dec

7

 
Héérlijk middagje!

Ondanks dat we dit jaar toch écht op tijd waren begonnen met cadeaus verzamelen en gedichten schrijven (de mijne was zowaar rúim op tijd af!!) waren er uiteraard tóch weer ’n paar dingen die nog even op ’t laatste moment moesten gebeuren. Nu blijkt maar weer dat wij goed onder druk presteren. Niet voor nix werkt Erik bij de krant, waarbij je toch altijd aan ’n deadline gebonden bent.

Rond half 4 kwamen mijn ouders. Mijn moeder had ’n héérlijke pan erwtensoep gemaakt. Past goed bij dit soort gelegenheden, vind ik. Héérlijk was ie.

Om iets over vieren vanmiddag konden we dan toch eindelijk beginnen. We hadden alle cadeaus in de gang gezet en omdat ik “toevállig” weer ’s ff naar ’t toilet moest, kon ik mooi ff op de deur bonsen. Dat deden we natuurlijk voor Jonne want de andere kids van Erik geloven tegenwoordig in héle andere dingen 😉 Wel jammer dat ik daardoor z’n gezicht niet kon zien. Al kwam ik daarna natuurlijk vrij snel van ’t toilet af. Hij liep gelijk te stuiteren!! Wat was dít toch allemaal? Sinnekláásjuh???

Het was geweldig, het was súper! Ondanks dat ik, bij gebrek aan stem, ál mijn gedichten ófwel door m’n vader ófwel door Erik heb moeten laten voorlezen. Nee, die stem zat niet tussen die ontíegelijk grote stapel met cadeaus. Die is nog stééds vollédig foetsie… zo mogelijk meer dan dat ie ooit geweest is. Maar man man man, wat zijn we allemaal weer verwend. Jonne keek z’n ógen uit. Dat alleen niet álle pakjes van “Sinneklaasjuh” voor hem waren, was blijkbaar wel ff wennen. ’t Liefst had hij alles zélf uitgepakt.

Al met al werd álles met de vólle aandacht bekeken en íedere x verscheen er wéér zo’n grote grijns op z’n gezicht als hij ontdekt had, wát er zich achter het cadeaupapier had verstopt. Overigens heeft iedereen zich vermaakt en was iedereen ook dólblij met zijn of haar cadeau.

Helaas helaas waren Erik z’n ouders er dit jaar niet bij… die moesten nou nét uitgerekend op dit moment zelf naar Spanje toe. Waarschijnlijk om de Sint te verwelkomen op ’t moment dat hij terugkeert in zijn vaderland. We hebben ze nog wel even gebeld en heel hard “Dank u, Sinterklaasje” geroepen… met het verzoek of zij dat door wilden geven aan de Sint. Nou ja, ikzélf heb ’t dan gefluisterd, maar ’t idee was goed. Ik dénk toch wel dat ie ’t heeft gehoord. We hebben met hen wel gelijk één belofte gemaakt: wij zorgen ervoor dat we nooit meer hun vakantieschema door de war zullen gooien, door de komst van nog ’n kleinkind, en dan beloven zij dat ze ‘r voortaan met de feestdagen gewoon weer bij zullen zijn, hihi. (overigens zijn ze met kerst alweer terug :-D)

Rond ’n uur of half 9 heeft Erik de kids weer teruggebracht naar hun moeder en toen hij terugkwam hebben we Jonne op bed gelegd. Wellicht overbodig om te vertellen dat die in no time in diepe slaap verzonken lag.

Nu duik ik zélf ook m’n bedje in. Moet morgen naar de tandarts en die zit nog stééds in mijn geboortedorp Amstelveen. Jonne gaat dan even naar mijn ouders. En als ik terugkom, ga ik met m’n vader, traditiegetrouw naar Tuincentrum Osdorp om ’n kerstboom te gaan halen. Beláchelijk vroeg vind ik eerlijk gezegd maar het komt toevallig zo uit. Anders moet ik 2x naar Amsterdam op en neer. En ach, waarom ook niet, ik heb ‘r wel weer zin in (wat wordt ’t dit jaar, Hannes: taartje, oliebollen of tóch weer allebei? ;-)). Ik hoop alleen wél dat we dit jaar ’n bétere boom zullen hebben dan vorig jaar.

7 reacties »

 • Leuke romper 😉

  Reactie door maartje op woensdag 10 december 2008 om 17:23


 • Mooie fotocollage heb je gemaakt! En Sinterklaas, man o man, ik word er toch weer zo enthousiast van. Wat is het dan leuk om kinderen te hebben! Volgend jaar wil ik eens een echte Sint en pieten inhuren. Ik word al zenuwachtig als ik er aan denk. Slik…

  Reactie door Mimi op maandag 8 december 2008 om 23:48


 • Zo hey!! BUIK! :biggrin:
  Fijn dat het zo gezellig was :happy:

  Reactie door Hannah op maandag 8 december 2008 om 13:25


 • Wat een gezellige foto’s! Leuk hoor. Wij hebben het ook prima gehad: verwend!! Gaan we elkaar deze maand nog zien of druk?
  Ik ben vast te laat, maar geef je je ouders een dikke knuffel van me?
  Kus voor jou. Sieg :heart:

  Reactie door Sigrid op maandag 8 december 2008 om 13:24


 • Dat ziet er gezellig uit! En wat een schattig rompertje!
  Helemaal naar Amsterdam voor een kerstboom? Hebben ze die in V. niet? :ermm:

  Reactie door Fee-Luna;s mama op maandag 8 december 2008 om 8:41


 • Lekker middagje dus! Leuke foto’s ook! Enne je haar zit leuk en ook jij krijgt al een mega-buik zeg!
  Succes bij de tandarts vandaag en veel plezier met het tuincentrum-uitje! Altijd leuk om eens met je vader weg te gaan!

  Reactie door Marjan op maandag 8 december 2008 om 8:26


 • Helemaal goed gegaan dus. Leuke foto’s en leuk om je ouders ‘ns te zien.

  Reactie door Toaske op maandag 8 december 2008 om 7:38


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter