jun

25

 
Brief aan mijn bazin

Beste L,

Naar aanleiding van ons telefoongesprek én nog verdere navraag ben ik tot de volgende conclusie gekomen. Ik kan helaas niet ingaan op het voorstel dat jij hebt gedaan, teweten, dat ik niet meer naar Amsterdam hoef te komen en dat ik naast mijn salaris van juni ook nog de maand juli krijg uitbetaald, zonder daarvoor te hoeven werken.
Ik zal je uitleggen waarom.

In eerste instantie leek het heel aantrekkelijk en ik twijfel er ook niet aan, dat dit met de beste bedoelingen is voorgelegd.
Mijn contract met MAXTT loopt t/m 31 augustus 2008. Zoals ik over de telefoon al aangaf, is het voor mij onmogelijk om voor de maand augustus alweer een nieuwe werkgever te vinden, gezien ’t feit dat ik voor de laatste 2 weken van die maand een vakantie heb geboekt. Juli is al helemaal geen optie, deze maand begint over 4 dagen en behalve dat éne gesprek dat ik heb gehad, heb ik nog nix concreet in het vooruitzicht. Geen werkgever zal iemand per 1 augustus in dienst nemen, wetende dat zij na 2 weken alweer 2 weken afwezig is. Daarnaast heb ik de vakantie ook gepland met vakantiedagen die ik heb opgespaard bij MAXTT. Stel dat ik in het uitzonderlijk geval wél die baan voor 1 augustus zou vinden, dan lever ik bij mijn nieuwe werkgever per direct een groot deel van mijn vakantiedagen in, die ik éigenlijk van MAXTT tegoed heb.
Als ik akkoord zou gaan met de door jullie gestelde regeling, zou ik dus niet 1 maar zelfs anderhálve maand salaris mislopen, omdat ik dan ook mijn vrije dagen zomaar inlever. Omgerekend krijg ik nu dan ook eigenlijk niet een héle maand maar een hálve maand salaris mee.

Verder ben ik er ook vrijwel van overtuigd, dat ik meer belasting zal moeten betalen, als jij, zoals je aangaf, bij het salaris van juni, ook gelijk het salaris van juli zal overmaken, maar dát zal ik voor de zekerheid nog even nagaan bij het CWI. Wellicht dat ik dit volgend jaar via de aangifte terug kan vorderen, maar daar heb ik nu nix aan en mijn kosten lopen nu wél gewoon door.

Ik hoop dat je begrip hebt voor mijn standpunt. Laten we vandaag nog even bellen hoe we het dán gaan oplossen. Wellicht moet ik dan tóch nog maar die anderhalve maand naar Amsterdam komen, ervan uitgaande dat ik wél mijn kilometers vergoed krijg. Heel eerlijk toegegeven, niet de meest ideale oplossing maar financieel gezien lever ik écht téveel in, als ik akkoord ga met het door jullie gedane voorstel en dat kan ik me gewoon níet veroorloven.

Ik hoop van je te horen.

Met vriendelijke groet,
Cat

5 reacties »

 • Euh, denken ze daar dat je niet helemaal goed bent ofzo??? Ik bedoel, je hebt een contract tot en met aug toch? Dan moet je iig die maanden ook utibetaald krijgen, als zij zo’n dergelijk voorstel doet. Tsjongejonge… Zoals ik al eerder zei (of dacht ?) voor zo’n baas kun je maar beter niet werken. Lekker op zoek naar wat naar wat anders! En zoals mama van Guusje ook zegt, uitkijken hoe het met je evt. uitkering enzo zit. Succes ermee!

  Reactie door Mimi op vrijdag 27 juni 2008 om 10:56


 • Zeker niet op ingaan. Zoals je zelf aan aangeeft schiet jij er 1,5 maand bij in. En krijg je dan wel een uitkering als het op deze manier gaat?
  Dan helaas maar een paar weken naar Amsterdam op en neer, natuurlijk met een kilometer vergoeding of treinkaart. Op mijn werk krijg je € 0,29 per kilometer. En als het echt niet gaat dan kun je je altijd nog ziekmelden, vind ik niet echt de oplossing, maar goed als het echt niet anders kan. Ik hoop dat jullie eruit komen.

  Reactie door Esther mamma van Guusje op donderdag 26 juni 2008 om 9:57


 • Jeetje zeg ik lees nu aller3 je logjes achter elkaar en het is idd een gedoe allemaal. Je laat je al goed informeren en blijf dat ook doen, het is eigenlijk te belachelijk voor woorden dat er zo met werknemers wordt omgegaan. Succes en sterkte!

  Reactie door San op donderdag 26 juni 2008 om 9:46


 • Wat een gedoe allemaal. Veel sterkte en laat je niet in de luren leggen!!!

  Reactie door Ri op donderdag 26 juni 2008 om 8:50


 • Meid, pfff… Wat een gedoe zeg en wat een idiote situatie. Ik vind het heel goed dat je niet bij de pakken neer bent gaan zitten en ‘lekker’ door bent gaan zoeken naar wat wel en niet mag. Volgens mij hebben ze niet eens nagedacht over je salaris en vrije dagen. Maar goed dat jij er wel alert op bent. Laat je maar lekker uitkopen hoor! 😉

  Enne, het gaat vanmiddag niet lukken met de speeltuin, er komt weer een verhuizer een offerte maken tussen 3 en 4… :cwy:

  Reactie door Cynthia op donderdag 26 juni 2008 om 7:51


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter