jun

1

 
Songs in the key of life

Toaske kwam gisteren met ’n leuk stokje. “Post zeven liedjes waar je de laatste tijd veel naar luistert”. De muzieknerd in mij werd wakker en vond ’t wel leuk om deze over te nemen. Ze had ‘r ook de clipjes bijgezocht. ’s Kijken of ik die ‘r ook bij kan vinden. Hier komen ze in willekeurige volgorde.

Als eerste Sia – The girl you lost to cocaine (maar dan níet de dance versie!!)
Dit is overgens een live versie, begint ’n b’tje raar met ’n extro van ’n ander nr, stilstaand beeld, maar daarna begint ie écht! Absoluut het beluisteren waard

Ryan Shaw – Do The 45
Deze man is uiterlijk gezien ’n kruising tussen Edgar Davids en Terence Trent D’arby (wie kent ‘m nog?). Héél fijn retro liedje en tóch hartstikke nieuw. Vind alleen ’t clipje ’n tikkie suf, dat had ik zélf anders gedaan.

Jamie Lidell – Another day
Wat maakt die man toch fijne liedjes! ‘k Word hier erg vrolijk van.

Room Eleven – Hey hey hey
Lekker zomers liedje wat ernstig in je hoofd blijft hangen!

Kraak en Smaak – Squeeze me
Héérlijk dance nr met ’n briljante clip!

K3 – Kusjesdag
Ehm, jah dit is niet helemaal ’n eigen keuze. Toch hoor ik ‘m regelmátig voorbij komen. Dit heeft meer te maken met de tv programma’s die ’s ochtends voor Jonne aanstaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die clip héél gaaf gemaakt vind.

Bianca Ryan – And I’m telling you
Deze staat ook op m’n Hyves maar móet ‘r echt bij. Hier krijg ik iedere keer wéér de rillingen van als ik dit zie. Op een positive manier dan hè. Destijds (want ’t filmpje blijkt al ’n paar jaar oud te zijn) 11 jaar oud en dan al zo beláchelijk goed kunnen zingen! Echt té bizar!

Verder zijn ‘r natuurlijk nog ’n héle hoop ándere leuke en minder leuke liedjes die ik de hele dag voorbij hoor komen. In de auto en op m’n werk hebben we gelukkig altijd 3FM op staan, dat is naar mijn idee met name tussen 9 en 14 uur toch nog steeds het meest prettig om naar te luisteren  (ik heb ze er eindelijk van overtuigd dat dat ’n stuk leuker is dan die ándere saaie meuk die ze altijd op hadden staan). En vrijdagavond is mijn vaste KX-avond. ’t Wordt tijd dat zij ook ’s ’n etherfrequentie krijgen. Ik mag wel zeggen dat Erik en ik redelijke muziekfreaks zijn. Ik schijn volgens sommige mensen voor ’n vrouw ook redelijk goed in namen en rugnummers te zijn 😉 Nah, da’s dan toch weer leuk om te horen, nietwaar? Eén van mijn favoriete bezigheden (één van dé, hè!!!) op ’n donkere winterse avond is samen met Erik onder ’t genot van ’n wijntje, intro’tjes raden van de duizenden mp3tjes in zijn comp.

Nah, dit was mijn lijstje. Kijk maar wat je doet, of je ‘m vangt en op je eigen log zet of dat je hieronder een leuk lijstje achterlaat. Als je ‘m op je eigen log zet, laat je ’t dan wél ff weten? Ben wel nieuwsgierig!

5 reacties »

 • Erg leuk en ik ga ‘m van je overnemen hoor. Maar dat wordt wel woensdag als ik vrij ben en zeeën van tijd heb 🙂

  Reactie door Wendiez op maandag 2 juni 2008 om 19:56


 • jaaa dat meisje van 11….te goed gewoon..Echt zon kippevelsong…prachtig

  Reactie door maureen op maandag 2 juni 2008 om 14:03


 • Ik ken er een paar en zo zie je maar dat je zo weer wat leuke nummers hoort. Ik zag het idd ook al bij toaske staan en ik moet er even over nadenken (en ze natuurlijk kunnen vinden).

  Reactie door San op maandag 2 juni 2008 om 8:46


 • ik ken er geen een!
  Maar ja, ik luister dan ook naar heel andere muziek dan de muziek van de radio.
  Wel leuk om zo de muziekvoorkeur van loggend Nederland te ‘lezen’.

  Reactie door Mamaloena op zondag 1 juni 2008 om 22:42


 • En weer een aantal nummers die ik dus helemaal niet ken. Tja, dat krijg je als je de radio steeds minder vaak aan hebt staan.

  Die clip van Kraak en Smaak (ook nog nooit van gehoord trouwens) is echt heel gaaf!

  Reactie door Toaske op zondag 1 juni 2008 om 19:53


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter