvereniging afgehuurd (die in een super mooi pand zaten), daar stond een buffet en aten we met op dezelfde lokatie later een DJ en een leuke afterparty 🙂 Helemaal top!

  Reactie door Fee-Luna's mama op vrijdag 20 juni 2008 om 23:00


 • Al bijna 11 jaar getrouwd, megafeest met alles erop en eraan. The works dus. Kost een hoop geld, maar dan heb je ook wat. Mensen hebben het er nu nog over.
  Kinderen krijgen is trouwens een stuk duurder……

  Reactie door Kees op vrijdag 20 juni 2008 om 22:34


 • Zoals je weet zijn wij bijna een jaar getrouwd. Ook heel klein met familie en vrienden.
  Als we 5 jaar getrouwd zijn geven we een groot feest.

  Ik ben al eens getrouwd geweest en dat was met alles er op en aan. Mooie trouwjurk, kasteeltje waar we trouwden, feest en bruidsuite en een huwelijksreis. Kosten nu bijna 19 jaar geleden € 10.000,- een hoop geld kun je heel ook leuk voor op vakantie.

  Reactie door Esther mamma van Guusje op vrijdag 20 juni 2008 om 21:01


 • Jee, wat een mooie jurk zeg !
  Arme jij, niet getrouwd, stiekem wel al weten hoe je het hebben wil, hihi…
  Wij zijn getrouwd, op 2 juni 2000. Helemaal zoals we het zelf wilden, op een kasteel. Zelf gereden in een vette Mercedes SLK Cabrio. In de trouwzaal stond een acapella (?) koor het zingen (“Here they come, o how wonderful…, je kent het wel) Daarna taart eten, proosten en foto’s maken buiten bij het kasteel. Vervolgens door naar de feestlocatie (jeweetwel, daarwaarikwerk) voor een uurtje bijkomen, eten en feesten. Overnachten in het hotel waar ons avontuur samen ooit begon.
  De honeymoon was naar de Malediven.
  Ja, het is een hele smak geld, maar onze overtuiging is dat je het maar één keer doet. Wij hebben ook echt letterlijk voor de trouwambtenaar gezegd, luid en duidelijk, dat onze verbintenis tot de dood is. Zo voelen wij het ook…

  Het moge duidelijk zijn, het was de dag van ons leven. En samen met de geboorte van de jongens de mooiste ! En dan ben ik best bereid om de eerstkomende jaartjes niet op vakantie te kunnen, hihi ! :heart: :heart: :heart:

  Reactie door Jis op vrijdag 20 juni 2008 om 20:43


 • Ik denk dat ik hier een record ga vestigen. Wij (Jos en ik) zijn al meer dan 13 jaar getrouwd en van die dag in 1995 heb ik nog geen seconde spijt gehad. Het was zo’n dag met alles er op en eraan. Compleet volgens het boekje, maar dan wel ons boekje… Je kado van toen doet nog steeds dienst als slabak, ha ha.

  Reactie door Gonda op vrijdag 20 juni 2008 om 15:54


 • Als ik het allemaal anders mocht doen?!!!!
  Dan had ik geen oh zo mooie jurk van ruim 1500 euries gedragen maar een leuk pakje van niet zoveel geld.
  Dan had ik écht niet zo uitgebreid getrouwd als ik gedaan heb, maar had ik het kleiner gehouden. Met een etentje voor de naaste familie en een receptie.
  Dan had ik iig mijn haar anders gedaan… oh enne dan had het me denk ik zo’n pak ehm beet 8000 euro gescheeld :biggrin:
  Enne tis niet omdat ik niet genoten heb maar ruim 10000 euries in 1 dag verslinden…… is rete veel man!!! :dizzy:

  Reactie door Hannah op vrijdag 20 juni 2008 om 15:30


 • Je weet het van mij nog wel, 28 wk zwanger en een stille roze getuige erbij. We hadden kunnen wachten tot na de geboorte van Manon, maar als de kleine verwekt is in de week dat je ten huwelijk bent gevraagd en dan na 3 jaar toch zwanger bent, vonden we dat we het gewoon moesten doen…. met buik. Inmiddels dik twee jaar getrouwd en we hebben een superdag gehad en dat feestje geven we gewoon als we 10 jaar getrouwd zijn!

  Reactie door San op vrijdag 20 juni 2008 om 14:00


 • Ja, wij zijn dit jaar al 7 jaar getrouwd. :heart: Alles keurig volgens het boekje eerst trouwen dan samenwonen en kindjes… Het was een mooie dag, maar ik zou nu toch wel een paar dingen anders doen hoor.. En idd mijn jurk hangt dus nog steeds aan de kast (want de zak bleef niet vacuum) en da’s wel jammer maar ja.. ik heb 3 dochters dus misschien maakt ie nog een kans. (moet ik m toch wel eindelijk eens goed gaan opbergen zodat ie wel zo mooi blijft) Ik vind m trouwens wel nog steeds mooi (om naar te kijken want ik krijg m niet meer dicht :blush: )

  Reactie door tineke op vrijdag 20 juni 2008 om 13:02


 • Ik wil eigenlijk wel met vriendje trouwen, maar ja, we zijn allebei al ‘ns getrouwd geweest. We hebben dus alles via de notaris geregeld. Maar stiekem …

  Reactie door Toaske op vrijdag 20 juni 2008 om 11:55


 • Wij zijn dit jaar 4 jaar getrouwd. We trouwden op een aparte locatie, gingen tussendoor nog varen en hadden ’s avonds eten en feest met een DJ… Ik vond het echt een fantastische dag en heb er erg van genoten….en ja eigenlijk wel zonde dat de jurk nu in de kast hangt om niet meer gedragen te worden!!

  Reactie door Mama van Amber op vrijdag 20 juni 2008 om 11:01


 • Aarghh… jaloers (kijkt naar eigen lijn of liever gezegd het ontbreken daaraan). Ja over onze trouwerij heb je alles kunnen lezen op http://jorisenliatrouwen.web-log.nl… is inmiddels al weer 2 jaar geleden. Ik vond het echt een hele leuke dag, al waren schoonmama en ik (want zwanger) de enige die aan het einde van de dag nog nuchter waren. Het was echt feest! En je kan het zo gek maken qua kosten als je zelf wilt, wij hebben ook geen 4-gangen menu laten aanrukken, maar gewoon een buffet laten serveren door de plaatselijke snackbar. Wij hadden ook geen receptie, maar alleen een feest.

  Het is niet zo dat het boterbriefje een bewijs is voor mijn liefde voor Joris, maar ik vind het toch wel bijzonder. Ik vind het ook gewoon fijn dat Joris, Yuri en ik nu ook dezelfde achternaam hebben, want ik heb zijn achternaam ook aangenomen toen we trouwden. Moet er alleen na 2 jaar nog wel steeds aan wennen dat hij nu ‘mijn man’ is ipv ‘mijn vriend’ 🙂

  Off topic: nog steeds geen tekenen van een op handen zijnde bevalling 🙁

  Reactie door Lia op vrijdag 20 juni 2008 om 10:51


 • Wij zijn dit jaar ook 2 jaar getrouwd. Wij zijn getrouwd op een maandagmorgen om 9.00 uur. Gratis dus. Al betaal je voor alle benodigde papieren en trouwboekje ook nog wel een leuk bedragje. Gewoon in normale kleding. Wel met trouwringen en een mooi bruidsboeket. Meer geld hadden wij er niet voor over. Alleen de naaste familieleden waren erbij. ’s MIddags hebben we een lekkere bbq in onze garage gehouden. (Was de bedoeling om dat in de tuin te doen. Maar in 2006 heeft het de hele maand augustus geregend!) Wij houden zelf niet van die massale bruiloftsfeesten, dus dit was voor ons een prima alternatief. Het was klein, goedkoop en erg gezellig! En was ook nog eens ideaal te combineren met Vincent zijn slaapjes tussendoor. Hij was toen 16 maanden, dus hij sliep ’s morgens en ’s middags nog wel even.

  Reactie door Marjan op vrijdag 20 juni 2008 om 10:06


 • Nou, inderdaad, wat een lijntje heeft die vrouw!

  En wij zijn natuurlijk ‘al’ twee jaar getrouwd, maar dat wist je… 😉 We zijn hoogzwanger, in ons dagelijks kloffie met de tram naar het stadhuis gegaan en getrouwd in bijzijn van mijn zusje en haar vriendin, onze getuigen. (het duurde een kwartiertje en we hebben er nooit een rekening voor gekregen! :whistle: ) Daarna hebben we heerlijk met z’n vieren bij de mexicaan gegeten en toen gingen we weer naar huis.
  Bij ons dus geen uitgebreide trouwdag met jurk en feest enzo. Dat was voor ons veel te duur, maar we wilden wel graag trouwen. Voor Juul natuurlijk, maar ook gewoon omdat we heel veel van elkaar houden…. :heart:

  Reactie door Cynthia op vrijdag 20 juni 2008 om 8:19


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter