mrt

31

 
Over amandelen en speentjes

Morgen is ’t zover, dan gaat zoonlief onder ’t mes om z’n neusamandel te laten verwijderen. Yep, op 1 april en da’s géén geintje. De arme schat weet nog niet wat ‘m boven ’t hoofd hangt en da’s maar goed ook. Tja, er wordt dan door het ziekenhuis gezegd dat je je kind moet voorbereiden maar hoe dóe je dat in godesnaam bij ’n jochie van 2,5? Ik denk dan ook ach, ’t is vervelend maar ’t moet nou eenmaal hoor, hij zal d’r écht geen trauma aan overhouden. Erik gaat met ‘m mee en zal ‘r uiteraard ook bij blijven. Ze moeten ‘r al om 7:15 uur zijn!!! Als ’t goed is, zijn ze dan ook vóór ’t middaguur weer thuis. Nah, ben benieuwd hoe hij ‘r op zal reageren. Het zal wel ’n strijd worden om hem z’n pré narcose drankje te laten drinken e.d. (krijgen ze tegenwoordig niet meer zo’n kapjes op, zoals wij vroeger??? dat kapje/balonnetje waarvan je je jaaaaaaaaaaren later de lucht nóg kan herinneren) Ik hoop echt dat z’n verkoudheid en al die overige kwaaltjes zoals snurken, slechte adem, die eeuwige loopneus, hoesten enz enz daarmee ’s ff een tijdje wegblijven. Maar misschien is dat wel véél te naief gedacht. We zullen ’t zien.

En Robin? Die heeft van de week proef gelegen in d’r ledikantje. Dat u niet denkt dat Jonne de enige is in ’n vééééél te groot bed, we love king size! 😉 Ik wilde haar ’s middags en ’s avonds ergens rustig neer kunnen leggen. Vooral ’s avonds zit ik (net zoals nu) nog wel ’s met m’n laptoppie op bed, dus dan is ’t wel lekker als zij even in haar eigen kamertje kan liggen om zo ook alvast aan ’t donker te leren wennen enzo… Maarja, dat schiet nog niet echt op want de gordijnen zijn nog niet binnen (komen volgende week, schijnt). Overigens heb ik haar uiteindelijk tóch gewoon weer in de wieg gelegd hoor. Vond ik handiger en bovendien hebben we ‘m niet voor nix! Die mobiel heb ik ook weer van ’t ledikantje afgehaald en beneden op de box geplaatst. Dat ding is briljánt! Maakt zachte “rainforest”  geluidjes waarbij je héérlijk in slaap kan vallen. Maar we laten ‘m toch beneden aan de box hangen anders is díe zo kaal.

Verder hebben we haar ook leren wennen aan ’n speentje. Tot voor kort (en soms nóg) moest ze daar níx van hebben maar ze lag steeds zó te happen. Ze krijgt toch écht wel genoeg te drinken. Maargoed, dat houdt wél in, dat ik nu iedere keer naar d’r toe moet zodra d’r speentje uit d’r mond is gevallen… zit je nét… met je laptop op schoot… 😉

Links onder op de foto ligt Robin in de armen van Chantal. Die kwam vorige week gezellig ff langs en heeft ’n flinke stapel kleertjes van Jonne overgenomen voor haar zoon Björn.

Goed, laat ik maar ’s een tukkie gaan doen. ’t Is morgen weer vroeg dag (ik moet ze tóch ff op weg helpen, nietwaar?) Ben benieuwd hoe ’t allemaal zal gaan.

17 reacties »

 • Morgen dus de grote dag… heel veel succes Jonne! En lekke rveel ijsjes eten daarna (of is dat achterhaald?)

  Dus de kleine meid ligt ook al in een groot bed. Ziet er schattig uit hoor, net als Broerlief in zijn grote bed. Familie Kingsize dus…. haha!

  Reactie door Ruthy op woensdag 1 april 2009 om 21:22


 • Zoals de rest wil ik natuurlijk ook graag weten hoe het gegaan is…

  Hier heeft Lenny alleen overdag in de wieg gelegen en ’s nachts gewoon in zijn grote bed…..Overdag met een rolgordijntje dicht, ’s avonds met en nachtlampje en ’s nachts pikdonker…Zodat ie goed weet wat dag en nacht is……De speen is ie helemaal gek van….en zodra ie het een beetje kan begrijpen wordt de link gelegd….Speen = slapen…En niet voor zomaar…..Dat heeft voor Nicky ook goed geholpen…

  Reactie door Peetjes op woensdag 1 april 2009 om 20:32


 • Ik hoop dat het allemaal goed is gegaan vandaag. Kids in het zkh is nooit leuk en zeker als ze al wat beseffen. Ach hij zal het zich later niet meer kunnen herinneren en ik hoop ook dat hij daarna lekker meer verkoudheid-snotvrij zal zijn.

  Reactie door San op woensdag 1 april 2009 om 20:31


 • Ik hoop dat het goed is gegaan en dat de groene monsters verleden tijd zijn!

  Reactie door Aagje op woensdag 1 april 2009 om 20:30


 • Arm manneke, is het goed gegaan?
  Hopelijk heeft hij er weinig last van gehad.
  Die ijsjes na afloop, is dat nog wel t zelfde als vroeger?

  Reactie door linda op woensdag 1 april 2009 om 20:25


 • Hoe is het gegaan vandaag met Jonne? ik ben heel benieuwd,Noah is pas weer beter van een gemene keelamandelontsteking!
  Dus ik denk zo, dat ons mannetje er ook binnenkort voor in aanmerking gaat komen. Heel benieuwd hoe het met jullie kleine man is gegaan.
  Een spoedig herstel voor hem !

  Reactie door tan op woensdag 1 april 2009 om 18:57


 • Hoe is het gegaan vandaag met Jonne?

  Reactie door Esjuh© op woensdag 1 april 2009 om 18:27


 • Ach, die rot-amandelen ook.
  Zelf was ik 23 toen ze verwijderd werden..
  Ze zeggen; hoe jonger hoe beter (minder last)
  Laten we het hopen voor jullie lieve mannetje!

  Reactie door mama van bastian en christian op woensdag 1 april 2009 om 12:41


 • En hoe is het gegaan? Het zal wel een zielig jongetje zijn nu. En dat kleine meisje in dat hele grote bed ;-). En dat speen gedoe komt me erg bekend voor. Gek werd ik er van steeds die trappen op en af lopen. Maar goed, het is goed gekomen 😉

  Reactie door heikelien op woensdag 1 april 2009 om 12:36


 • Ik hoop dat alles goed is gegaan met Jonne.
  Heel veel beterschap voor hem!
  Wat een kleintje is het toch in de ledikant, voorlopig past ze er in 😉 . Ik hoop dat ze nog lang in de wieg kan liggen. Dit vind ik altijd zo lief bij kleintjes.

  Fijne Woensdag!

  Reactie door Marjolein op woensdag 1 april 2009 om 11:35


 • Slim, kan Robin ook vast wennen aan zo’n groot bed 😀 Ziet er schattig uit in ieder geval! Maar een wieg is inderdaad ook heel lief. Jélin ligt overdag in haar veel te grote bed en ’s nachts bij ons in de wieg. En als het mooi weer is in de kinderwagenbak buiten. En het zal haar allemaal een worst wezen. Ik denk dat ik me er drukker om maak haha.

  Mag Jonne wel lekker veel ijsjes eten, toch? Da’s dan weer een voordeel voor veel kinderen, haha. Hopelijk heeft ie niet teveel last! Ik heb er totaal geen ervaring mee, dus ik heb geen idee of het pijn doet en voor hoe lang?!?!

  Oe, jouw muziekmobiel klinkt errug cool. Wij hebben er één die Jélin prachtig vindt & waar wij na 1 minuut knettergek van worden. Maar goed, dat blijft de komende jaren toch zo met de teletubbies en alle andere tekenfilms waar veel te enthousiast en huppelig in wordt gepraat 😉

  Reactie door Sissi op woensdag 1 april 2009 om 11:20


 • Het is waarschijnlijk al weer achter de rug wat Jonne betreft. Hopelijk viel het hartstikke mee! Grappig die klein Robin in dat heul grote bed! Superschattig.

  Reactie door Toaske op woensdag 1 april 2009 om 10:09


 • We love king size..whoehahaha….heerlijk. Ik had ook van die ienie’s, dus die lagen er ongeveer ook zo bij 🙂 zoek..zoek..hahaha.

  Mijn jongens kregen wèl zo’n kapje hoor, het meest dramatische hier was dat ze van te voren een enòrme zetpil moesten! daar hebben ze meer een trauma van over..pfft. Maar het moet inderdaad. En als het dan maar helpt! Succes!

  Reactie door Annemarie op woensdag 1 april 2009 om 9:37


 • Veel sterkte vandaag voor Jonne. Misschien is het nu al wel achter de rug…
  Ook sterkte voor de papa en de mama!!!

  (volgens mij doen ze dat kapje nog wel, maar zijn ze er voor kinderen met een smaakje…)

  Reactie door Saskia op woensdag 1 april 2009 om 8:47


 • Jeetje, toch zo snel….spannend!! Heel veel sterkte en geef Jonne maar een dikke kus van ons X

  Reactie door maartje op woensdag 1 april 2009 om 8:07


 • Aaggh zielige Jonne. Ik wens jullie veel sterkte vandaag.

  Reactie door Marjan op woensdag 1 april 2009 om 7:49


 • Dus vandaag is dé dag voor Jonne. Hij zal er idd geen trauma’s aan overhouden en nu maar hopen dat het helpt! Die lucht van het kapje kan ik ook zo weer naar voren halen, wat een afschuwelijke lucht was dat!
  De Rainforest-mobiel is hier ook een groot succes, al heb ik wel een iets ander type dan jullie. Van die rustgevende geluiden val ook ik zo in slaap!

  Reactie door MaMarjan op woensdag 1 april 2009 om 6:21


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter