mei

11

 
Moederda…nacht!

Omdat ’t niet ondenkbaar is, dat Jonne ’s nachts nog wel ’s wakker wordt… of omdat we allebei ook wel ’s willen uitslapen, hebben Erik en ik de weekenden en ándere vrije dagen verdeeld in dag- en nachtdiensten. Mijn vaste nachtdienst is op vrijdag, omdat ik dan tóch vrijwel altijd tot laat aan ’t chatten ben met mede-freaks. Dat houdt in dat Erik er zaterdags altijd redelijk vroeg uit moet. Maar nooit eerder dan 7 uur. Alles voor zevenen behoort nog tot de nachtdienst. Dus als ik laat naar m’n bed ben gegaan, en Jonne om 5 uur wakker wordt, heb ík vétte pech!

Vandaag zou ik, vanwege moederdag, nog ‘n extra uitslaapdagje krijgen. Morgen is ’t toch 2e Pinksterdag, dus dan mag Erik lekker langer blijven liggen. Ik had dus de nachtdienst….

Gisterenavond wilde ik, nadat we tot ’n uur of half 12 op de bank hadden gehangen, nog ff m’n mail checken. Op de msn kwam ik nog ff in gesprek met vriendjes Hannah en Marco. En toen ik nét besloot af te sluiten (ik had H&M al welterusten gewenst) kwam Aal online. Aal is mínstens net zo’n nachtdier AALs ik en zo gék als ’n deur waar je héérlijk mee kan lachen! Al hadden we ’t deze keer over serieuzere zaken. En zo gingen er moeiteloos weer ’n paar uurtjes voorbij. Eén verschil: Aal heeft geen hele kleine kids meer. Sterker nog: haar deel I was lekker aan ’t stappen dus die zal zélf ook wel willen uitslapen!

Ennieweej, wellicht voel je ‘m al aankomen: Jonne werd om ’n uur of half 5 wakker!!! Dat heb ik nog ff weten te rekken maar inmiddels zit ik alweer vanaf ’n uur of kwart voor 6 beneden. Inmiddels is ’t 8 uur dus in feite had ik Erik al ’n uur geleden wakker mogen maken voor de afwisseling van de wacht dag/nacht maar ik laat ‘m nog maar héél ff liggen. Misschien draai ik de rollen wel ’s om en ga ik hem ’n ontbijtje op bed brengen…

Wat ís dat toch met Jonne??? Op de dagen dat wij moeten werken, is ie niet uit z’n bed te krijgen en op de dagen dát ie mag uitslapen staat ie al voor dag en dauw rechtop in z’n bed!

Zucht, ik ga nog maar ’s ’n bakkie koffie maken!

PS: “gewoon weer terug” was in dít stadium geen reeële optie omdat ie dan waarschijnlijk de héle buurt had wakker geschreeuwd.

12 reacties »

  • Tsja……….lijkt een beetje vervelend maar behalve de keren dat Gijs (www.gijskamminga.nl) écht ziek is komt ‘ie nooit zijn bed uit.
    Gaat slapen om 20uur en wordt rond 8uur wakker (zegt zij) en roept ons dan ook nog.

    Ach straks met de tweede kan het allemaal heel anders zijn.
    En ik weet niet hoe ik (eh wij) het gaan doen dan dus dat rooster van jullie bevalt me wel 😉 Neem ik de nachtdiensten wel………..

    Reactie door dRob op zaterdag 17 mei 2008 om 1:52


  • wat erg zeg dat hij zo slecht nog blijft slapen. En irritant he, door de week gewoon blijven slapen en in het weekend vroeg wakker. Doen jullie in het weekend wel genoeg of lig je de hele dag lui te lounchen met hem hahahaha.

    Mieke

    Reactie door Annemieke op woensdag 14 mei 2008 om 9:24


  • Ik zit ook gewoon overdag af en toe achter mijn pc, dat is mijn ding en Kate heeft haar eigen speelgoed. Kate spelen, mama even spelen. Ik hoef haar toch niet de hele dag bezig te houden… :cwy:
    Maar ik ga wel vaak op tijd naar bed omdat Kate niet te voorspellen is wat slaap betreft, weken achterelkaar kan ze slapen van acht uur ’s avonds tot de volgende ochtend zeven, half acht maar dat kan zo weer omslaan tot moeilijk in slaap komen, ’s nachts wakker worden of heel vroeg wakker worden. Maar bij vroeg wakker worden (voor half zeven) leg ik haar tussen ons in en slapen wij verder :sleeping: en zij gaat rustig om zich heen liggen kijken tot een uur of half acht hahaha!!
    En wat bij ons ook helpt: uit logeren bij de opa’s en oma’s, daar slaapt ze bijna altijd klokje rond…krengetje hè? hahaha

    Reactie door Aagje op woensdag 14 mei 2008 om 9:06


  • Hoera, ik ben niet de enige ontaarde moeder!! 😆

    Reactie door Cynthia op dinsdag 13 mei 2008 om 11:22


  • Dat je ‘competént’ bent, Lia, snáp je dat dan niet 😉

    Reactie door Cat op maandag 12 mei 2008 om 11:53


  • Ben ik dan de enige die niet weet wat ‘Competeren’ is?
    Sorry Bregje, maar jouw opmerking schiet me echt ef in het verkeerde keelgat: Ik zal dan ook wel een ontaarde moeder zijn, maar ik zit overdag ook gerust even achter de pc (of ik vouw een was op oid). Kan mijn zoon zichzelf ook even vermaken, is goed voor hem. Als er iemand altijd druk in de weer is met haar kids, dan is het Cat wel.

    Reactie door Lia op maandag 12 mei 2008 om 9:45


  • Over dag kijk ik heel soms even mijn email en wat andere dingen heel snel in een paar minuten. En pas als Jes op bed ligt s’avonds (meestal zo rond 20uur of voor 21uur) Dan zet ik pas de PC weer aan. En sluit ik de PC vervolgens om midden nacht af, en dan ga ik slapen. Heb ik een hele nacht slaap tijd. Misschien een idee? Tijd geven aan je kind lijkt me toch al eerste staan, en tijd voor andere dingen zoals Competeren op de 2e plaats.

    Reactie door bregje op zondag 11 mei 2008 om 21:05


  • Maar heb je verder wel een leuke moederdag gehad? Want ik hoor je alleen maar klagen… 😉

    Reactie door Richard Brouwer op zondag 11 mei 2008 om 20:56


  • 😆 😳 Wat een geluk heb je toch… ahum… 😛
    Ik mocht lekker uitslapen vandaag… dat zal mijn moederdagkadootje wel zijn geweest want Marco kennende…….:mrgreen:
    Oh well… kheb wél een leuk iets van Juliën gekregen vanuit het KDV… die moet ik nog fotograveren en op log zetten… zie je dan wel 😉

    Reactie door Hannah op zondag 11 mei 2008 om 12:08


  • Durf het bijna niet te typen (en klop het ook maar weer even af, want anders zal het wel weer meteen afgestraft worden), de meiden slapen fantastisch. Allebei het klokje rond. Heerlijk!!!
    Anyway: slaap ze en fijne moederdag!

    Reactie door Toaske op zondag 11 mei 2008 om 10:25


  • En ik maar klagen als Eva een keer voor zevenen wakker is8O . Om 5 uur ’s morgens gaat iederen bij ons ook nog terug, hoor. Veel te vroeg. De jongens kunnen klokkijken: stil zijn tot 8 uur. Werkt prima! En Eva zit nu in de kwart voor 8 stand, is ook wel lekker. 😀

    Sterkte!! En toch nog een fijne moederdag……..

    Reactie door Kees op zondag 11 mei 2008 om 9:53


  • o verschrikkelijk zeg! Bij ons gaan ze dan echt nog wel terug hoor, da’s nog veels te vroeg!! Als ik denk dat er ’s nachts nog wel eentje wakker gaat worden ga ik juist vroeg naar bed zodat ik iig die gemiste uurtjes nog kan pakken… Maar goed, hopelijk gaan ze je nog verwennen vandaag, fijne dag!

    Reactie door tineke op zondag 11 mei 2008 om 9:15


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter