apr

17

 
De éérste zin is er…

Toegegeven: wij (ik iig) waren gewoon gruwelijk verwend. Jonne was tenslotte vóór zijn 3e al dag en nacht zindelijk. Maar bij Robin duurt ’t gewoon wat langer… die had ‘r tot nu toe sowieso geen oren naar. Die vindt/vond die luiers eigenlijk wel prima! Wij niet! Kost klauwen met geld en daarnaast krijgt ze ‘r ook uitslag van op d’r billen omdat madam niks zegt als haar luier (al láng en breed) aan vervanging toe is. En nou ruik ik écht wel wat maar ik heb ’t niet altijd door… en de juffen van de peuterspeelzaal al helemáál niet!

Met een beetje hulp hebben we dat gelukkig een beetje kunnen veranderen. Niet dat ze al hélemaal luier-af is, helaas niet maar het begin is ‘r. Natuurlijk hadden we al een potje en ook nog 2 wc bril verkleiners… maar dochterlief heeft blijkbaar meer nodig om daarin te worden gestimuleerd.

Lang leve Marktplaats!!!

 
Daar vond ik een koninklijke roze troon die je beloont met muziek zodra je iets in het potje laat vallen! Noem het een lofzang aan de menselijke uitwerpselen… een soort sch*tserenade dus ;-) Het mooiste was geweest wanneer ik zelf de geluidjes had kunnen inprogrammeren ipv deze blikken Kees Casio maar dat is helaas nog een stap te ver… ohwell, so be it. Die geluidjes waren in éérste instantie natuurlijk even wennen maar nu heeft ze ‘m helemaal door. Er zijn de afgelopen dagen al héél wat momenten samen met pop, beer, speelgoedtelefoon, in het AH-winkeltje of, nog leuker: met de ipod op het potje doorgebracht. Maar het leukste is nog mét pot bóven op de stoel áchter de computer! Zoals ik al éérder aangaf: het nuttige met het aangename verenigen. En dat lukt tot nu toe héél aardig! Uiteraard mag ze bij positief resultaat een sticker plakken. Bij een plas één sticker en bij ’n drolletje wel twee! Ik moet nog even gaan bedenken wat haar beloning wordt bij een vol stickervel.

Vandaag kregen we nog een hulpmiddel in de strijd naar zindelijkheid bezorgd: een wc verkleiner met trapje!!! Zooooo, die vindt ze kewl!!! De trap werd met veel plezier bestegen en er was ook gelijk resultaat! Kortom: we hebben goede hoop! Uiteraard zullen we nog even geduld moeten hebben maarrrrr ik zie licht aan ’t eind van de luier-tunnel! De zin naar zindelijkheid is er en dat stemt ons allen natuurlijk helemaal gelukkig!!!

6 reacties »

 • Heerlijk al die oplossingen he, nu maar hopen dat het vlotjes gaat verlopen. Hoewel zo’n luier ook zijn voordelen heeft :)

  Reactie door dharson op maandag 23 april 2012 om 11:43


 • Geweldige uitvinding.. Gaat de goede kant op!

  Reactie door Saskia op zondag 22 april 2012 om 19:14


 • Pff, oja, die tijd hebben wij ook gehad, maar ze zijn zindelijk geworden en gebleven…. Komt goed hoor, echt waar! Succes met de laatste loodjes.

  Reactie door 10-eke op vrijdag 20 april 2012 om 22:06


 • Heb je weleens gedacht aan welke voordelen het niet zindelijk zijn heeft. Heerlijk overal en altijd je resten laten lopen. Iemand anders ruimt het wel op. Zindelijk zijn is vooral lastig.

  Reactie door Ien op vrijdag 20 april 2012 om 21:04


 • Ja gewéldige uitvinding, wij hebben precies zo’n potje al sinds sinterklaas 2010 en ze vinden het wel leuk om erop te zitten, maar plasjes doen….ho maar! Laatst deed de jongste wel een plasje maar ook dat heeft de oudste nog niet overtuigd, zucht….

  Reactie door masara op woensdag 18 april 2012 om 17:29


 • Hahaha, het doel heiligt de middelen. Want wat is dat een afgrijselijk ding. Als ze het maar niet tot haar 18de op die troon wil blijven doen.

  Reactie door Toaske op woensdag 18 april 2012 om 13:15


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: