mrt

4

 
Gils gaat rijjuh…

Wat is ’t toch ’n súperstoer wijf maar/en* (*doorhalen wat niet van toepassing is) wat ben ik toch eigenlijk gruwelijk stinkend jaloers op haar! Wie? Margreet van Gils
Margreet van Gils Al járen doet deze (ehm… tja, ze is de 30 ook gepasseerd, dus:) vrouw dingen die ik zélf ook altijd graag had willen doen maar waar ik dan weer te schijterig offeh, te ehm… nah, ik denk met náme niet slim en/of diplomatiek genoeg, voor ben.

Ik kan me nog goed herinneren dat wij zo’n jaar of 7, 8 geleden beiden uitgenodigd waren voor ’n sollicitatiegesprek voor de functie van secretaresse van Paul vd Lugt, toenmalig zender-coördinator van 3FM. Mijn, hier niet nader te vermelden “toenmalige-contact-binnen-de-omroep”, had mij verzekerd, dat ik deze baan, via “dat contact”, tóch wel zou krijgen en dat het gesprek eigenlijk niet meer dan ’n formaliteit zou zijn. Helaas dacht de baas-to-be daar héél anders over en ging de baan naar Margreet. Ik báálde als ’n stekker maar ik heb ‘r later leren kennen als een ontzéttend leuk mens waar je érrug mee kan lachen dus ik gunde ’t haar wél van harte! We bleken zélfs ergens ver weg, nog familie van elkaar te zijn. (moeders: “Oh, komt ze uit Aalsmeer? van wie is’t ‘r ientje? ohjoh, da’s nog familie van je!”)

***HÚH??????***

Na een paar jaar was ze de desbetreffende functie zat en werd ze redactie-/productiemeisje/sitekick bij dat niet nader te noemen “contact-wat-mij-destijds-3fm-zou-binnenloodsen”. Sidekick… yep, zij wel. Ze paste er goed, ze is grappig, diplomatiek, gevat en laat zich zéker niet de hoek indrukken door te grote DJ-ego’s. Kortom: hélemaal goed!

Kijk nou! The car-repair-woman, en manlief zit lekker op de achtergrond in de schaduw.In die jaren nam ze soms ’n aantal weken verlof om samen met haar vriendje Andy de meest avontuurlijke reizen te maken door India, Bangladesh enz… om dan ook vaak met de meest onverklaarbare ziektes terug te komen.

Margreet had, voor mijn gevoel, nooit gewoon ’n simpel griepje maar altijd de méést vage infecties e.d. wat altijd voor lichte paniek, doch grote hylariteit en goeie verhalen zorgde.

Ook de baan als sitekick was ze op ’n gegeven moment zat en, tot zéér groot ongenoegen van de desbetreffende DJ, heeft ze ook dáár haar baan opgezegd om, voorafgaand aan ’n heuze cursus autotechniek, met vriend en éigen LandCruser ’n trip te gaan maken door West Afrika… and again dacht ik… wow, zíj wel! ***ZUCHT***

Desertqueen! Na haar vertrek van de radio, heb ik me bést met énige regelmaat afgevraagd hoe ’t toch met Margreet zou zijn. Temeer omdat men haar, bij voorgaande reizen, nog wel ’s telefonisch benaderde. Dan deed ze bijvoorbeeld ff ter plekke verslag vanuit ’n taxi in “Wokkiewokkiestan”. Wat uitmondde in de slappe lach aan béide kanten van de telefoon en daardoor weer ’n hylárisch radiomomentje. Maar ik héb ’t vermoeden dat ze dit keer, met haar vertrek, wel erg hard op tere DJ-“zieltjens” heeft getrapt, want ’t is completely “out of sight, out of mind”.

Gelukkig las ik laatst bij Roosmarijn dat ze tegenwoordig in Autoweek haar reisverslagen publiceren. Godzijdank hoef je dat ehm… altijd even bóeiende magazine níet steeds te kopen om op de hoogte te blijven maar kan je ’t ook gewoon op internet terugvinden. Héél erg leuk en beeldend geschreven. Je ziet ’t zó voor je. En ondanks dat ik ’n gezonde vorm van jaloezie maar moeilijk kan onderdrukken, dacht ik, djiezus, van Gils, wat gááf, wat bejje ’n ongelofelijk stoer wijf en wat ben ik súper trots op je!!! Ook dít gaat je weer hélemaal lukken! Kewl!

Doe maar reageren dan »

Nog geen reacties

RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter