apr

24

 
We gaan fietsen met ’t kind!

De zon schijnt, er is geen reden
met rotweer en met harde wind
te gaan fietsen met dat kind.”
B. de Groot

Gisteren heb ik aan ’t eind van de middag ’n nieuw fietsstoeltje voor Jonne gekocht. Hij paste namelijk niet meer in ’t voorzitje. Volgens mij heeft dat met ’t frame van ’n opoefiets te maken… hij paste gewoon niet meer met z’n benen tussen het stuur en ’t zitje. Ohwell, jammer dan, dán maar achterop.

Eerst was ik van plan om er zo één te gaan halen. Vind ze afzíchtelijk lelijk maar hij was in de aanbieding. Nu kost ie maar 3 tientjes. Dus gelijk met Halfords gebeld of ze ‘r nog één hadden staan en of ze die dan ff apart wilde houden. Ik had namelijk al van vriendinnetje Miranda gehoord, dat die dingen vréselijk hard gingen en dat zij destijds ook mazzel had gehad dat ze ‘r nog één hadden staan.

Nou zát Erik zich, bij ’t zien van het plaatje (toen al….) af te vragen of met name de bevestiging van het stoeltje wel stevig genoeg was. Dus ik Miran maar ff gebeld en die liet weten dat hij idd niet zo héél erg goed was op dat punt. Dat de schroeven al héél snel waren doorgedraaid en dat hij uiteindelijk tóch op haar bagagedrager is gemonteerd ipv op het frame. Tja en dáár had ik dus niet zoveel zin in.

Toen ik even verder ging zoeken, zag ik dat de fietsenzaak hier in de buurt  een Bobike fietsstoeltje voor € 46,- in  de aanbieding had. Dessin van vorig seizoen, vandáár de aanbieding. Dus die heb ik toen maar gekocht.
Hij moest er ook gelijk opgezet worden. Ik zou vandaag nl ff naar kantoor gaan omdat mijn collega haar (40e) verjaardag vierde. En ik had geen auto, dús we moesten op de fiets.

[photopress:230420081603_1.jpg,thumb,pp_image][photopress:230420081606_klein_1_2.jpg,thumb,pp_image][photopress:240420081617_1.jpg,thumb,pp_image]
(klik op de foto, dan wordt ie groter)

Nou dat was níet gelijk ’n groot succes, zeg maar… Op het moment dat ik ‘m in het stoeltje wilde zetten, begon zoonlief ontíegelijk te brullen! Maar na ’n tijdje werd ’t toch wel leuk en begon ie ‘r tóch wel de humor van in te zien.

Ik kwam natuurlijk vollédig bezweet aan omdat ik ten eerste ’n conditie van ’n natte krant heb (al héél lang niet meer gefietst) en daarnaast had ik toch nog maar m’n winterjack aangedaan omdat ik toch niet wist hoe ’t op de fiets aan zou voelen. Ennieweej, t is écht wel voor herhaling vatbaar.

Nu ga ik weer ’s ff kijken hoe ik er hier en daar wat foto’s bij kan zetten… dat wil nog niet echt lukken…
btw: ff met betrekking tot de kwaliteit van de foto’s: ze komen wél uit m’n telefoon hé, dus verwacht géén haarscherpe pleatjuzzz! 😉

Hmm, wel foto’s maar niet zoals ’t moet…

5 reacties »

  • Ik heb sinds van de week een fietstas waar je ook bijpassende kinderzit-kussentjes en windscherm bij kan kopen en die kunnen in verschillende zitjes!
    ze zijn er in verschillende designs.
    Echt cool!!

    Reactie door Marjolein op zaterdag 26 april 2008 om 13:52


  • Ahhh gossie… Gelukkig vond hij het al snel weer leuk. Grace vind fietsen ook heerlijk. Ik had eerst ook zo’n fiets als jou alleen kon ik zelf niet meer op de fiets komen door het stoeltje. Gelijk een mamafiets aangeschaft en ik fiets er veel op en hij fietst werkelijk heerlijk. Grace geniet met volle teugen als ze de fiets buiten ziet staan maar achterop zit hij ook prinsheerlijk. Wat kun je hier van genieten he? :cheerful:

    Reactie door Wendiez op donderdag 24 april 2008 om 21:16


  • Het zal wel ff wennen voor hem zijn opeens een rug voor zich te zien i.p.v. alles op straat. Wacht maar af hij zal het zo leuk vinden als hij je lekker in je zij kan kietelen. En jij natuurlijk ook gefeliciteerd met Hannah. leuk dat je het even hebt geschreven, vond het al zo verdacht stil!

    Reactie door San op donderdag 24 april 2008 om 21:16


  • Ik zou ook huilen als m’n moeder het fietsstoeltje op een tafel neerzette in plaats van waar het hoort!
    Maar ze vinden het meestal helemaal geweldig, dat fietsen!

    Reactie door Toaske op donderdag 24 april 2008 om 18:13


  • Ik hoor hem denken, mam had je geen andere kleur kunnen kiezen :devil:
    In elk geval kan jij samen met Jonne aan je conditie gaan werken, veel fietsplezier gewenst.

    Reactie door Natazz op donderdag 24 april 2008 om 17:18


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter