dec

15

 
Vruchtbaar gesprek

Opa en oma (Erik z’n ouders) zijn weer terug uit Spanje… ik zei al, ’t was nét alsof zíj ’t huis van Sinterklaas moesten beheren, in de tijd dat hij hier in Nederland was. Nou is de Sint weer terug, dus mochten zij ook weer terug naar Nederland komen. En zo kwamen ze met véél plezier vanmiddag even op Jonne passen, terwijl ik een afspraak bij de gyn had.

Die vertelde me dat alles naar behoren gaat, dat ze goed groeit en lekker beweegt. Dat laatste had ik zélf ook wel al door. Dochterlief is ’n stúk beweeglijker dan Jonne destijds ;-). Gisteren kon ik, ondanks mijn eigen isolatiewandje én de placenta die weer aan de voorkant ligt, toch écht héél duidelijk ’n voetje voelen schoppen, toen ik m’n hand aan de zijkant van m’n lichaam legde (zo op taille hoogte). Dat heb ik bij Jonne nooit gehad. Blijkbaar werpt dat “niet werken” en “rustig aan doen” tóch wel z’n vruchten af want als ik zo doorga, hoef ik misschien niet eens per se in ’t ziekenhuis te bevallen en mag ik ’t ook eventueel thuis proberen. Nah, dat vind ik wel ’n relaxed idee. Ik vond ’t destijds wel prettig, dat ik lekker regelmátig in bad kon gaan zitten en de douche over me heen te laten komen (mocht ’t bad niet vol laten lopen omdat m’n vliezen al gebroken waren). Je moet altijd maar afwachten of dat in zo’n ziekenhuis ook kan.

Morgen éérst maar weer ’s de gewone vk bellen want ondanks dat de gyn me eind januari tóch nog ’n x terug wil zien (en nog ’n extra echo gaat maken), mogen de reguliere controles gewoon weer door de vk worden gedaan. Nah, da’s toch best wel weer gezellig. Al vond ik ’t stiekem ook wel weer erg prettig dat bij elk bezoek aan de gyn ’n korte echo werd gemaakt, om dus dat vruchtwater in de gaten te houden. Nou goed, eind januari weer 😉 Ben wel benieuwd want dán moet ik naar ’t nieuwe ziekenhuis.

7 reacties »

 • nee joh laat het maar lekker een schiedamse worden joh!!:biggrin:
  heb je geen kijkje genomen afgelopen weekend? toen was er ‘open dag’.
  Van mijn man mogen ze wel opschieten want hij moet een flink stuk omfietsen naar zn werk door de bouw.. :getlost:
  Maar wel heel fijn zeg dat je weer terug mag naar de luiermand!!
  (zo heet het toch bij jullie?)

  Reactie door tineke op maandag 15 december 2008 om 21:07


 • Fijn dat alles zo goed gaat en dat je waarschijnlijk zelfs weer terug mag naar de verloskundige voor de controle’s! Rust doet inderdaad goed, want ook ik merk dat ik de laatste 3 weken enorm gegroeid ben, nou ja mijn buik dan. Moet nodig weer even een nieuwe foto maken! Ook dit kindje beweegt veel meer dan Vincent!

  Reactie door Marjan op maandag 15 december 2008 om 21:06


 • Fijn dat het goed gaat meisje! De tijd gaat hard he? Alweer 27 weken, tjonge…

  Reactie door Cynthia op maandag 15 december 2008 om 20:48


 • Fijn dat alles goed gaat en je haar zo lekker voelt bewegen.
  Maar wel raar dat je het bad niet volmocht laten lopen omdat je vliezen gebroken waren. volgens mij is dat dikke onzin, want ik ben gewoon met gebroken vliezen in bad gestapt, voor een badbevalling (ideaal! lekker ontspannen en geen last van inscheuren en/of inknippen).

  Reactie door Fee-Luna;s mama op maandag 15 december 2008 om 20:22


 • Wat fijn dat het zo goed gaat. En zo zie je maar, rust doet echt goed!

  Reactie door Toaske op maandag 15 december 2008 om 20:07


 • Oeps, ik loop al weer een tijdje achter met het lezen van je weblog. Wat goed dat het zo goed gaat met je zwangerschap. Ik duim echt voor je dat je thuis mag bevallen, dat zou wel erg mooi zijn, toch?

  Reactie door Claudia op maandag 15 december 2008 om 19:06


 • Die kleine meid vindt het lekker dat mama niet meer werkt en laat dat goed merken.
  Goed nieuws dus allemaal en fijn dat je misschien toch thuis mag bevallen en weer onder controle van de vk blijft.

  Reactie door Marjolein op maandag 15 december 2008 om 18:52


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter