dec

25

 
Peas-on-erwt…

Ik geloof dat de lucht wel weer geklaard is tussen vriendinnetje en mij en daar ben ik erg blij om. Gelukkig komen de teksten er bij haar ook wel ‘s anders uit dan hoe ze die bedoelt dus ’t is allemaal erg herkenbaar.

En met de vrede op aarde komt dan nu ’t vreten op aarde… tja… zo gaat dat nou eenmaal bij veel mensen, hier in de westerse wereld. En ik moet zeggen, ik ga ‘r gewoon erg van genieten… (laten we eerlijk zijn: wat heeft de arme medemens er aan, als je wél die rijkdom hebt maar er dus niet van geniet? dát zou in mijn optiek nog méér blasé zijn) voor zover mogelijk natuurlijk want met die bolle buik heeft dat wel z’n beperkingen. Oh how I long voor ’n goed glas wijn en ’n lekker rood biefstukje! Maargoed… dat doen we maar ff niet dit jaar… zucht…

Hmm, en zo werd het schrijven van mijn logje nét ff ruw onderbroken omdat ik iets van boven hoorde. Daar aangekomen, bleek dat zoonlief zó had liggen hoesten dat hij er spontáán van moest overgeven en zo z’n hele bed had ondergespuugd. Dus wij samen gelijk in bad terwijl papa ’t bed ging verschonen. Daarna heb ik nog ff lekker met ‘m op de schommelstoel zitten kroelen en ’n slaapliedje gezongen, zoals we altijd voor ’t slapengaan doen. Gelukkig is hij er vérder niet ziek van ofzo. Inmiddels ligt zowel papa als zoon weer lekker in bed. Die laatste lag net nog even zachtjes te zingen maar is nu, net als z’n vader ook weer in ’n diepe slaap verzonken. Ennieweej, waar waren we gebleven… ohjah…

Voor mij deze kerst dus ff géén wijn en géén rood vlees… nou goed, uit welingelichte bronnen heb ik vernomen dat ’t  héérlijk lamsvlees wordt en ook dáár doe je me ’n ZÉÉR groot plezier mee! 😉
Vrijdag komen Erik z’n kids en ouders hier eten. Dan gaan we gourmetten (of iets wat daarop lijkt).

En dan is Kerst 2008 ook weer voorbij. Op naar oudjaarsavond. Ben benieuwd hoe dát zal gaan. Echt núl plannen gemaakt dus we zien wel hoe of wat. Meestal, in ’t jaar dat Erik z’n kids bij hun moeder zijn (zoals dit jaar), gaan wij wel de stad in en blijven dan bij m’n ouders slapen. Maar met die bolle buik van mij, zie ik dat eigenlijk niet zo erg zitten. Dus we blijven lekker thuis, btje bankhangen, btje tv kijken en we zien wel. Nieuwjaarsdag vind ik eigenlijk de stómste dag van ’t jaar… zó nixerig…

Ennieweej, ik hoop dat er de komende tijd veel zal worden geklust hier in huis. En dat dat ’n btje voorspoedig zal verlopen. Dat is wel nodig ook want er moet nog genoeg worden gedaan om alles op orde te krijgen voordat dochterlief mag komen.

Nou goed, ik ga maar ’s ’n tukkie doen… ik wens iedereen nogmaals ’n gezellige Kerst toe! Geniet ervan!

6 reacties »

 • Ik heb gesmokkeld 😉 Een half glaasje wijn en er dan het héle diner over doen. Zou normaal mijn tempo niet zijn, maar volgens de VK kan het dan eigenlijk helemaal geen kwaad. Rood vlees laat ik ook maar liggen, maar doorbakken (mits goed klaargemaakt) is ook bést lekker, ben ik inmiddels achter 😀

  Fijn oud & nieuw! Ben het met je eens dat wanneer je nieuwjaarsdag niet brak door kan brengen, het dan meteen een stuk saaier zal zijn. Misschien wel lekker weer voor een koude wandeling 😉

  Reactie door Sissi op dinsdag 30 december 2008 om 10:09


 • Een logje speciaal voor Jonne van Nicky…..
  Kijk maar gauw op mijn log !!

  Reactie door Peetjes op vrijdag 26 december 2008 om 11:55


 • Gelukkig dat het weer goed is met het vriendinnetje! Fijne dag gehad vandaag? Wij wel, ben nu nog een beetje aan het uitbuiken. Morgen nog een en dan nog weekend en dan een paar normale dagen!

  Reactie door Toaske op donderdag 25 december 2008 om 20:43


 • Oei, dan moest Jonne wel heel erg hoesten als daradoor alles er uit kwam zetten. Maar een heerlijk bad samen met mama, een schoon bedje en nog even zingen en kroelen is ook wel weer heel erg fijn.

  Hier doen wij deze kerst thuis ook niets speciaals met het eten. Ok, wel een varkenshaasje en een iets luxer toetje maar verder niets bijzonders. Morgen gaan we lekker dineren bij mijn moeder thuis. dat zal wel veel en heel luxe zijn, maar zo 1 keer per jaar vind ik dat best wel kunnen.

  Jullie ook heel fijne dagen en heel veel plezier. Hopelijk is Jonne niet ziek meer.

  Reactie door Fee-Luna;s mama op donderdag 25 december 2008 om 11:23


 • Oei yekkie… Vorige week had Julz ook zo’n aktie..Gelukkig was het niet zo’n natte bedoeling maar een bord nassi 😛 Was wel lachen want ik kwam zijn kamer op en hij zat op zijn bed… Mamma .. Djoenie knoeit.. 😀
  Fijn dat je akkefietje weer geklaard is.. lekker vreten van die lam.. en lekker genieten!
  Ik spreek je vast nog wel van de week. Huggie..

  Reactie door Hannah op donderdag 25 december 2008 om 10:47


 • vreten op aarde, tja…zal ik eerlijk zeggen dat ik waarschijnlijk vanavond gewoon witlof eet. Ik heb avonddienst en ga dus echt niet lekker kokkerellen.
  Nieuwjaarsdag gaat helemaal mijn ding worden. Dan zijn liefje en ik eindelijk 2 aaneengesloten dagen samen vrij. En dat is luxe, want wij werken altijd om elkaar heen.
  Fijne dagen!

  Reactie door maureen op donderdag 25 december 2008 om 10:09


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter