feb

13

 
Met de trein

Afgelopen dinsdag moesten we weer ’s met beiden naar de kinderarts. Eigenlijk stonden we ‘r vorige week al maarja… dát klopte niet helemaal :blush:
Maargoed, daar werden ze natuurlijk weer gewogen en gemeten. Jonne is (nog steeds) 1 meter en 1 cm. bij 18,2 kg. Robin was daar 8,7 kg en 73 cm. Gek genoeg was zij afgelopen donderdag bij ’t CB 8,5 kg bij 71,3 cm. Tja… wie moet je dan geloven? Zelf ben ik sterk geneigd om ’t ziekenhuis te geloven, weet ook niet waarom. Waarschijnlijk omdat ik ze bij ’t CB, zéker qua meten, nooit echt nauwkeurig vind.

Wat zijn we wijzer geworden bij de kinderarts? Op zich niet zo heel veel. Tja, Robin hoeft niet meer zo veel te puffen en Jonne moet voorál doorgaan met z’n neusspray.
Maargoed, wat ik al zei, donderdag waren we bij ’t CB en daar kreeg Jonne ’n herhaling van z’n ogentest. Ik dacht dat ie gewoon ’n btje zat te meuten, net als de vorige keer maar de CB arts wil z’n ogen toch graag laten testen dmv ’n test van zo’n uur of 2 bij de afdeling oogheelkunde van ’t ziekenhuis. Ze heeft namelijk ’t vermoeden dat hij ’n lui oog aan ’t ontwikkelen is. Nou goed, we zullen ’t zien (leuk woord in dit geval ;-)) Op 15 maart a.s. mag hij voor die test.

Donderdag waren ook mijn ouders hier en nadat we terug waren van ’t CB, hebben ze Jonne mee op pad genomen. Wij als autobezitters gaan namelijk nooit met ’t openbaar vervoer maarrr, voor zo’n klein jongetje is dat juist iets héél bijzonders (weet de arme schat veel ;-)). Dus toen zijn mijn ouders met de bus naar ’t treinstation gegaan, dáár op de trein gestapt en met de tram weer teruggekomen. Hij vond ’t gewéldig! Ze mochten zómaar 1e klas zitten en Jonne mocht zélf z’n kaartje knippen. Helaas helaas zijn ‘r geen foto’s van maar neem van mij aan, hij had de middag van z’n leven!

8 reacties »

  • Het CB en het meten en wegen blijft een giller. Hier ook! Succes met de test. Manon weigerde ook op het CB tot 2 keer. Kreeg ook een verwijzing mee voor het oogzh. Vind het zelf prima, hij ligt hier iig nog steeds 😉
    En Manon wil met de bus. Ik zei “bel oma maar” hahaha! Leuk.

    Reactie door Annemarie op zondag 14 februari 2010 om 18:51


  • Ja leuk een keertje met het OV! Wij zijn anderhalf jaar (sjemig is dat al weer anderhalf jaar geleden) met de meiden met de trein naar Amsterdam geweest. Wat een avontuur (ook voor ons want we misten zelfs onze trein omdat wij de ballen niet snappen van die dienstregelingen).
    Succes voor Jonne de 15de maart.

    Reactie door Toaske op zaterdag 13 februari 2010 om 22:02


  • duurt zo’n test zo lang??? Wat een opgave voor een bijna kleuter zeg!!!

    Reactie door maureen op zaterdag 13 februari 2010 om 16:10


  • Geweldig, lekker op avontuur met opa en oma. Wel goed dat ze bij het CB zo kritisch zijn over zijn ogen. Dit zijn van die dingen die je niet vroeg genoeg door kunt hebben volgens mij. Hopelijk blijft het bij simpele dingen en hoeft hij niet met een pleister op zijn oog rond te lopen!

    Reactie door Renske op zaterdag 13 februari 2010 om 15:27


  • leuk zeg met de tram en de trein! Een lui oog is niks, heb ik gehad vroeger maar daar is niks aan gedaan. Nu heb ik dus rechts (lui oog) veel minder zicht dan links. En als ik heel moe ben doe ik dat oog ook dicht. (mijn ouders hebben dus een beetje gefaald in de opvoeding haha)
    Fijne zondag!

    Reactie door Saskia op zaterdag 13 februari 2010 om 13:03


  • leuk man, in het ov. Vinden ze idd fantastisch. Happening !

    ben benieuwd of Jonnen straks idd een pleister op zijn oog moet…

    Reactie door Jis op zaterdag 13 februari 2010 om 12:57


  • wat een luek uitje, met de bus, trein en tram! Zo zie je maar dat je een kind al blij kunt maken met iets heel simpels, in onze ogen. Erg lief van opa en oma om hem mee te nemen. (dan vindt hij autotron vast ook een super leuk park?)

    Reactie door Ruthy op zaterdag 13 februari 2010 om 12:10


  • Qua meten zou ik ook het ziekenhuis geloven. Hier meet het CB ook altijd verkeerd…
    Wat leuk dat Jonne op 1 dag met de bus, de trein én de tram mocht reizen!
    Wij reizen ook nooit met het openbaar vervoer, maar 2 jaar geleden heeft mijn moeder Vincent ook eens meegenomen in de trein. Vond hij ook helemaal super!

    Reactie door MaMarjan op zaterdag 13 februari 2010 om 9:52


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter